piotr chorzów Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Stara pompa jest pomiędzy stanicą wędkarską a klubem jachtowym na zachodnim brzegu. Daj znać, jakie efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Witam,odwiedzielm ostatnio nasze dzieckowice,wywiercilem z 15 dziur w roznych miejscach na roznych głębokosciach i efekt...bez brania żywej duszy nie widzialem na zbiorniku.Pojechalem jednak tego samego dnia na jedno z lesnych jeziorek gdzie w obecnym sezonie nałapałem dosc sporo okoni i tez bez szału-jeden pasiak ok 15 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Dawid a gdzie dokładnie łowiłeś na Dziećkach kiedy i na co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malyhary Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Witam, byłem ostatnio przypadkiem w okolicach "rur" i widziałem około 8 wedkarzy efekty jednak mieli mizerne tylko kilka małych okonkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 łowiłem na południowo-wschodniej stronie zbiornika przy tym białym budynku.Miałem 3 letnią przerwe w wędkowaniu(w polsce) wczesniej miałem tam calkiem przyzwoite wyniki.Byłem w czwartek przed sylwkiem,łowilem na mormyszke + ochotka.Następnym razem chyba jednak posłucham speca i pojade na starą pompe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 Dawid Czyli łowiłeś koło "telewizora" kiedyś do było rewelacyjne łowisko okonia Jest jedno ale , tam jest strasznie głęboko czy troszkę nie za wcześnie na 6-8m Może trzeba było poszperać przy trzcinach na spadzie na 2m I jeszcze jedno tam obecnie jest betonowy płot można tam gdzieś bezpiecznie podjechać i zaparkować w miarę blisko wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 Piotrze przy samym telewizorze jest brama ktora jest prawie zawsze otwarta a w zasadzie nie pamietam kiedy byla zamknieta,z zaparkowaniem samochodu nie ma problemu Kombinowałem na pónoc od budynku w tej delikatnej zatoczce gdzie głębokosc wynosi 1,5-2m i niestety tez bez rezultatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 Czyli byłeś na samym końcu "betonów" tego rejonu nie testowałem na lodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 probowałem na sporej dlugosci betonow kumpel mi podpowiadal ze tam miał brania calkiem niedawno a pozatym widzialem wywiercone dziury czyli ktos tez tam próbowal spiningowałem troche w poprzednim roku na dzieckach pasiakow jest tam mnostwo tylko szkoda ze większosc nie przekraczała 20cm, niestety nie złowilem ani jednej sztuki przyzwoitego okonia nie wspomne o sandale czy szczupłym o ktorego kiedys było wiele łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 7 Stycznia 2011 Share Napisano 7 Stycznia 2011 Byliśmy we 4 wczoraj i każdy połapał. Brały okonie ale takie poniżej wymiaru (15cm), zdarzały sie też większe. Takich od 17 do 22 nałapalismy z ojcem 50 sztuk, pozostali znajomi nie brali nic do domu. Ogólnie zabawa przednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Radzio19871, w ktorym miejscu łowiliscie,na co i na jakiej głębokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Łowiliśmy od strony autostrady przy betonowych płytach. Ja i ojciec łapalismy na wolframowe mormyszki a na haczyk 2 ochotki. Kolega łapał na blaszkę i też połapał, ale jak mówie wszystko małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malyhary Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 panowie jak sytuacja z lodem w okolicach "rur" chciałbym się wybrac jutro połowić . W zeszlym tygodniu było ok ale potem po deszczu nie dało się wejśc. No ale ostatnie dni to były mrozu i mam nadzije ze będzie się dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hieronim Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 i jak tam lód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malyhary Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 wczoraj spoko nie ma problemów z wejściem a lód lekko 20cm za to ryb nie ma:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 malyhary, byłem trzy razy w obecnym tygodniu na dzieckach i sprawa wyglada tak ze rybki najlepiej biora pod wieczór.Najlepsze efekty byly od godziny 15.30,najwiekszy problem w tym ze ciezko uszczelic grubszego okonia niz 20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malyhary Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 no własnie a ja mialem 2 wypady ale od rana tak do 13 no nic trzeba będzie jeszcze wyskoczyć na lód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek82 Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Witam, mam pytanie poniekąd retoryczne ale celowe. Gdzie na tak głębokim zbiorniku nastawiać się na białoryb na wiosnę, chodzi mi o połowy z brzegu, podobno ryba zaczyna w miarę żerować później niż na innych zbiornikach. Większość poprzedniego sezonu spędziłem nad tą wodą, bez nadzwyczajnych efektów. Jakieś opinie o miejscówkach na brzegu na lewo od rybaczówki? Wiem że woda trudna i trzeba ją poznać. Podrzuci ktoś sensowny wywód na temat wiosny na dziećkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi226 Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 tez pewnie tam zaczne sezon wiec dołaczam sie do pytania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malyhary Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 zwykle bywa tak ze po zejsciu lodu płocie karpie i leszcze zaczynają brać właśnie pod lasem aż do wysokiego napięcia koło Doilidów.Jakoś tak to bywa przynajmniej przez pierwsze 2-3tygodnie ale zazwyczaj dopiero po zmroku i wtedy jeździ tam sporo ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malyhary Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 zwykle bywa tak ze po zejsciu lodu płocie karpie i leszcze zaczynają brać właśnie pod lasem aż do wysokiego napięcia koło Doilidów.Jakoś tak to bywa przynajmniej przez pierwsze 2-3tygodnie ale zazwyczaj dopiero po zmroku i wtedy jeździ tam sporo ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek82 Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 jeździłem tamtego roku na wiosnę, w to miejsce, 1 dzień brań , po czym 4 wyjazdy bez skubnięcia, i znowu dzień dwa dobre brania, po czym echo przez tydzień, to potwornie "chimeryczna woda", w miesiącach letnich trafić na dobre brania to już totalna loteria. Takie pytanko, obczaił ktoś czy mają wpływ na brania te niewielkie ale zauważalne wahania poziomu wody? i co z tym dużym dziećkowickim leszczem? nie miałem z nim przyjemności ani razu w tamtym sezonie, wszystko do 45cm ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malyhary Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 właśnie w zeszłym sezonie leszcza większego niz 51 nie widziałem a co do tych wahań to różnie mówią u nas na wschodniej stronie nie miały one znaczenia ale nie wiem jak z braniami "od lasu". No niestety to ciężka woda i rybe trzeba solidnie podnęcić bo jak nie jest na braniu to większość ludzi wraca "o kiju" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek82 Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Tak, powroty o kiju to standard, ale potrafi wynagrodzić ta woda te bezrybne dni, sęk w tym że na dziećkach nęcić nie wolno żadnym cholerstwem poza ziarnem. Osobiście popieram, bo wszelakie zanęty sypkie,z pieczywa itp. o przecudownych właściwościach wabienia dużych karpi czy amurów to oczywisty kretynizm. Pewnie to odstrasza co większe ryby. Więc ziarno - dozwolone 2kg na dobę. Kilka leszczy i dwie grubsze płocie pozamiatają to w godzinę norme pasowało by przekroczyć o 5kg ;/ , uwielbiam martwe przepisy... - malyhary - na wschodnim siadałem tak z 5lat temu, czasem efekty były, siadał gruby karp, zaraz za pasem zielska. Nie wiem jak teraz. Od strony lasu nigdy efektów nie miałem, teraz próbuję zwalczyć to zjawisko i udowodnić sam sobie że coś da się połowić, w z roku na rok słabszych dziećkach , jak będzie taki sezon jak poprzedni to zmieniam akwen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi226 Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 no niestety u mnie tez zeszły sezon był bardzo ciezki ale mam nadzieje w tym roku nadrobie z czasem poznam zbiornik a mam go bardzo blisko i zawsze przyjemnie sie nad nim spedza wolny czas szczegulnie nocki sa urokliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi