buszmen Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 @jaceen na złość chyba nam to robisz Graty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 jaceen, mogę zlokalizować konktetniej gdzie miałeś najwięcej brań. Na ostatniej fotce przy prawym brzegu jest lekkie zakole, napewno jest tam wypłycenie i właśnie tam wygrzewały sie te grubsze , nieco niżej za nim lekki warkocz - tam były drobniejsze sztuki. W lecie najlepiej będzie kilkanaście metrów w dół gdzie drzewo pochyla cie naw wodą marszcząc ją Ale efektu by niebyło bez odpowiedniego zachowania wędkarza - trzeba się dobrze starać by pozostać niezauważonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Wczoraj w końcu ryby brały jak szalone! Co prawda wielkością nie grzeszyły ale krąpi i płoteczek połapaliśmy Co prawda nad wieczór jak się zerwał "tajfun" to szybciej sprzęt składaliśmy niż normalnie he Tyczka złożona w expresowym tempie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Wczoraj od 20 siedzieliśmy z dwoma kolegami nad jeziorem Rusałka, bez brań, o 23 szybka decyzja, zawijamy do mnie na małe co nieco Póki co 3 wypady i wszystkie o kiju. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Dziś w końcu pierwszy raz w tym roku...Mam na myśli wyjazd na ryby oczywiście.... Miejsce: zbiornik zaporowy Słup; Metoda: DS; Przynęta: kukurydza z puszki, pinka; Do kosza: uniwersalna na wody stojące B. Bruda + pinka+kuku+jokers. Okazało się, że trudniej o miejsce niż o ryby...Przyjazd nad wodę o 5.30 i w zasadzie postój na płyciźnie, bo na fajną miejscówkę nie ma szans. Dzień poprzedni zapełnił łowisko dokumentnie i do dego brania były więc tłok....Ale co tam - czekamy, może przestanie brać i się coś zluzuje...Faktycznie, przechodzący front zrobił swoje - cisza na wodzie więc już o 14.00 staję na głębszej. Kilka płotek 33 - 38 cm, jest nieżle... ...oraz jaź ok.40 cm...Pakujemy się o 18.00 i do domu...Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 feederalny, ładne ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 feederalny, ładne ryby Dzięki, ale do 14.00 odczepiałem tylko ukleje z płycizn .... Może to ta wędkarska cierpliwość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 @feederalny co to za kijek? Graty! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 @feederalny co to za kijek? Graty! Pozdrawiam. Oj, czepiasz się, nie widziałem,że wszedł mi w kadr trzeciego zdjęcia...Jaki? Chyba wierzbowy.... P.S Jaxon Orion 360/90 - lubię go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Dziś wypadzik na pewne "tajne" jeziorko w poszukiwaniu okonia, przetestowania nowych zabawek i zabicia czasu na miłym zajęciu. Oczywiście spinning. Okoni widać nie było. Po godzince na Horneta 6F HCW zapiął mi się wymiarowy szczupły, ale po jakiś 5 sekundach wyskoczył na wodę i spadł. Później miałem jeszcze kapitalne branie na płytko prowadzonego Slidera 7S RHP, taki 60+ esox wyskoczył ponad wodę, ale nie trafił. Potem już nie powtórzył. Myślę, że szczupły już spokojnie się wytarł, a gdzie jeszcze nie, to do maja zdąży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Wczoraj nazbierałem rosówek (pół litra w 15 minut) i dziś próbowałem badać wiosenne miejsce. Niestety przyroda jest opóźniona 3-4 tygodnie w stosunku do innych lat. Leszcze, karasie i okonie jeszcze nie chodzą w tych rejonach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 przyroda jest opóźniona 3-4 tygodnie w stosunku do innych lat Co bardzo mnie wkurza tym bardziej jak czytam że inni już łowią dziś byłem nad rzeką i oprócz trzech zaskrońców nic nie widziałem , uczepiły mi się tylko kleszcze w tamtym roku ryba już była , na jeziorach jeszcze lód jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spn83 Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Ja wybieram się jutro na zaporówke z bocznym trokiem, podpowie może ktoś gdzie najlepiej szukać okoni o tej porze roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Wczoraj i dzisiaj kilka jazi, wzdręgi i dwa garbusy 30+ na spin oto jeden z nich (35) - oczywiście foto i do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 cannibalus, piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Krótki wypad za Kraków i spotkanie z Jaziem 42 cm. Dziabnął małą wahadłówkę. Ryba rośnie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Dzisiejszy wypad, tym razem na nizinną Rudawę. Woda lekko podwyższona, ale już klarowna, do tego pochmurny dzień i lekki wiaterek, czyli praktycznie idealne warunki. Potwierdziły to rybki, najpierw trafia się potokowiec 32cm potem 2 małe kleniki i okoń. Następnie dochodzę do fajnego miejsca, trafiam następnego klenika 31cm Zachęcony fajnymi braniami postanowiłem przejchać jeszcze wyżej, tam trafiam pierwszego w tym sezonie klenia na 40+, niestety padła mi bateria w telefonie, ale wiem gdzie pływa i jeszcze wróce na niego zapolowac oczywiście pozostałe rybki też wróciły do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 35 wyprawa ze spiningiem w tym roku,niestety na zero,nie miałem nawet brania.Tak więc trzecia przegrana w tym roku,według mnie średnia niezła.Miejsce Odra w Widuchowej,główki,atakowałem wobkami małymi i dużymi,obrotówką,wahadełkiem,soft play savage,ripper,twister i nic.Trok też był ,okonia szukałem.Machałem od 6ej rano do 13ej z małymi przerwami.Cały czas boleń i nie tylko tłukł drobnicę,woda wysoka,główki zalane od 20 do 50cm.Chciałem go trafić(tu nie ma okresu ochronnego) , ale się nie udało.Chyba trzeba jeszcze poczekać ze 2 tygodnie przynajmniej. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Dzisiaj 3 jaśki ( wszystkie uwiecznione) największy 43cm, dwa pozostałe ok 30cm. Pozdrowienia i gratulacje dla tych co połowili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Dzisiaj 3 jaśki ( wszystkie uwiecznione) największy 43cm, dwa pozostałe ok 30cm.Pozdrowienia i gratulacje dla tych co połowili Michcio gratulacje mam nadzieje ze juz we wtorek coś razem połowimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Witam.W środę 17.04.2013r.po raz pierwszy w tym roku pojechałem na rybki.Rybki raczej słabo brały ale udało mi się kilka złowić. Uploaded with ImageShack.us Złowiłem 9szt.płoci ok.25cm.,2szt.leszczy 35 i 37 cm.,oraz 5szt. okoni ok.23cm.Łowiłem metodą odległściową na gruncie ok.4m. Łowiłem od 11 do 17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sigur Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Wczoraj wybrałem się na karpia na łowisko specjalne mojego koła. Złowiłem szczupaka. Przy zwijaniu zestawu, wystartował do psiej karmy na włosie i zapiął się. Nowa wędka Alivio DX zostało oficjalnie rozdziewiczona szczupakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boseib Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Witam wszystkich. Żadko tutaj cos wrzuam ale dzisiaij był naprawwde dobry dzień. Miały być płocie ale gwiazdami okazały się piękne..... złote rybki.... . 2 Piekne liny spieły sie podczas holu. Były również 2 piekne płocie i mnóstwo krąpi oraz leszczyków. Jako bonus 4 byczki:) Chciałbym to jeszcze kiedys powtórzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Ja wczoraj rano pierwszy raz na rybach. Drwęca. Miejscówka która w latach poprzednich na koniec marca początek kwietnia zapewniała zabawę z płotkami. Wczoraj ja tylko 2 okonki i mała glapka a kolega jeden okonek. Z powodu brań pasiaków przenieśliśmy się w inne miejsce ale tam ju nawet spławik nie drgnął. PS Cieszy mnie, że w okręgu toruńskim jest zakaz spiningu i łapania na żywca od stycznia do końca kwietnia. Dodatkowo okoń ma w kwietniu okres ochronny. Wtedy nie ma wypadów na okonia z przynętami szczupakowymi i tłumaczeń o łapaniu wielkich garbusów albo o testowaniu nowych przynęt w kwietniu na szczupakach. Dziś wypadzik na pewne "tajne" jeziorko w poszukiwaniu okonia Później miałem jeszcze kapitalne branie na płytko prowadzonego Slidera 7S RHP, taki 60+ esox wyskoczył ponad wodę, ale nie trafił. Potem już nie powtórzył. Za sklepem (pierwszy wynik z google) http://wędkarz.sklep.pl/woblery-salmo-slider/wobler-salmo-slider-7s-rr-p-672 Niepowtarzalny kształt, fantastyczna praca, atrakcyjna cena. Rekomendowany sposób łowienia to spiining. Zalecany do połowu szczupakow, sandaczy i sumow. Modelowym łowiskiem jest przybrzeżna strefa jeziora z wysoką roślinnością. Dlugosc: 7cm Waga: 21g Model tonacy Schodzi do 1m Producent : Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Dokładnie tak jak mówisz, wybierać się na wiosne za okoniem ze sliderem... Niedługo już nad Wisłą pojawią się szczupakowcy na sumowych miejscach... Szkoda gadac, nazywac siebie wędkarzem a nawet nie pozwolą rybom sie wytrzeć. Rozumiem przypadkowy przyłów, ale tłumaczenie się łowieniem okoni na 7 centymetrową baryłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi