Lord Konrad I Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Przyjdzie czas i na prezętacje na to czekam z niecierpliwością no i oczywiście życzę połamania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asparuh93 Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 Panowie pomozcie, bo mnie trafi niedlugo szlag. W lipcu zaliczylem juz 5 nocek, na kazdej z nich mialem co najmniej jedno branie sumowe, dzis to chyba ze 3. Nie moge go zaciac. Probowalem czekac dlugo, krotko, od razu, zakladac kotwice wieksza nie wiem co robie zle. Branie takie koncertowe, odjazd az milo zacinam i nic. Udalo sie zaciac tylko za pierwszym razem, ale rozgial kotwice. Dzis w nocy tez na poczatku go czulem, po chwili cholu zszedl z kotwicy. Jeszcze 1-2 takie sytuacje, i popadne w depresje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 próbuj ostrzejsze kotwice najlepszej jakości i moze odczekaj troche aż połknie bardziej......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asparuh93 Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 Mam mega ostre kotwice... A czekalem i dlugo, i krotko... roznie... zawsze to samo. Mozliwe, ze zle zakladam przynete i przez to sa problemy z zacieciem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 grot zawsze powinien wystawać, ale nie wiem czy w tym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 A skąd pewność że to sum?. Ostry odjazd i sandacz potrafi wykonać. Ja kilka lat temu dostałem już szkołę na wodzie stojącej i to właśnie chyba od sandaczy. Zakładałem coraz mniejsze rybki, coraz lepsze haki, w różnych miejscach, zacięcia od razu i po minutach i nic. A odjazdy jak talala. Czasami na małej płoteczce jak paluszek nie było nawet najmniejszego śladu zęba a żyłka w kołowrotka pędziła aż miło. Uzbroiłem nawet kilka razy malutką płotkę dwoma hakami (z przodu i z tyłu) i nic. Aż trudno mi było uwierzyć jak to możliwe było, że ryba ciągnie a nie daje się zaciąć, bo przecież jakby nie złapała to powinna wisieć. Wtedy poczułem, że czasami na rybę nie ma mocnych. Za kilka dni też odjazd i bez czekania tnę, a tu ledwie miarowy sandacz już z trupkiem w przełyku, i to była wcale nie mała martwa płotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Zakładałem coraz mniejsze rybki, coraz lepsze haki, w różnych miejscach, zacięcia od razu i po minutach i nic. A odjazdy jak talala. Bywają różne ciekawe sytuacje A powiedziałby ktoś, że łowienie na rybkę jest proste W takiej sytuacji warto założyć małego fileta, bo często sprawcą jest węgorz. W szybkich jazdach specjalizuje się też kleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aseel Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Prawdopodobnie to nie branie a jedynie zahacza o żyłkę i powoduje odjazd tak się dzieje często gdy kręci się w pobliżu żyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Prawdopodobnie to nie branie a jedynie zahacza o żyłkę i powoduje odjazd tak się dzieje często gdy kręci się w pobliżu żyłki eee myślę ze nie.. bo pisał kolega ze też czuł rybe na kiju.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asparuh93 Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 A i nie wspomnialem - lowilem na watrobke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinbox Napisano 29 Lipca 2008 Share Napisano 29 Lipca 2008 pomocy chciałbym kupic plecionke na sumowy spining; nie mam pojecia ile metrów i jaka grubość? Głównie łowic będę z brzegu. Z góry dziekuję za pomoc aa i jeszcze jakiej firmy bo jest tego troche na naszym rynku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 29 Lipca 2008 Share Napisano 29 Lipca 2008 Power PRO PRO 65b 275m ja mam zółtą, ale są i zielone, wydaje mi się że do spinningu ta będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinbox Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 65 b?? jaka średnica?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 wiesz co nei mam pojęcia tych ozaczen wytrzymałość jest około 30 kilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 wiesz co nei mam pojęcia tych ozaczen wytrzymałość jest około 30 kilo masz po prostu liteówkę, zamiast PRO 65b powinno być 65lb.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 powinno być 65lb.... sory literówka bez kitu ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyman Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 I co nikt sie nie pochwali sztuką ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinbox Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 bo nie ma się czym chwalić: 2 małe sztuki przez całą noc Na Narwi, większe od dłoni; na czerwonego i na białego; ps- cierpliwosc to klucz do sukcesu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 I co nikt sie nie pochwali sztuką ........ sztuką przez ostatnie 4 wyprawy nałapałem sztuk średnio 5 na wyprawę niestety wszystkie 25-35 cm ;/ mój brat za to na ostatniej wyprawie(jego pierwszej na sumy) złapał około 72 cm (swojego pierwszego suma) ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 ja wczoraj byłem brały jak szalone ale same "małolaty" nie dało sie usiaść spokojnie bo zaraz dzwonek się odzywał ogólnie słabo czekam na wymiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 no ja tez czekam na wymiar jak narazie same smrody największy dzisiaj miał 55 cm troche więksiejszy spadł podczas holu ;/ ogólnie to słabe brania i bardzo silny wiatr w sobotę prawdopodobnie nocka to im już nie popuszczę musi być wymiar !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravel Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Sum złowiony zbiornik Michalice k.Namysłowa w dniu 01-08-2008r. godz.1.45 waga-13.5 kg , 125 cm Drugi dzien wczesniej mial 105 cm , waga 10.5 kg. Oba zlowione na zywego karasia.Mialem jeszcze trzecie branie ale wypial sie przy samym brzegu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 niezły wąsacz, ale zdjęcie było zrobić nad wodą, bo napewno zaraz zostanie usuniete, czytaj regulamin wstawiania zdjęc, ogólnie rybne wody masz 3 sumy ładne w dwa dni nieżle..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Nie wiem czy ryby zostały zabrane do domu ale... Potem piszecie posty, że sum nie bierze i ogólnie jest słabo... A jak ma być dobrze, skoro wszystko jest zabierane do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Super sumy. Z jednej strony gratulacje, a z drugiej jak to zauważył Dawid szkoda, że te fotki nie zagrzeją miejsca w tym temacie. Mi też to nie jest w smak, bo nie jest łatwo zrobić fotkę przy nocnych połowach suma (nie zawsze się nosi aparat, zwłaszcza w nocy), łatwiej jest to uczynić nad ranem kolejnego dnia. Wobler na podstawie kilku zdjęć nie wysuwaj tak ogólnych wniosków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi