Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Wybrałem się w piątek na popołudniowe spiningowanie z łodzi i jeden sumik ok 70 cm na wobka, oczywiście pływa dalej w dziećkach i w niedziele byłem od 5 do 10 rano, szczupak 99 cm 6,5kg. :smile:

Napisano

Gratulacje markosmerk też byłem w niedzielę ale na żywca i jedna na spławik za białą rybką jedynie białoryb jako tako brał choć szału nie było 2 leszcze ok 50 cm i kilka ładnych płoci 30+ , a szczupaka ani śladu

Napisano

wodniczenko, ludzie siedzą z każdej strony każdy ma jakies swoje miejscówki tyle ze od strony przempszy potrzebna jest dodatkowa wkładka.Bez kilkudniowego nęcenia ciezko jest połapać większych leszczy 50+ o karpiu nie wspomne :mrgreen:

Napisano

i to właśnie jest cały urok Dziećkowic jak nie będziesz tydzień nęcić to ch*** złapiesz jedyne za drapieżnikiem warto się wybrać

Napisano

Dokładnie każda chwila nad woda lepsza niż przed telewizorem.ale ciężko cokolwiek przyzwoitego złowić same maluchy.

Napisano

Nocka z tygodniowym nęceniem i efekt przechodzący wszelkie oczekiwania na 3 osoby 10 szkieletorów.

Takie początki gruntu ale postępy jak dla mnie w tej dziedzinie są.

Napisano

Największy mój 43cm zarazem najmniejszy, u mnie nic więcej nie padło wiele brań spartoliłem. Największe dwa 60 cm i 64cm nie moje pozostałe w granicach 45-55cm pozostali też trochę brań spaprali ale tak to jest jak się mnie poucza a nie pilnuje swoich wędek.

Napisano

Od strony Przemszy-hełmek tam szybko robi się głęboko więc wywózka niebyła konieczna.

Zanęcane w poniedziałek, środę, piątek,z rana ok 30litrów kuku gotowane z cukrem waniliowym.

Ja łowiłem na dwie wędki made in china razem z kołowrotkiem 49zł na jednej nawinięta plecionka na drugiej żełka30mm przypony z żyłki 25mm haczyki 6 i 8 (pozostali to karpiarze i sprzęt profesjonalny).

Przynęta białe robaki, czerwone robaki, pinka, kulki proteinowe tutifruti, kuku, makaron, ryż, konopie, ciasto z serem brania na kuku i kanapki z kuku.

Zanęta tajemnica znajomych nie poznałem do końca składu.

Napisano
Przemszy-hełmek
Chełmek :mrgreen:
szkieletorów.
co to jest?nie spotkałem sie jeszcze z tym określeniem.W tym roku na dzieckach pojawiło sie sporo leszczyków w rozmiarze +- 30 cm
  • 2 weeks later...
Napisano

Piękny szczupiec, ja nie byłem już dwa tygodnie, silnik mi się wysypał a na wiosłach ciężko mi się zebrać ale na ten weekend trzeba będzie uderzyć, przetestować nowy nabytek Lowrance Mark 5X Pro :)

Napisano

Tak informacyjnie gdyby ktoś się wybierał na rybki :)

Zgodnie z uchwałą Prezydium ZO z dnia 25.08. br. w czasie trwania ogólnopolskich zawodów spinningowych "Puchar Katowic" w dniach 24 i 25.09.2011. w godzinach 7-15 zbiorniki Przeczyce i Dziećkowice są zamknięte do wędkowania

Napisano

witam jak tam panowie rybku ucichły byłem to leszczyki nic konkretnego czyzby sezon dobiegał konca ? wie ktos kiedy odbywa sie zarybienie?