nabial Napisano 21 Kwietnia 2008 Napisano 21 Kwietnia 2008 po kilku latach przerwy wracam do wedkarstwa, pasja odzyla na nowo, niestety stary sprzet jest juz zniszczony, ja wypadlem z tematu, wiec prosze was o pomoc w wyborze szukam feedera na dosyc plytkie zbiorniki - max glebokosc ok 6m i rzeki o wolnym nurcie, dlugosc min to 3,5m, nastawiam sie na rybki 0,5-3kg wykluczajac niestandardowe przypadki wyrzut mysle ze 80-90g tj gorna granica, nie mam zamiaru korzystac z koszykow ciezszych niz 40g, do tego zaneta wiec mysle ze wyrzut do 70-90g jest juz z odrobina zapasu z troski o trwalosc i latwosc zarzucania, nie chce sztywnej tyki, na ktorej nie czuc ryby chcialbym kupic dobry, lecz amatorski sprzet, najchetniej zmiescilbym sie w 150zl za kij+kolowrotek, ale jezeli za niewiele wiecej dostane duzo lepszy sprzet to moge kupic sam kij za 150-200zl(wolalbym tego uniknac), gdyz mam jeszcze dobry kolowrotek sprzed lat, a wole lowic na 1 dobra wedke niz 2 kiepskiej jakosci wszelkie sugestie i propozycje mile widziane
sinus Napisano 21 Kwietnia 2008 Napisano 21 Kwietnia 2008 witam! kolego nabial, proponuję zapoznać sięz regulaminem forum i zaprzyjaźnić się z opcją "szukaj". za powielanie tematu (zamiast dopisanie się do już istniejących - takich samych lub bardzo podobnych) kończy się ostrzeżeniami ze strony administracji i często zniechęceniem ze strony usera.... co do twojego pytania polecam: lekturę tematu ewentualnie jeszcze tutaj lub tutaj
nabial Napisano 21 Kwietnia 2008 Autor Napisano 21 Kwietnia 2008 tylko wlasnie szukalem szukalem i nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi
sinus Napisano 21 Kwietnia 2008 Napisano 21 Kwietnia 2008 tylko wlasnie szukalem szukalem i nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi więc dopisz swoje pytanie do już istniejącego tematu.....
kisux Napisano 21 Kwietnia 2008 Napisano 21 Kwietnia 2008 najchetniej zmiescilbym sie w 150zl za kij+kolowrotek 150 zł - kosztuje średniej (powszechnej) klasy kijek - ale 150 za kij i kołowrotek to nie ma szans trzeba liczyć ok. 150 kij + 100 kręcioł za nie duże pieniądze na takie wody proponowałbym np. konger aviator 3,6 - 90 g (150 zł w sklepie) + shimano catana 2500 Fa lub Ra jak wolisz tylny (ok. 110 zł w sklepie) - myślę że nie bedziesz narzekał
tomek1 Napisano 21 Kwietnia 2008 Napisano 21 Kwietnia 2008 Jak już dyskutujemy w tym temacie: ale 150 za kij i kołowrotek to nie ma szans Jest szansa na przyzwoity sprzęt - Konger Carbomaxx feeder np. 3,6 i 120 gr - Shimano Alivio np. 4000 Ten sprzęt znam i wiem, że daje radę. Feeder nie jest może ultralekki, ale dzięki kompozytowej budowie ma bardzo fajną akcję i jest naprawdę porządny. O kołowrotkach Alivio pisałem nie raz Z wysyłkami powinieneś się zmieścić w miarę blisko 150 zł.
ja Napisano 21 Kwietnia 2008 Napisano 21 Kwietnia 2008 dokładnie Mam Shimano alivio 4000 i naprawde fajnie sie sprawuję a cena 85 zł w sklepie do tego posiadam również feeder kongera carbomaxx tylko cw 150 i tak jak tomek pisze to naprawde porządne wędzisko Także to co podał Tomek to najtańszy zestaw ze sprzetów który Cię nie zawiedzie
Lary Napisano 22 Kwietnia 2008 Napisano 22 Kwietnia 2008 Feeder nie jest może ultralekki,Ale feder to nie bolonka którą mamy czas w ręku :mrgreen:Polecam również robinsona lumixa bardzo porządna propozycja sam używam tego kijka już od dłuższego czasu.
pio Napisano 22 Kwietnia 2008 Napisano 22 Kwietnia 2008 feeder kongera carbomaxx tylko cw 150 i tak jak tomek pisze to naprawde porządne wędzisko pomijając przelotki.. ale jak napisałes nabial, nastawiam sie na rybki 0,5-3kg to corbomax fajny kijek w tej cenie..
tomek1 Napisano 22 Kwietnia 2008 Napisano 22 Kwietnia 2008 pomijając przelotki.. A co Ci się stało z przelotkami?
Pilker_89 Napisano 9 Maja 2008 Napisano 9 Maja 2008 Dokładnie, Zgadzam się z Tomek1, Konger Carbomaxx i ten młynek to najlepsze zestawienie do tej ceny. Do tego sprzęt nie jest najgorszy, można już coś połowić.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.