skipi007 Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 z brzegu jedziemy z kumplem jak chcesz możesz sie do nas przyłączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi226 Napisano 2 Czerwca 2011 Share Napisano 2 Czerwca 2011 no mozna by sie wybrac wyslij mi swoje namiary gg albo fon to sie zgadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bufi78 Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 Informacyjnie gdyby ktoś się wybierał na rybki : w sobotę 11.06.2011 r. od strony Jazu mamy zawody nocne (koło Imielin) brzeg o rury do mostka będzie zamknięty. Zawody rozpoczynają się od godziny 17.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawełIks Napisano 11 Czerwca 2011 Share Napisano 11 Czerwca 2011 Witam na dziećkowicach nie byłe chyba z 10 lat. Ostatni raz jeszcze przed podniesieniem wody gdy do bulgota rzucało się z brzegu. Chciałbym się wybrać w tygodniu ale nie wiem "na co i gdzie" lubię łowić leszczyki czy karpie, węgorze na mazurach z gruntu, spining wiślany i sumy wiślane /te stacjonarne nocne/. Co sądzicie o łowieniu karpiówkami wcześniej wywiezione x metrów garnek ziarna. Sprzętem mogę rzucić około 80m. Jak chodzi o leszczyki to czy wybrać pinke, ochotke, czy ziarno. Jak dla mnie węgorz to tylko noc /poza deszczowymi dniami/ i tylko ukleja. Spining mam 20-60 szybki w nim pletka. Czytałem tu o spin na bulgocie czy z takim kijem mogę tam popłynąć czy musi być np czulszy. Jeżeli można to chciałbym się załapać na "lekcje" od obeznanych kolegów. Pracę mam taką że mogę się wybrać i w tygodniu. Pozdrawiam i proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markosmerk Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Wybrałem sie z kumplem w niedzielny poranek na spina z łodzi od 5 - 9. Efekt po 1 szczupaku 80 cm. takie same sztuki a brania w przeciągu 10 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bufi78 Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Paweł z brzegu z ziarnem nie ma sensu znajomi sypią od początku maja i efekty nijakie chyba prędzej pole kukurydzy tam wyrośnie jedynie z łodzi i brzeg od strony Przemszy jedynie tam można mieć nadzieję na zabawę . Najlepszym przykaładem są nasze zawody wedkarskie na 50 paru chłopa tylko 13 złowiło rybki 1 karp chyba z 5 leszczy małych parę płoci i 3 liny takie po 30 cm były to zawody nocne od strony Jazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawełIks Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Dzięki za pomoc, a tak dokładniej to... kiedyś w połowie brzegu od Przemszy były czciny. Potem podnieśli poziom wody. Czy to miejsce będzie najlepsze? Co tam jest najlepsze jokers, pinka, biały, gnojak, makaron z zapachem? Za moich czasów to tylko gwiazdki były . A tak nawiasem mówiąc to dwa sezony temu na Wiśle równierz . Wszysco "o" a ja zawsze coś miśkowatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi226 Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 no na zawodach spiningowych tez wszystko na okonki a mi takie 2 szczupaki poszły spod łodzi praktycznie.mysle jutro sie wybrac na nocke kilka godz zobaczyc za sandaczykiem to napisze relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bufi78 Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Od Przemszy jak chcesz łowić to z łodzi chyba że z brzegu ale wtedy musisz pobrać zezwolenie z rybaczówki , a co najlepsze to trudno powiedzieć jednego dnia to jest dobre drugiego co innego ale uniwersalne zawsze pozostają kanapki kukurydza z białym , białe z czerwonym a ostatnio właśnie wróciłem do makaronu gwiazdki o zapachu czosnku i właśnie uwiesił mi się na to lin zanęta z dodatkiem zapachu piernika + melasa chyba że masz jakieś inne patenty to możesz się podzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawełIks Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 He He. Ja na słodko. Gwiazdki truskawkowe. Landrynki do koszyka wraz z zanętą. Kolega wieszał je na włosa . Linki nie lubią ale karpiki, amury, leszcze. Na Wiśle te pierwsze a na mazurach ten ostatni kruluje /dokładniej skopex/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bufi78 Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 A kiedy wybierasz się nad zalew ? No i obowiązkow zdaj relację jak Ci poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okoczal Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Witam wybieram się na nockę z piątku na sobotę 17na18 jeżeli ma ktoś ochotę to zapraszam na wspólną posiadówke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi226 Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 byłem wczoraj i mały wegorzyk sie skusił na czerwonegoale niewymiarowyazywiec nic siedziałem od 23 do 4 i sporadycznie jedynie jakas ryba machła ogonem koło zyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekŚ Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Witajcie Nastawial sie kiedys ktos z was na polowanie za leszczem mysle gdzie by tu plynac zeby zapolowac na fajnego leszcza tzn takiego ponad 50 cm ma ktos z was pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOBO Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Swojego czasu jezdzilismy za leszczem na kozłowa góre!Nasza miejscowka na "grubego" leszcze zawsze byly okolice bojek pod tama! Poza tym jesli masz chwile czasu mozesz sie wybrac na Turawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekŚ Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Swojego czasu jezdzilismy za leszczem na kozłowa góre!Nasza miejscowka na "grubego" leszcze zawsze byly okolice bojek pod tama!Poza tym jesli masz chwile czasu mozesz sie wybrac na Turawe eee tam na kozlowej to max 50 a najczesciej 35 biora zadna mi to zdobycz bawic sie z szkieletorami:D na dzieckowichac jest piekny leszcz ale nie latwo o niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bufi78 Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Teraz to musisz szukać go na głębokiej wodzie jakiś kanał ok 7-8 m i kilka dni sypać ja zeszłego roku po bez owocnych zasiadkach na brzgu wsiadłem do łodzi i kilka dni sypałem peletem rybnym , pęczak , makaron i wszystko zasypane zanętą na leszcza i działało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wwojjtas Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 bufi78, kolega to wez poczytaj regulamin lowiska i powiedz czym mozna tam necic:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bufi78 Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 O sorki nie wiedziałem łowię tam dopiero od 22 lat i mogłem nie zauważyć że jest taki punkt w regulaminie PS: Ciekawe czy kolega taki regulaminowy bo z tego co widzę to 99.9% nie przestrzega tego punktu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOBO Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Swojego czasu jezdzilismy za leszczem na kozłowa góre!Nasza miejscowka na "grubego" leszcze zawsze byly okolice bojek pod tama!Poza tym jesli masz chwile czasu mozesz sie wybrac na Turawe eee tam na kozlowej to max 50 a najczesciej 35 biora zadna mi to zdobycz bawic sie z szkieletorami:D na dzieckowichac jest piekny leszcz ale nie latwo o niego Skoro mowisz ze 35 najczesciej biora i max 50 to widocznie wiesz lepiej:) Polamania kija zycze na osiemdziesiatce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekŚ Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Teraz to musisz szukać go na głębokiej wodzie jakiś kanał ok 7-8 m i kilka dni sypaćja zeszłego roku po bez owocnych zasiadkach na brzgu wsiadłem do łodzi i kilka dni sypałem peletem rybnym , pęczak , makaron i wszystko zasypane zanętą na leszcza i działało . Ponoc ryba siedzi miedzy bulgotem a telewizorem no tak zrobie bede nencil w jednym miejscu moze cos podejdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bufi78 Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Tak właśnie jest bo w tym miejscu jest najlepiej natleniona woda i zazwyczaj w lato tam właśnie siedzi. Napisz jak będziesz miał jakieś efekty bo u mnie marnie z czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekŚ Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Tak właśnie jest bo w tym miejscu jest najlepiej natleniona woda i zazwyczaj w latotam właśnie siedzi. Napisz jak będziesz miał jakieś efekty bo u mnie marnie z czasem efekt 0 lowilismy na spadzie 6-7 metrow bez brania od przyszlego tygodnia zaczne nencic w jednym miejscu i mam nadzieje ze tka z tydzien wytrzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bufi78 Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Łowiliście koło bulgota ? Ja w sobotę chcę się wybrać od 16.00 do 1.00 w nocy jedna na trupka a jedną pobawić się spławikiem . Dziś zrobię rozeznanie co z brzegu słychać bo ostatnio nawet nie miałem czasu żeby zwiad zrobić czekam na urlop z utęsknieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi226 Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 ja byłem wczoraj obok bulgotu 2 małe szczupaczki po 40cm i tyle byłem od 17 do 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi