darboch Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 rafaZST, masz rzut beretem...ja muszę jeszcze dymać przez cała Polske żeby na prom dojechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 no fakt daleko nie mam. musze poszukać ile bilet na prom kosztuje i jak to dokładnie jest bo osobówka nigdy nie jechałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darboch Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Ja płynę zawsze Stena Line, na ten rok już od 269zł dla osobówki plus 5 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 to grosze jak na taki wypad, paczke zawsze sie zgra tylko trzeba by było w jakies sprawdzone miejsce jechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darboch Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Mam swoje miejscówki w Szwecji ale to totalne zadupia a lódkę mam od zaprzyjaźnionych szwedów. Wiem, że mój kolega zajmuje się organizowaniem wyjazdów do Szwecji na sprawdzone łowiska sandaczowe i szczupakowe ale odkąd moje kroki kieruję do Norwegii to nie interesowałem się tematem. Mogę zapytać jak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 narazie to nie, jestem w trakcie zakupu auta... ale dziekuje i jakbym potrzebował info to napewno sie do Ciebie odezwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darboch Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Darboch, na pewno Ci takową dostarczę...Z niepokojem już myślę czy będę miał się czym chwalic...Wiesz jak to jest jak jedziesz i prosisz rybę żeby się wykazała częstymi braniami coś chyba mi się zdaje, że relacji jakiejkolwiek się nie doczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawro5 Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Darboch, na pewno Ci takową dostarczę...Z niepokojem już myślę czy będę miał się czym chwalic...Wiesz jak to jest jak jedziesz i prosisz rybę żeby się wykazała częstymi braniami coś chyba mi się zdaje, że relacji jakiejkolwiek się nie doczekam witaj Darboch.Przepraszam za duuuuużą zwłokę ale problemy zdrowotne nie pozwoliły mi sięgac po komputer....Tak to już bywa.Za szybko lecą te lata.....ale do rzeczy.Relacja będzie i jestem pod WIELKIM wrażeniem Twojej wyprawy do Norwegii.Piękne krajobrazy i zdjęcia...Moje takie nie będą.Jak widzę Szwecja to nie Norwegia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darboch Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Pawro5, to trzymam kciuki za zdrowie i cierpliwie czekam...dla mnie Szwecja jest równie fajna jak Norwegia tylko trochę inna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrs Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 Witam wszystkich i życzę Spokojnych Świąt.Pawro5.Byłem w tamtym roku z kilkoma przyjaciółmi w domku w Szwecji,który tu pokazałeś.Piękna okolica.Domek rzeczywiście położony w samotni w towarzystwie pięknych i rybnych jezior.Ale pomijając wszystko inne w życiu nie pojadłem tylu wędzonych węgorzy co tam.Szczupaków i sandaczy mam już dość chociaż więcej sandaczy łapaliśmy na helgasjon niż na jeziorach przy tym domku.W tym roku jedziemy tą samą ekipą w październiku.Pewnych rzeczy nie można sobie odmawiać.Pawro5 odezwij się jak będziesz na forum.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafałNP Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Witam, Był ktoś może nad Bolmen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darboch Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 RafałNP, mam kolege który regularnie tam jeździ. Co Cię interesuje to może jakos uda się pomóc ? Pawro chyba nie doczekam się tej relacji...jak to mówią "obiecanki, cacanki a głupiemu radość" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebixon_87 Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Ja jadę na wyjazd zorganizowany od 19.05 na szkiery do Valdemarswik. Po wyjeździe na pewno coś napiszę i podzielę się przeżyciami. Koszt takiej przyjemności to niestety koło 3 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pamstrong Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 sebixon_87 napisz proszę coś więcej....z kim? jakim biurem? na ile czasu? czym jedziesz? itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shreek Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Ja jadę na wyjazd zorganizowany od 19.05 na szkiery do Valdemarswik. Po wyjeździe na pewno coś napiszę i podzielę się przeżyciami. Koszt takiej przyjemności to niestety koło 3 tyś. Spotkamy się więc na promie, o ile płyniesz w dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasikonik42 Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 To bedzie nas wiecej na tym promie,Ja jadę w stronę Falkoping. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafałNP Napisano 4 Maja 2012 Share Napisano 4 Maja 2012 RafałNP, mam kolege który regularnie tam jeździ. Co Cię interesuje to może jakos uda się pomóc ?Będę wdzięczny za pomoc Interesuje mnie w jakich miejscach łowili sandacze,z dna,czy raczej z otwartej wody na trolling,co było najbardziej skuteczne-gumy,woblery,jakie kolory,gramatury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shreek Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 RafałNP, mam kolege który regularnie tam jeździ. Co Cię interesuje to może jakos uda się pomóc ? Będę wdzięczny za pomoc Interesuje mnie w jakich miejscach łowili sandacze,z dna,czy raczej z otwartej wody na trolling,co było najbardziej skuteczne-gumy,woblery,jakie kolory,gramatury? PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ivan Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Witam Na początku września wybieram się na szkiery w okolicach Vastervik. Czy którys/aś z kolegów koleżanek ma jakieś doświadczenie w tym temacie??. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek 21 Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Nie ma w tym jeziorze sandaczy, woda przezroczysta, prześwietlona (2-3m pod pow. wody widzisz atak zębatego na przynęte) i turkusowa, sporo roślin np. rdesty wystawiają szyszki na 4.5-5.5m, inna niż gdziekolwiek w Szwecji, głębokość nie powala, największa głębia około 12m, długość zbiornika około 12km, szerokość 1km - 3km, średnia głębokość 5m - 6m. Szweddzy wędkarze uważają te jezioro za najlepsze szczupakowe łowisko w tym kraju. Każdy chwali swoje, ale rzeczywiście nie słyszałem i nie łowiłem na bardziej rybnym (szczupak, okoń, węgorz, lin) akwenie. Moje zdanie :najlepsze łowisko szczupaka południowej Szwecji. Piszę o J.BOREN, natleniona, chłodna woda jest wynikiem połączenia tego eldorado kanałem z drugim co do wielkości w Szwecji gigantem J.Vatern. Właśnie z tego olbrzyma wpływa ta czysta, chłodna i natleniona woda, ale także imponujące osobniki w/w gatunków ryb w celu odbycia tarła na łanach podwodnych łąk, z których już nie wracają ponieważ znajdują w Boren wystarczające skupiska cennego pokarmu w postaci przeolbrzymich i licznych ławic białej ryby. Po wpisaniu na google nazwy tego jeziora, znajdziecie wiele opisów, na stronie wędkarskiego świata dwa filmy, na stronie Mikado opisy z wypraw. Jeśli jakieś zapytania z chęcią odpowiem i opowiem kilka zdarzeń z nad tego jeziora. Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofi156 Napisano 12 Września 2012 Share Napisano 12 Września 2012 witam. Zamierzamy się wybrać do Szwecji w maju lub przełom czerwca. Najlepiej jeziora szczupakowo - sandaczowe. Znalazłem łowisko - pojezierze Boras. Odwiedził ktoś ten rejon Szwecji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofi156 Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 wynajmował ktoś domek na wyjazd wędkarski do Szwecji przez ten portal: http://www.novasol.pl/domy_wakacyjne/szwecja.html jest faktycznie dużo taniej nawet kupując bilet na prom niż przez biura organizujące wyjazdy na ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawro5 Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 od kilku lat jeżdżę z przyjaciółmi na ryby do południowej Szwecji za pośrednictwem tego biura/novasol/ i jesteśmy zadowoleni.Koszty wynajmu domku są małe.Właściciele domków mają na miejscu łodzie i silniki za naprawdę małą cenę i załatwiają wszystkie formalności związane z akwenami i kartami wędkarskimi.Z jednym Szwedem u,którego wynajmujemy domek już 3 raz z rzędu dogadaliśmy się tak,że dzwonimy do niego i rezerwuje nam domek poza novasolem co wychodzi jeszcze taniej...jakieś 25-30 zł za osobę na dobę.Domek leży 500 m od jeziora Mockeln.Droga przez las,prywatny pomost i ryby...sandacze,piękne sumy i szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 14 Grudnia 2012 Share Napisano 14 Grudnia 2012 Jeśli ktoś myśli o wyjeździe i ma problem z skompletowaniem ekipy to chętnie się dołączę. Kontakt na priv lub 696 454 403. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrs Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Pawro podaj mi numer telefonu do tego polskiego szweda.Wybieramy się w czerwcu do Szwecji.Jeżeli można poza novasolem zarezerwować domek to trzeba skorzystać.Zawsze to taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi