Deuuu Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Praca powierzchniowa jest bardzo ważna:O Pluskając bardzo łatwo zwabić drapieżnika:P Jakoś nigdy nie zdarzyło mi się bym miał atak na tak prowadzoną tą blache, niestety ale obracając się według własnej osi ta blacha nie wytwarza "kuszących" efektów świetlnych. Co do morsa 2 mógłby się zgodzić na bardzo szybkie prowadzenie, jednak ta blacha (kastmaster) wbrew temu co pisze producent nie bardzo się do tego nadaje. Drugą sprawą jest to że ta blacha nadaje się do łowienia minimum 0,5-1m pod powierzchnią wody, a tego przyczyną właśnie jest to jej wyskakiwanie które wcale nie pomaga bo często kończy się zahaczeniem kotwiczką o plecionkę. Jeśli chcesz możemy prowadzić ciekawą dyskusję na temat tej blachy bo już ją wymęczyłem na najróżniejsze sposoby że aż szkoda na nią patrzeć ale dalej łowi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord adam39 Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Jeśli ci się zakręca z żyłką to zrób to co ja- gumkę na przypon stalowy naciągnij. powinno pomóc. Albo rurkę spróbuj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Powiedz mi szczerze, miałeś kiedyś okazję złowić bolenia? Z tego co się orientuję przypon stalowy a tym bardziej rurka (wydaje mi się że miałeś na myśli rurkę antysplątaniową do metod gruntowych ) skutecznie by go odstraszyły, boleń ma świetny wzrok więc zapolowanie na niego wymaga nie lada podchodów i odrobiny farta. Zdarza się że gdy jest już przy samej przynęcie po prostu zawraca. A czemu? właśnie zauważa ze przynęta jest jakaś trefna lub zachowuje się nienaturalnie. Nie będę wspominał o tym że przypon stalowy z racji że jest dosyć sztywny psuje pracę niektórych przynęt. Zbiegłem trochę z tematu blach ale mam nadzieję że Modki mi to wybaczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord adam39 Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Złapałem 2 na bugu:O I oba na wahadłówkę nie chodziło mi o rurkę antysplątaniową Ona krzywa jest-.o Ja zakładałem przypon stalowy żeby jak weźmie szczupak go nie poranić. A na przypon zakładałem taką gumową rurkę i nie przeszkadzało bolkom.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Może Odrzańskie bolki są zbyt wybredne Jak będziesz miał kiedyś zbędne parę groszy kup tą blachę i spróbuj, może u ciebie okazać się także killerem. Jeśli możesz to pochwal się na jakie wahadło miałeś efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord adam39 Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Zeskanuje ją dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Praca powierzchniowa jest bardzo ważna:O Pluskając bardzo łatwo zwabić drapieżnika:P Jeśli ci się zakręca z żyłką to zrób to co ja- gumkę na przypon stalowy naciągnij. powinno pomóc. Albo rurkę spróbuj:) Drażnią mnie takie mądrości młodzieży... szczególnie że odnośnie bolków: Złapałem 2 lordzie - skąd te twoje mądrości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord adam39 Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 No skoro ja , nowicjusz w łapaniu bolków, złapałem 2 , to wy powinniście więcej:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Drażnią mnie takie mądrości młodzieży... Ojjj drażnią, drażnią ale starajmy się im wszystko w miarę możliwości prosto wytłumaczyć żeby oszczędzili nam takich sytuacji w przyszłości Z Tematu o blachach zrobił się temat o łowieniu Boleni na blachę, może więc wrócimy do tematu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michas Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Ja zakładałem przypon stalowy żeby jak weźmie szczupak go nie poranić Stalke zakłada się, żeby szczupak nie przeciął żyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord adam39 Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 No a o co mi chodziło-.- Jak odgryzie żyłkę to mu blacha w gębie zostanie więc go poranie... Myśl logicznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boniek Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 witam,mam pytanie odnośnie klepania blach.O co chodzi z tym workiem piasku?Zamierzam poklepać male 1,5-6cm z cienkiej blachy mosiężnej i miedzianej.Czy używa się do tego jakiś specjalnych zaokrąglonych mlotkow i wklęslej powieżchni na ktorej kladzie się blache?Pozdrawiam wszystkich Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid1262 Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 W tych czasach ludzie nie klepią blach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid1262 Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 tak mi sie przynajmniej wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 9 Września 2009 Share Napisano 9 Września 2009 Podłużne blachy firmy B-Square. Posiada ktoś? Łowił? Jak na moje oko na pewno są dosyć ciekawą propozycją na bolenia. Zeskanuje ją dziś A ja nadal czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom44 Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Witam chciałbym pochwalić http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3cc9aa999e51589a.htmlsię moim własnym wyrobem wahadłówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 tom44, piękna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom44 Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 tom44, Super blachy! Złapałeś już coś na nie, czy dopiero czekają na chrzest bojowy? (Ta seria wygląda na dopiero skończoną ale może poprzednia.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom44 Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 Witam.Tak,wiekszość to nowe dzieło,reszta jest po "liftingu". Blaszki te są łowne,głównie na trocie. Chociaż wzór rybki z płetwami często zabierał mi szczupak! Pozdrawiam! http://tom4425.fotosik.pl/albumy/708981.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan226 Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Poszukuje fajnych blach lub cykadki na okonia tak 45-50cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Poszukuje fajnych blach lub cykadki na okonia tak 45-50cm taka blaszka to na halibuta albo okonia nilowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Finczyk Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Jak dobrze rozumiem mlodziez, 45-50 cm to ma miec okon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Hehe, tak Wiesz zoltan226, co łowisko to inna przynęta się sprawdza. Może byś łaskawie napisał gdzie chcesz łowić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mokrzo Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 łowił może ktoś z Was na wahadłowe blaszki australijskiej firmy Halco? wygrzebałem taką u siebie w sklepie i postanowiłem się w nią zaopatrzyć z myślą o boleniu. Zakup kompletnie w ciemno, więc będę wdzięczny za wszelki informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi