fix-bud Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Byłem dzisiaj za szczupłym (Szczecin-głębokie)od 6 do10 rano,3 chłopa i tylko jeden okonek uratował mi tyłek.Próbowałem na wszytko oprócz żywca,plaża miejska a raczej okolice i koniec akwenu -dzika plaża,miejsce do biwakowania.Spotkałem innego spiningiste i on tez na zero,wczoraj na wodach sum tylko jeden okoń. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Wczoraj jak i pewnie pół Polski :) Otwarcie sezonu. Łódka i ulubione jezioro. Niestety wypadło bardzo słabo. Ja szczupaczek 53 cm na wahadło. Kolega 4 krótkie na przynęty okoniowe. Na jeziorze około 25-30 łódek. Z rozmów z wędkarzami jak i gadek pomiędzy nimi a także informacji telefonicznych wyglądało na to, że nikt nic nie połapał. Pojedyńcze szczupaki a jeśli już wymiarowe to sukces duży. Dziś Wisła z nastawieniem na bolka i zameldował się na brzegu taki na 54 cm. Woda prawie jak w studni. Przy powierzchni nie ma drobnicy Zobaczymy jaki będzie dalszy ciąg weekendu majowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milosz Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Drugi dzień za upragnionym szczupakiem. Chyba jeszcze nigdy w życiu nie założyłem na agrafkę tyle różnych przynęt a mimo to wynik zerowy. Jedynie małe okonki odprowadzały przynętę do brzegu ale nawet nie skubały. Nigdy jeszcze nie widziałem tak cichej wody jak dzisiaj. Ale mimo wszystko wypad na + , chwila spokoju nad wodą, 2 sarenki buszujące na drugim brzegu a koło mnie bażant może 1,5m który nie zauważył mojej obecności Zorientował się i uciekł dopiero gdy kucnąłem aby zrobić mu zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi