kkza Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 Witam, czy był ktoś dzisiaj na Dziećkowicach we wczesnych godzinach rannych? pomijam, że woda jak w studni (chociaż ktoś ponoć połowił leszcze nocą z łodzi) ale te widoki - powietrze przejrzyste, czerwony wschód słońca a od południa (daleko, daleko) chmura i błyskawice - jeśli ktoś robił foty proszę wrzucać pozdrawiam kkza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 Ja odpadłem z wyprawy wozik nawalił ale na sobotę i niedziele pewno się wybiorę na wodę w poszukiwaniu prawdziwych ryb. A jak wiadomo na miano ryby zasługuje tylko ta która ma ZĘBY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 Jak na Dziećkach ???? działo się coś w tym tygodniu Ostatnia niedziela dosyć udana 6 sandaczy tylko jeden miarowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Memphis Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 Ja ostatnio atakowałem gruntem w dzien ale o kiju i wczoraj spin z brzegu i tylko okonek;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 23 Czerwca 2008 Share Napisano 23 Czerwca 2008 Kolejny UDANY wypad na dziećki Wczesny świt a może jeszcze noc , piękne słonko , piękna pogoda, gimnastyka na wiosłach i zero kontaktu z rybami czyli nawet człowiek się nie pomarasi Dajcie znać jak wasze połowy większość z was ma wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej07 Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 Czyli na dziećkach cisza?Planuję wyskoczyć na łódkę w niedzielę z rańca i pogonić za jakimś zębaczem ze spinem(bo kupiłem se nową wędkę )Piotrek widział tamtą,ciężka była i bolały ręce od rzucania.Piotrek jaki kolor byś teraz doradził zapiąć na szczupaka,sandacz nadal za białym gania?Ostatnio na 516 parę razy łapałem(płocie,karasie,linki-nie powiem ładne-szczególnie karaś smakował synkowi-linkowi brakło 4cm aby trafił na talerz )Teraz przyszła pora na jakiego zębatka bo na tym 516 same malutkie (20-40cm) ołówki.Na bulgocie już łowiliście? Pozdro Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 Szczupaki ostatnio stały na płytkiej wodzie ok 3metry za ośrodkiem żeglarskim i na wprost od rybaczówki na wyspach , a co do sandaczy to standardowo wszystko z głębokości 8m ale było ciepło i słonecznie !!!! a teraz załamanie pogody to sam wiesz czym to grozi na Dziećkach, ryba się przemieści i po zawodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej07 Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 Spróbuję trochę pomyszkować w niedalekiej odległości żeby nie było więcej wiosłowania niż rzucania tak do 8-9,dzięki za wskazówki,jak coś trafię to napiszę w niedzielę. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk1212 Napisano 10 Lipca 2008 Share Napisano 10 Lipca 2008 Witam wszystkich - wybieram się w sobotę na Dziekowice, a ponieważ jadę aż z Bielska i nie bywam tam za często mam pytanko - jak wygląda sprawa z drapieżnikiem od strony lasu - na co łowic (blaszka/wobler)?? I drugie pytanie - słyszałem że na zbiorniku jest zakaz używania zanęt sypkich ?? Czy to prawda - a jeśli tak to czym najlepiej nęcic?? Dzięki za pomoc - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bryson82 Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Witam kolegów po kiju. Jako nowy na forum najpierw chciałbym wszystkich serdecznie powitać. Moja przygoda z wędkarstwem rozpoczęła się jakieś 15 lat temu, ale była nieszczęśliwie przerwana na prawie 10 lat. W tym roku powróciłem do spinningu - niestety trzeba się uczyć wszystkiego na nowo... Zacząłem od Paprocan, ale mam już dosyć kaleczenia "pistolecików" i w niedzielę uderzyłem na Imielin. Liczyłem, że podejrzę miejscowych łowców sandaczy i szczupaków, ale okazało się to błędem. Niestety bez wcześniejszego rozeznania tematu w godzinach ~7 - 17 opłynąłem prawie cały zbiornik i NIC (nowa definicja słowa "nic" to 1 okoń ~15cm ). Łowiłem na wszystko, co miałem aktualnie ze sobą (wahadłówki 5-20g, obrotówki pojedyncze 1-4, podwójne, twistery w kolorach od białego przez brokatowane po prawie czarne, kopyta relaxa w różnych kolorach i rozmiarach, ciężkie gumy goldfish'a). Załamany efektami postanowiłem przeszukać internet i natknąłem się na ten wątek. Gdybym wiedział choćby połowę tego co się dowiedziałem z tej lektury może wynik byłby nieco inny. Może... Mam prośbę - czy ktoś byłby tak uprzejmy i na zdjęciu np. z Zumi.pl, maps.google.pl lub jakimś planie barymetrycznym zaznaczył wspomniany "bulgot", "patyki" i inne ciekawe miejscówki? lub ewentualnie wrzucił je na jakichś fotkach? Niestety jestem wzrokowcem i jak nie zobaczę to ciężko mi będzie się tam dostać mając w pamięci jedynie suchy tekst. A może ktoś zechciałby przez jakiś weekend "popracować" w charakterze przewodnika po imielińskim morzu? Będę wdzięczny za wszelką pomoc Pozdrawiam serdecznie B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej07 Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Kolego na 7 stronie tego tematu Piotrek mi tłumaczył i przystępnie opisał nawet w metrach ciekawsze miejsca-może to Ci pomoże a na ten bulgot właśnie kierujesz się w tą stronę.Jak będziesz mijał starą pompownię a później jachty to patrz na przeciwległy brzeg będzie widać taką kępę drzew(przerwa-wspomniana kępa-przerwa) na nią się kieruj(w stronę przeciwnego brzegu).Szczerze mówiąc najlepiej poznawać ten zbiornik ze "starym wyjadaczem", ja poprosiłem właśnie Piotra i nie żałuję bo w ciągu paru godzin dowiedziałem się więcej niż przez miniony rok .Tu już koledzy nieraz mówili o tym zbiorniku że to studnia i coś w tym jest.Więc zamiast wertować mapy popytaj na miejscu lub nagraj z kimś na forum wypadzik-POLECAM-na pewno nie odmówią POZDRAWIAM Andrzej Ps. okonki piętnastki mi również najczęściej wpadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej07 Napisano 29 Lipca 2008 Share Napisano 29 Lipca 2008 kolego Bryson daj znać czy dotarły wiadomości? pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bryson82 Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 Niestety "Nie masz wiadomości w tym folderze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej07 Napisano 31 Lipca 2008 Share Napisano 31 Lipca 2008 łowił ktoś ostatnio na dziećkach,bierze coś?ktoś wybiera się tam w weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 MĘKA !!! PANOWIE MĘKA!!! 3 tygodnie bez WODY !!! tylko Praca i praca Mam nadzieje że w sobotę wyskoczę i obskoczę dziećki to dam znać co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej07 Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Już myślałem że na urlop wyjechałeś ,tylko zostaw parę sztuk na niedzielę bo jak się da to też skoczę,koniecznie daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Andrzej po sobocie dam znać ale dopiero w poniedziałek !!! Jak patrzę na prognozy pogody to w niedziele za okoniem raczej na kanał na stare wyspy między zielsko i obok na płytkim zalanym na 2 mety , szczupak ten większy to pewnikiem w kanale będzie siedział albo przy bulgodzie od strony wielkiej przepompowni . Ja pomacam za sandaczem i szczupakiem tym większym ,pistolety siedzą na płytkim i maszkiecom płotki i uklejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej07 Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 dzięki Piotrek za wskazówki.Tych dwóch miejsc na pewno nie obskoczę(chyba że motorówką ) ,jeżeli pojadę skoncentruję sie na jednym.Myślałem o tym bulgocie bo jeszcze tam nie zajrzałem no i wypad jak dojdzie do skutku to będzie z forumowiczem ,Brysonem który jest również zainteresowany bulgotem. Więc do wioseł panowie-trza wzmocnić mięśnie przed holem taaakiej ryby .Chciałem też spróbować z tym bocznym trokiem,poczytałem na forum trochę,mam paproszki ,ołów.Rzucałeś tym zestawem coś ostatnio,bo wiem że też masz Zobaczę jak mi to by szło a jak nie to spin bo nie chce mi się jeszcze za żywcem gonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Jak masz zamiar skoczyć na bulgot (2,5 kilosa na wiosłach ) z bocznym trokiem /wiesz jak ta metoda się nazywa / to koniecznie ołów zakładaj pomiędzy 6 a 10 gram !!! 6 gram jak łowisz od powierzchni do połowy wody !!!! a 10 gram jak z dna !!! tam jest 8-10 metrów wody pamiętaj o tym. Na okonia biały, motoroil , i ponoć ostatnio fiolety ??? Jak obskoczysz to daj znać jak było. Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej07 Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Co mam nie wiedzieć przecież mi to pokazywałeś .Gorzej z tym ołowiem bo mieli najmniejsze 15g.Zawsze jak po coś idę to już nie ma.Tej kotwiczki podwójnej nielutowanej do dziś nie dostałem .mam tą co mi dałeś i 2 nie co duże.Spróbuję to jakoś dociążyć.Gumek parę mam to popróbuję z każdą.muszę tylko przysiąść żeby to powiązać.Co do odległości to jeżeli tam są ryby to trza po nie iść bo bliżej nie chcą podejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej07 Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Wczoraj podobno nad Imielinem,Chełmem i okolicami oberwanie chmury było,był ktoś na wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej07 Napisano 3 Sierpnia 2008 Share Napisano 3 Sierpnia 2008 Boczny trok spisał mi się doskonale,byliśmy na tym bulgocie(tylko 2 łodzie w tym nasza).Okoń brał doskonale na jasną zieleń z żółtym ,na taki niby fiolet i srebrną blachę.Gdybym był bardziej sprawnym spinningistą to dwucyfrowa ilość była by zaliczona.Mam nadzieję że Bogusia nie zniechęciłem do Dziećkowic brakiem szczupłego-następnym razem na pewno będzie a i sandacza też wytargasz - cierpliwości(podobno to cecha wędkarzy )Dziś to był tylko mały rekonesansik.Jak dla mnie zabawa z okoniami była przednia.Boguś przyniósł mi szczęście-znów wyciągałem rybki z wody na Dziećkowicach .Dzięki i życzę sukcesów w połowach sandałków no i sumów Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 W sobotę Zaliczyłem dwa małe pistolety takie po 25-30 cm na żywca oczywiście Okoń nawet nie odprowadzał przynęty czyli go tam wtedy nie było !!! I to jest właśnie urok dziećkowic w jednym dniu studnia a w następnym eldorado . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arczii123 Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Witam mam pytanko czy mozna lowic z brzegu na dzieckowicach na noc? prosze o odpowiedz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej07 Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Z tego co zauważyłem to łowią więc wolno tylko najpierw wykonaj rekonesans za dnia co do najlepszego miejsca .Widziałem że więcej wędkujących z brzegu jest od strony Dziećkowic no i przygotuj się na kontrolę -pamiętaj że dopuszczone jest nęcenie tylko ziarnem i to w ograniczonej ilości 2kg/wędkarz/doba. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi