andi64 Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 MagnuM, trochę przegiąłeś pałę, dla mnie Twój post ze szczupłymi w zlewie jest czystą prowokacją, po prostu dałes sie sprowokować do nieodpowiedzialnych zachowań, dobrze że akcja toczy się na "haczyku", a nie......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Niby zawsze masz racje jestes nieomylny najlepszy itpDość dziwne twierdzenie jeśli wziąć pod uwagę że zawsze potarzem że większości rzeczy o wędkarstwie dowiedziałem się właśnie z tego forum. Jeśli natomiast mam jasno sprecyzowane zdanie na jakiś temat to nie waham się go wygłosić. Może za bardzo jesteś przyzwyczajony do wypowiedzi telewizyjnych gdzie każde prawie stwierdzenie poprzedzone jest przez "wydaje mi się" lub "jak gdyby". A to właśnie propagowane jest przez miglanców którzy nie mają pewności siebie lub boją się otwarcie stanąć za taką czy inną opcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 a nie...Dokonicz Andi Może to jaso powiedzieć ,aby zrozumiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 że nie w realu? Że Tomaszek by mi przyszedł i wpierdol spuścił? Czy wy ludzie naprawde macie coś nie tak pod kopułą? Co do prowokacji. Oświadczam wszem i wobec, że nie będe pozwalał na to aby ktoś po mnie bezkarnie jechał. Koniec tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Tomaszek nie chodzi tu tylko o sprawy wedkarskie ani o jakies zwroty czy juz tym bardziej o przyzwyczajenia ktore mam z tv a swoja droga skad takie pomysly o tej tv ci przychodza do glpwy bo widze ze moge sie tez czegos nowego o sobie dowiedzie i to wlasnie od ciebie Po prostu jestes czlowiekiem ktory nie dopuszcza jakiegokolwek innego zdania A forum jest do wyrazania pogladow i do akceptowania tego ze nie wszyscy mysla tak samo jak ty Co do Magnuma to Andi to dobrze napisales co Magnum zrobil Tylko ze on jest mlody i dal sie Tomaszkowi podpuscic Tomaszek ma leb na karku i umie sprowokowac i to mu sie udalo a Magnumowi puscily nerwy Chlopak jeszcze musi sie troche nauczyc jak spokojnie wymieniac poglady na forum ale jeszcze troche i dorosnie Z mojej strony to wlasciwie koniec chyba ze ktos jeszcze wywola mnie do tablicy Jeszcze rzucil mi sie post Tomaszka z poczatku tej strony wiec szybki edit Pisze on ze nie wazne czy ryba dostala po fotce w leb czy nie - wazne aby bylo na fotce zywa Czy nie jest to lekko falszywa moralnosc Nie wazne czy grzeszymy wazne aby w niedziele isc do kosciola i dac na tace Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 P, dopuszczam inne poglądy, uwierz mi. Ale mam też swoje i jeśli jestem do nich przekonany to ich bronię. Nie oznaczo to jednak że pretenduję do miana nieomylnego. Takie wrażenie moga odnieść tylko Ci, którzy nie przywykli do zdecydowanej obrony swojego stanowiska. (czy to sami czy w wykonaniu innych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Ok, to co napisałem, nie tyczy się tylko teraz. Tomaszek zawsze, w moim odczuciu, uważał, że młodsi gówno wiedzą, i narazie mają tylko siedzieć i słuchać. Otóż oświecę Cię, mój drogi panie. W niektórych sprawach ja jestem bardziej dorosły niż Ty, więc skończ waćpan, wstydu oszczędź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 taaa, Mania wiadomo o co chodzi, a chodzi o świat rzeczywisty w którym żyjemy, nie możemy dać się prowokować różnymi bzdetami, ponieważ każda prowokacja prowadzi do agresji, a nigdy w tym przypadku nie wychodzi się na plusie, jak byłem w tym wieku co MagnuM, to myślałem że cały świat jest przeciwko mnie, ale zdałem sobie sprawę że są na tym świecie ludzie którzy swoimi radami chcą mi naprawdę pomóc, w przeciwnym przypadku nic nam nie pozostaje jak zostać tylko mięsem armatnim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Sugerujesz mi, że Tomaszek swoimi radami próbuję mi pomóc? Nie ma potrzeby ;] BTW. JA nie uważam, że świat jest przeciw mnie, tylko poszczególne jednostki;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Sugerujesz mi, że Tomaszek swoimi radami próbuję mi pomóc? nie, nawet mi to do głowy nie przyszło, odpisałem Mańkowi i to tyle z mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Czy nie jest to lekko falszywa moralnosc Nie wazne czy grzeszymy wazne aby w niedziele isc do kosciola i dac na tace P, jeszcze raz powtarzam -nie tylko do Ciebie ale generalnie. W piętnowaniu zdjęć o jakich tu mowa nie chodzi absolutnie o etykę, moralność ani inne takie rzeczy. Nie chodzi też o limity połowów, kłusownictwo, mięsiarstwo czy prawo do zabierania ryb. Czy to naprawdę tak trudno zrozumieć????Z drugiej strony nic dziwnego że wklejane są takie zdjęcia - skoro jak widać kompletnie poza percepcją wydaje się być sedno sprawy i wydaje się że część dyskutantów nadal całkowicie nie rozumie o czym mowa. Czy naprawdę tak trudno to zrozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Czy naprawdę tak trudno to zrozumieć Dla mnie trudno zrozumieć, ze 3/4 uwagi jest zwracana na krajboraz a tylko 1/4 na rybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Magnum prosba ode mnie Ochlon i dzis juz nie pisz w tym temacie ok? Tomaszek moze masz i szacunek do zadania innych ale dziwnie go okazujesz za kazdym razem starajac sie jak najbardziej dopiec oponentom Andi ty to swoj chlop jestes mam nadzieje ze bedziesz na zlocie to wtedy przekonamy sie jak twoja watroba Edit Tomaszek wiem wiem chodzi o estetyke o wysublimowane poczucie samku ktorego ja najwidoczniej nie mam A tak poza tym ja jutro zaraz po pracy ide na rybki i pozostalym tez polecam Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Ochlon i dzis juz nie pisz w tym temacie ok? Bo napisałem parę słów prawdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 to wtedy przekonamy sie jak twoja watroba przyznam się bez bicia że czerwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 mam nadzieje ze bedziesz na zlocie to wtedy przekonamy sie jak twoja watroba Chłop ogólnie wygląda na zdrowego Nie wiem jak wątroba, ale piwko wypiliśmy ostatnio nad wodą, czyli jeszcze przyjmuje do organizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Dobra, nieważne, zakończmy tę dyskusję. Jednak sprawdza się stare powiedzenie , że homo, homini ups est. Co do Tomaszka. Stary, nie wchodźmy sobię w drogę. Nie będę sobie na młode lata psuł nerwów;]] Pozdrawiam i życzę dobrej nocy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 JEjku ale ten temat cieszy sie popularnoscia Magnum chodzi o to aby cie nie ponosilo dalej bo szkoda mi by bylo ciebie gdybys dostal bana a widac ze sprowokowac cie dosc latwo Dlatego prosze abys sobie odpuscil zrobisz jak zechcesz No Andi zobaczymy ta czerwien jak sie spotkamy Tomek jedno co to jest (no chyba ze pojemnosc liczona na beczki ) Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 MagnuM, to ja spróbuję Ci pomóc i wytłumaczę. Np. na zdjęciu, które wkleiłeś trudno zwrócić uwagę na rybę. Jeśli chcesz pokazać rybę to najlepszym rozwiązaniem jest rycina (nie zdjęcie) w atlasie. Jeśli natomiast wklejasz swoje zdjęcie z rybą to jest to rodzaj trofeum czy pamiątki i co tu dużo mówić - pochwalenia się przed innymi. A to w prosty sposób implikuje że oglądanie jego powinno sprawiać przyjemność widzom - czyli nieść ze sobą walory estetyczne. I to o nich mowa a nie o takiej czy innej rybie, bo jak wygląda płoć czy szczupak to większość z nas wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Tomaszek, patrz 2 posty wyżej! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 PANOWIE!!! Ilu ludzi na tym świecie tyle charakterów i poglądów; tyle gustów i guścików. Zakończmy tą wymianę zdań bo niczemu ona nie służy. Opierniczamy się nawzajem a to forum wędkarskie czyli dotyczące takiej "dziedziny" która ma nas odstresować. A my się tu nawzajem stresujemy i denerwujemy (po niektórych to widać). Każdy ma swoje własne zdanie i nie ma co go podważać. Z poważaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Przpraszam każdego, kogo w tym temacie uraziłem . Mam swój honor, i pragnę go teraz zachować. Temat uważam za wyczerpany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 I to o nich mowa a nie o takiej czy innej rybie, bo jak wygląda płoć czy szczupak to większość z nas wie. Oooooo, podoba mi się to zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Nie wiem, kto może sobie psuć nerwy tak pasjonującym tematem. Cieszę się że jest jakiś gorący temat na forum i uwierzcie mi że twarz mi się śmieje a czasami nawet na głos wybucham śmiechem. Bierzcie to na luzie Poza tym w takich momentach ludzie bardziej pokazuję swoje emocje a dzięki temu lepiej ich poznajemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Dyskusja jest jak najbardziej wskazana bo to wazne co pokazujemy na haczyku. Edit Tomaszek wiem wiem chodzi o estetyke o wysublimowane poczucie samku ktorego ja najwidoczniej nie mam Moim zdaniem to schodzi na dalszy plan. Jak juz pisalem fajnie sie to oglada ale nie jest to najwazniejsze. Wazniejsze jest to, ze poprzez zdjecia na tle wody, wypuszczanych ryb zmieniamy po trochu nasza wedkarską mentalność. Przyczyniamy sie do tego ze wedkarze zaczynaja rozumiec ze wypuszczenie ryby to nie jest nic dziwnego jak do tej pory. W ten sposob promujemy wedkarstwo ktore jest tak popularne w innych krajach i przynosi pozytywne skutki. A nic niczego nie zabrania, a juz napewno zabrania ryby do domu, poza tym nikt za takie zdjecie zadnego ostrzezenia nie dostal, tylko takie "moralne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi