Davly Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Graty majki1506. Piękny leszcz. Szkoda, że nieregulaminowe zdjęcie :S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpangler Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 dawno nic nie pisałem po 8 tygodniowym okresie praktycznego braku brań na moim łowisku uaktywniły się w końcu karpiki. Na razie nie są to jakieś duże sztuki ale wyraźnie "sztuki" w przedziale 45-55 cm czyli jak na moje łowisko 2,5-4,0 kg przejawiają oznaki coraz to lepszego żerowania. Zwiększoną ilość brań zawdzięczam długiej pracy z wykombinowaniem odpowiedniej zanęty jak i przynęty, gdyż 95% pozostałych wędkarzy nie ma absolutnie brań, chciałbym dodać że łowię na "metodę" a wiodącą przynętą jest kukurydza konserwowa gdyż ten rok to jakaś klapa jeśli chodzi o kulki bo pomimo wypróbowania już wszystkiego 99% brań było tylko na kukurydzę z... aha + odpowiednie kombinacje z zestawem. Powodzenia Panowie miejmy nadzieję żę jesień będzie pomyślna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki1506 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Graty majki1506. Piękny leszcz. Szkoda, że nieregulaminowe zdjęcie :S. Davly warunki nie pozwoliły na zrobienie zdjęcia nad wodą a rybka pływa dalej,niestety a może na szczęście ja z żoną nie jadamy ryb,pozdrawiam majki1506, piękny! tomek1 dzięki mi też się podobał,pozdrawiam Booseib gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyswe1 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Witam .Dzis testowalem przynety , cos pomiedzy kogutem a puchowcem.Chcialem zobaczyc jak beda reagowaly sandalki:Wiazane dosyc szybko pierzaki okazaly sie nader skuteczne. Bardzo duzo pobic,takich nie do zaciecia- BACH- strzal i puste przyciecie. No ale po 25 sandalkach przestalem liczyc. W tygogniu przyloze sie do wiazania pierzakow Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Witam .Dzis testowalem przynety , cos pomiedzy kogutem a puchowcem.Chcialem zobaczyc jak beda reagowaly sandalki:Wiazane dosyc szybko pierzaki okazaly sie nader skuteczne. Bardzo duzo pobic,takich nie do zaciecia- BACH- strzal i puste przyciecie. No ale po 25 sandalkach przestalem liczyc. W tygogniu przyloze sie do wiazania pierzakow Pozdro Mógłbyś wrzucić zdjęcia tych przynęt.. Jakim kijem/zestawem łowisz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Dla jednych, moje wklejanie drobnych rybek jest denerwujące, innych motywuje do częstszego odwiedzania łowisk. Jednak moje wpisy mają świadomy zamysł. Nawet 40minut spędzonych nad wodą może dać wspomnienia do końca życia. Pamiętajcie, wspomnień nikt nam nie odbierze . Na niektórych portalach określono limity, chyba tylko dla bardzo wąskiej grupy wędkarzy, którzy wiele czasu spędzają nad wodą i sami sobie ślą pochwały. Może są profesjonalnie przygotowani do łowienia ryb, ale czasami trafia się ryba życia i chciałoby się dać upust emocjom, a tu brakuje jednego centymetra do forumowego limitu. Wracając do głównego tematu. Duma mnie rozpiera po ostatniej wyprawie na sandacze. Taki wynik można było sobie wymarzyć tylko we śnie Więcej w poniższym temacie. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=252231#252231 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Jaceen Ale kijana ja nakupiłem sprzętu na suma a ty z synem na spina ciagniesz jak popadnie;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dario Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 A to moje skromne wędkowanie na Bzurze niedaleko Łowicza; i Bzura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 dario, Jakieś blade te klenie Wypada pogratulować reszcie co połowili! Od powrotu z Litwy zaliczyłem dwa wypady na kanał roboczy w Pierzchałach. Łowiłem metodą ds i połapałem sporo okoni w rozmiarach 20-25cm. na dendrobenę oraz piękne płocie 30cm. na kukurydzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Co tu dużo mówić... RYBA SIĘ W KOŃCU RUSZYŁA! Gratuluję połowów Panowie i coś czuję, że ten sezon to się dopiero dla mnie zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master1 Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Madman, bo ja wiem czy się ruszyła... u mnie w Szczecinie na moich miejscówkach na razie jest mizernie, do tego stopnia że nawet siatki na przechowywanie ryb nie biorę tylko od razu do wody je wrzucam ostatnio trafiły mi się dwa okonki tak około 20-25 cm na spławik ale jakoś nie miałem sumienia ich brać do domu więc darowałem im wolność, byłem już na rybach z dobrych 8 razy i jeszcze ani jednej ryby do domu nie wziąłem bo wstydu sobie nie chcę robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milosz Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Dzisiejsza wyprawa z tatą na ryby jak najbardziej udana. Sporo wymiarowych okoni, oraz klenń, z mocno zdeformowaną głową. Wyglądał jak rybi odpowienik bulldoga. Miał dosłownie skrócony pysk, po starych bliznach widać było że jakiś drapieżnik ewidentnie złapał go za niego pozbawiając go sporej części. I na koniec ta oto brzana (pierwsza w życiu) , która dostarczyła sporo emocji podczas holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Wczoraj szybki wypad z feederem nad wodę i zameldował się kleń 30cm oraz piękna certa 35cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Dziś jak i wczoraj było ciekawie. Kilka małych szczupaków oraz taki ładny 80cm: miał być rekordowy szczupak a tu zonk .... miał ok 75 cm C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Proszę nawet w Krk zdazaja się fajne rybki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Witam wszystkich.Wczorajszy wypad nad wodę zaowocował bardzo dużą ilością brań.Niestety rybki nie duże.Do siatki zakwalifikowałem tylko te od 20cm w górę.Był też jeden leszczyk ok.30cm. Uploaded with ImageShack.us Metoda jak zwykle odległościówka.Przynęta-biały robak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinryba Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 własnie wróciłem z rybek ale mniałem zostać na nocce w brodach woj.lubuskie niestety nie da sie łapać ryb sama moczarka wycieta pływa. Oczyszczaja obrzyce która wpada do odry i wszystko w odre puscili glony ,moczarke i itd. masakra ktoś powinien za to beknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Takie małe pytanie, czy was nad wodą też komary zjadają żywcem? Dziś miała odbyć się nocka, ale po 2h stwierdziliśmy, że to nie ma najmniejszego sensu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spn83 Napisano 17 Sierpnia 2013 Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Ale zabawa ponad 100 okoni ponad 20cm w cztery godzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość CEN Skillz Napisano 17 Sierpnia 2013 Share Napisano 17 Sierpnia 2013 pawciobra, też, w końcu to lato ale ja stosuję różne świeczki i preparaty na komary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambuko11 Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 nocka jeden leszcz z 15 cm , nad ranem okoń na pinke z 20 cm i przypadkowa kąpiel . Tak to jest jak sie bez latarki chodzi brzegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cmaku79 Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 moj dzisiejszy rekord 58 cm pstrag ze szkockiego jeziora http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/071752a4746021bf.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6d403f1e898942d7.html pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brati Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Jakie on ma piękne kolorki pozazdrościć łowiska Graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Za nami kolejna wyprawa sumowa na Wisłe. Sumy brały bardzo dobrze, były okresy czasu kiedy łapaliśmy kilka w godzine ale i takie kiedy przez kilka godzin nie mieliśmy brania. Złowiliśmy kilkanaście sumów, większość nie dużych takich do metra. Sumy szybko holowane na odpowiednim sprzecie bardzo dobrze znosza hol, odpływają bez reanimacji, często fundując jeszcze kąpiel uderzając ogonem o wode na pożegnanie Oprócz małolatów udało się wyciagnąć kilka większych. Po kilku latach pływania na Wiśle w końcu udaje nam się łowić regularnie sumy i to cieszy najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrucha6 Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 cmaku79, pstrąg faktycznie ładnie ubarwiony ja muszę czekać na wyjazd na rybki do wtorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi