spn83 Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 ERq, fajne sztuki a ten 84cm to już niezły kozak!!! zazdroszcze i gratuluje a najlepsze brania dopiero za jakiś miesiąc ciekawe co jeszcze wytargasz.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERq Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Na jeziorach jeszcze slabo ale ma mojej oderce juz sie zaczyna z tym , ze same krotkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Zacząłem od kleni, ale na sandaczach się skończyło. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=253618#253618 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 Po godzinie opukiwania gumami nagle jest kopnięcie... Kilkadziesiąt sekund i po jednym niedalekim odjeździe ryba czując płyciznę zaczęła szaleńczo walczyć o wolność... W tym roku ciężko będzie poprawić wymiar, a może w ogóle, to nie będzie możliwe. W końcu, to poprawiony o 1cm mój PB...czyli 95cm! 2013.09.27 Odra, biały twister na główce 17g, plecionka 0,13, Dragon Millenium cw10-35, Katana 2500. Przy okazji pamiątka z poprzednich wypraw http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=253713#253713 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=253829#253829 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=253851#253851 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 jaceen, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spn83 Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 jaceen, sandacz marzenie, gratuluje. Można spytać jaka to okolica odry? wybrał bym się kiedyś w sumie mam jakieś 75 km ale kompletnie nie znam tej rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 jaceen, Ależ kolos! Gratuluje takiego rekordu i nie zdradzaj miejscówy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 jaceen, brak słów. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattZ Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Gratulacje! Aż się nabiera chęci na wypad stricte za sandaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 biedna catana Gratulacje Jacen dawno takiej ryby nie widziałem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Jaceen gratuluje smoka, powiedz jak to robisz, że podczas holu takiego kolosa masz jeszcze nerwy, żeby cyknąć pare fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 29 Września 2013 Share Napisano 29 Września 2013 powiedz jak to robisz, że podczas holu takiego kolosa masz jeszcze nerwy, żeby cyknąć pare fotek Odpowiem za Jaceena, ale chyba się nie pomylę bo też tak mam. Po pierwsze zamiłowanie do fotografowania i filmowania. Dobry zarejestrowany materiał cieszy nie mniej niż ryba. Po drugie obycie z rybami danego gatunku i wielkości. Jeżeli łowisz bardzo często i ciągniesz wiele dużych ryb (jak Jaceen), nabywasz pewność którą ciężko nazwać. Po prostu wiesz na co możesz sobie pozwolić z rybą podczas holu i po drugie nie przejmujesz się ewentualną stratą ryby. A wszystko to co opisałem powyżej uzyskuje się tylko w jeden sposób- godziny- setki godzin nad wodą i jak to gdzieś pisałem ostatnio "krew, pot i łzy" Tym bardziej szacunek dla Jaceena- nie tylko za tego sandacza, bo okaz może się trafić każdemu, ale za regularne do bólu łowienie ryb na które się nastawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudo0007 Napisano 29 Września 2013 Share Napisano 29 Września 2013 No ładny!!! Gratulacje!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 29 Września 2013 Share Napisano 29 Września 2013 GRATULACJE Jaceen, piękna sztuka. Ja wczoraj z ojcem wymęczyłem 4 maluchy w przedziale 40-50cm, ale i tak jestem zadowolony w końcu cały dzień mogłem spędzić nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 29 Września 2013 Share Napisano 29 Września 2013 Po prostu wiesz na co możesz sobie pozwolić z rybą podczas holu i po drugie nie przejmujesz się ewentualną stratą ryby. Tak tu masz racje. Jednak z drugiej strony sandacz jest taką rybą, która lubi spadać, szczególnie przy łowieniu na gumy + nigdy nie masz pewności jak zapięta jest ryba. A spad takiego okazu chyba każdego by ruszył Tym bardziej gratulacje dla łowcy, bo możemy podziwiać jak walczy taka rybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 29 Września 2013 Share Napisano 29 Września 2013 Emocje opadły i trochę czasu jest, aby się odezwać. Rozumiecie chyba, że teraz ryby i grzyby ciężko pogodzić. Wczoraj taki ruch samochodowy w lesie, że musiałem z wózkiem do rowu uciekać Dziękuję za gratulacje. Naprawdę jest to miłe. Tomek1 to "stary" wędkarski wyjadacz i trafnie opisał co na rzeczy. Cieszą mnie e-maile i to, że piszą koledzy, że po kilku moich opisanych doświadczeniach zaczyna się u nich lepsze łowienie. Co do zdjęć. Częściej zdarza się, że łowię sam. W tym przypadku jednak łowiłem z kolegą z forum. Mam "małpkę" ustawioną na wykonanie zdjęć seryjnych i w takim przypadku mogę strzelić kilkanaście/kilkadziesiąt zdjęć podczas całego zajścia. Jest z czego wybierać. Emocje zawsze są, na to nie ma mocnych. Może po mnie nie widać, ale w środku... się dzieje sporo. Po sezonie, chyba jak zwykle zmontuję sobie kolaż zdjęć i filmików z wypraw wędkarskich. Będzie tam ten okaz. Dla rozwiania wątpliwości ryba odpłynęła i jest do złowienia. Pozdrawiam i dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DevilDog Napisano 29 Września 2013 Share Napisano 29 Września 2013 Dzięki takim osobą jak Pan Jacek nie poddaje się z sandaczami tylko, że jak można wytrzymać jak pływa się od rana kilka godzin i nie ma żadnego kontaktu z tą piękną rybą, a przyjeżdża się do domu i widzi takie okazy? Coś mam pecha do tych moich jeziorowych sandaczy.. nie widać ich na płytszej wodzie a na głębokiej nie da się łowić z opadu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 12 Października 2013 Share Napisano 12 Października 2013 Wczoraj najlepszy wypad sandaczowy w tym sezonie sporo brań,udane hole, w tym największy w roku,złowiony przez staruszka, ja musiałem pocieszać się mniejszymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 13 Października 2013 Share Napisano 13 Października 2013 I u mnie jeden z lepszych dni na Odrze w tym roku. Kilka brań na gumy i wieczorem dwa brania na woblera. Najciekawsze ryby z wyprawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 19 Października 2013 Share Napisano 19 Października 2013 Wczoraj kolejny wypad,tym razem już tak pięknie nie było. Przez cały dzień wykorzystane jedno branie,ale za to zameldował się całkiem zgrabny sandaczyk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 19 Października 2013 Share Napisano 19 Października 2013 Ładnie łowicie U mnie dziś tylko szczupak się trafił z gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spn83 Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 kadziul, wow ale sandały gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kompasiak12 Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 Wiślany czy jeziorowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 jeziorowe, w przyszłym roku planujemy z staruszkiem Wisłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek_P43 Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 kadziul, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi