reallyman Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 Witam. Panowie, ktoś tam łowi ?? Byłem tam rok temu i efektów zero, ale może Wisła się coś poprawiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 18 Maja 2013 Autor Share Napisano 18 Maja 2013 A więc pojechałem nie czekając na żadną odpowiedź. Po 3 godzinach bez brania trafił mnie szlak. Pojechałem do domu. Tragedia, obok siedział jakiś facet i również bez ryby. Powtórka z tamtego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 W którym miejscu dokładnie byłes? Tez ostatnio tam byłem i na 9h rzucania (we dwóch,ja jazio-klenie, kolega grubsze zwierze) nawet spławu ryby nie widziałem, przeszlismy w góre rzeki 6km. W zeszlym roku byłem tam pare razy i tez słabo, lepiej jechać w okolice oświecimia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 19 Maja 2013 Autor Share Napisano 19 Maja 2013 W google maps wpisz 50.062484, 19.187470 Dokładnie w tym miejscu byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 Nie wiem jak z białorybem w tym miejscu,ale drapieznik cienko. Kiedys tam dość sporo ludzi łowiło, w tym roku mało ludzi, i nawet miejscowych brak to cos musi z rybą być nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocny marek Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Zobacz co się dzieje w Jankowicach.Zawsze był brzeg tak oblegany jakby trwały zawody ,teraz pusto jakby jakaś zaraza padła na wędkarzy/bywa ,że niema nikogo!/...ale ryby żadnej też nie uświadczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Widocznie stężenie soli w wodach wpływających Gostynką i Goławieckim przekroczyło próg wytrzymałości ryb. Dopiero ścieki wpływające Przemszą ją rozrzedzają, smacznego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 22 Lipca 2013 Autor Share Napisano 22 Lipca 2013 Wczoraj z racji tego, że fajna pogoda wybrałem się z Żoną nad Wisłę. Nareszcie się coś ruszyło. Brania średnio co 10 minut. Niestety jakieś maleństwa, których nawet się nie dało zaciąć. Udało się złapać tylko 4 rybki, ale jak na to co się działo to i tak dobrze. Okoń 17 cm za brzuch przypadkowo. 2 leszcze 31, 32 cm, i to coś 4 - chyba jaź - równe 30 cm. Aha i pierwszy raz od 11 lat miałem kontrolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 25 Lipca 2013 Share Napisano 25 Lipca 2013 Na wiśle w Bieruniu? O to jesteś szczęściarz... ja nie miałem tej przyjemnisci przez 15lat. W ktorym miejscu byłeś? Bo tez po południu bylem w tej okolicy ale na zero,ale spotkałem 2 gosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 26 Lipca 2013 Autor Share Napisano 26 Lipca 2013 Nie daleko mostu na Oświęcim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 2 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Może ktoś napisać jak wygląda teraz Wisła ?? Wysoka, brudna czy da się wędkować ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattZ Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 reallyman skoro jeździsz na tamten odcinek Wisły, to nie wiesz może czy warto sobie usiąść tam bezpośrednio przy moście? Jest tam parę stanowisk zrobionych. Btw. kiedy byłem tam ostatnim razem (rok temu chyba) to był zaraz za tą restauracją postawiony znak zakazu. Można tam normalnie wjeżdżać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Można, nie można. Zakaz jest, ale i tak wjeżdżają. Najwięcej ludzi łowi właśnie przy moście, bo jest bardzo dobry dostęp do wody. Ja jadę trochę dalej, żeby mieć spokój i nie przerzucać się wędkami z innymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Zaliczyłem ostatnim czasy małe boleniowanie w tym rejonie. Wahania wody są bardzo gwałtowne. Woda potrafi przybrać o 0,5 m w ciągu godziny by już po kolejnych dwóch być o metr niższa. Łowisko jednak fajne - potencjał tych okolic na forum pokazał kiedyć Miro85. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 22 Sierpnia 2014 Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Zaliczyłem ostatnim czasy małe boleniowanie w tym rejonie. Wahania wody są bardzo gwałtowne. Woda potrafi przybrać o 0,5 m w ciągu godziny by już po kolejnych dwóch być o metr niższa.Łowisko jednak fajne - potencjał tych okolic na forum pokazał kiedyć Miro85. lata swietnosci wisła w tym rejonie ma za soba,tyle moge powiedziec niestety, do tego w tym roku zaczeły sie zrzuty solanki z jeziora podwodnego na byłej kopalni czeczot i dalej nic dobrego to nie wróży. ostatnio presja jest spora, i wszystko co wieksze od dłoni dostaje w leb. Po mostem czesto bywałem, była fajna miejscowka jaziowa, czesto koczuje tam taki typ żółtym busem i tez nie przepuszcza niczemu. mam nadzieje ze ryby znów beda smierdziec fenolem i nie beda nadawac sie do jedzenia, to może odrodzi sie ta populacja ryb która była 5-10lat temu. Jak ktoś sie nastawaia tam na rybe zycia to sredni pomysł, lepiej juz wybrac sie w okolice oswiecimia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 21 Września 2014 Autor Share Napisano 21 Września 2014 Może ktoś napisać jak wygląda Wisła ?? Tydzień temu była bardzo brudna i podniesiona woda i dlatego pytam czy da się łowić czy lepiej odpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laki Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Byłem dziś dokładnie koło mostu przy trasie Oswiecim-Imielin między mostem drogowym a kolejowym i w dól ze spiningiem i lipa:(,powyżej stały 4 auta chyba tam koło solanki ale nie wiem jakie efekty i pojechaliśmy na Dwory ,a tam woda niska 1m głębokości,ciupały na spina okonki do 20cm najw. 28cm,2 sandacze do 30cm i leszcz 40cm za grzbiet:) Woda na Wiśle lekko podwyższona i troszkę trącona pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seop1906 Napisano 13 Czerwca 2015 Share Napisano 13 Czerwca 2015 Witam orientuje sie ktos do jakiego koanalezy slepekoryto wisly zaraz za mostem Imielin Oswiecim ktore znajduje sie po prawej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi