pawel920 Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Dzisiaj mała rzeczka pszczynka w Krzyżowicach Śl 3 godz machania bacikiem tylko 2 male karaski i 1 leszczyk potem godz machania na spin i Siadł szczupak 54 cm wiec wyjazd Udany Pozdrawiam^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 dzisiejszy poranny wypad zakończony mega sukcesem , sumek 160cm na dt14 nowy pb w wielkości ryby.ryba oczywiście rośnie dalej http://haczyk.pl/forum/download.php?id=2801 http://haczyk.pl/forum/download.php?id=2802 Gratulacje gleam za pb. Nieźle podniosłeś sobie poprzeczkę W piątek na Odrze przed zmierzchem miałem trzy podejścia bolenia. Okazał się nim 45cm "okaz". Przed 22-gą na upatrzonej kleniowej opasce, przywalił właśnie kleń. Mocno walczył, ale sprzęt nie pozwolił na wariacje. Dobre 45+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Tomku , tak na marginesie : serdeczne dzięki że mimo późnego powrotu z pracy znalazłeś trochę czasu i przyjechałeś na łowisko . Bardzo miło było Ciebie poznać . Mam nadzieję ze takie spotkania będą częściej tym bardziej że przyniosłeś obu łowcom szczęście Mi również było miło Was poznać i przeżyć z Wami hol pięknego sandacza Odzywajcie się jak będziecie w okolicy, może się uda znów zobaczyć. gleam, dałeś czadu Gratuluję i zazdroszczę. Ja po 3 miesiącach polowania na drapieżniki i dużym nasileniu różnych obowiązków w ostatnich tygodniach, postanowiłem wybrać się na karpiową zasiadkę. Było warto, bo 16 godzinna zasiadka zakończyła się 12 odjazdami Szczegóły będzie można zobaczyć w filmie, który wkrótce mam nadzieję uda się zmontować z zarejestrowanego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamionki Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 gleam, Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Tomku , tak na marginesie : serdeczne dzięki że mimo późnego powrotu z pracy znalazłeś trochę czasu i przyjechałeś na łowisko . Bardzo miło było Ciebie poznać . Mam nadzieję ze takie spotkania będą częściej tym bardziej że przyniosłeś obu łowcom szczęście Mi również było miło Was poznać i przeżyć z Wami hol pięknego sandacza Odzywajcie się jak będziecie w okolicy, może się uda znów zobaczyć. gleam, dałeś czadu Gratuluję i zazdroszczę. Ja po 3 miesiącach polowania na drapieżniki i dużym nasileniu różnych obowiązków w ostatnich tygodniach, postanowiłem wybrać się na karpiową zasiadkę. Było warto, bo 16 godzinna zasiadka zakończyła się 12 odjazdami Szczegóły będzie można zobaczyć w filmie, który wkrótce mam nadzieję uda się zmontować z zarejestrowanego materiału. Jasne W sobotę jestem mniej więcej w tym samym miejscu Co do dzisiejszych połowów na Przeczycach to zero sandacza, nawet nie pstryknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 Wczoraj niespodziewanie zakończyłem sezon bo silnik w łodzi się spalił..... , po części z winny ojca. W pewnym momencie silnik się wyłączył i nie chciał odpalić , wiec rozpoczęliśmy powrót na wiosłach do brzegu jednak przed brzegiem zapalił .Palił tylko na 1 biegu o większym można było zapomnieć , jednak potem przeszedł nawet na trojkę a potem znowu zgasł i znowu na jedynce by na końcu zacząć chodzić na pełnym 5 biegu i zapitalać w pełni. Ojciec postanowił ,ze w takim razie połowimy jeszcze i tka połowiliśmy z pół godziny aż z silnika poszła chmura białego dymu i tka skończył się nowiutki silnik podłodziowy znanej firmy ,, który był na rybach może 10razy o gwarancji pewnie zapomnieć mogę a na nowy do miesiąca pewnie nie uzbieram...Także w taki to sposób po 5 latach zbierania na zestaw łodziowy zakończyłem niespodziewanie sezon a wkurzony jestem tka ,że nie podchodzić....... Żadnego kontaktu z ryba pomimo pływania przez cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 Wypad szczupakowy z maniu394 oraz pankowatym zakończył się dość sporą ilością okonków (z czego dwa nieco większe poniżej, takie pi razy drzwi 25cm, pankowatego może pod 30) oraz jednym niewymiarowym szczupaczkiem na brzegu. Drugi, większy, spiął się (zaraza). Niestety były to tylko dwa podejścia szczupłego na cały wypad, ale okonki zrekompensowały niechęć zębaczy do brań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 Wczoraj niespodziewanie zakończyłem sezon bo silnik w łodzi się spalił..... , po części z winny ojca. W pewnym momencie silnik się wyłączył i nie chciał odpalić , wiec rozpoczęliśmy powrót na wiosłach do brzegu jednak przed brzegiem zapalił .Palił tylko na 1 biegu o większym można było zapomnieć , jednak potem przeszedł nawet na trojkę a potem znowu zgasł i znowu na jedynce by na końcu zacząć chodzić na pełnym 5 biegu i zapitalać w pełni. Ojciec postanowił ,ze w takim razie połowimy jeszcze i tka połowiliśmy z pół godziny aż z silnika poszła chmura białego dymu i tka skończył się nowiutki silnik podłodziowy znanej firmy ,, który był na rybach może 10razy o gwarancji pewnie zapomnieć mogę a na nowy do miesiąca pewnie nie uzbieram...Także w taki to sposób po 5 latach zbierania na zestaw łodziowy zakończyłem niespodziewanie sezon a wkurzony jestem tka ,że nie podchodzić....... Żadnego kontaktu z ryba pomimo pływania przez cały dzień. Co to za sprzęt? Czego nie kupować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 [Co to za sprzęt? Czego nie kupować ? Mikado Fish Hunter M54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 Wczoraj od 17.00 do dzisiaj, do 14.00 Odra w Malczycach. Ogólnie beznadzieja...noc ciepła ale wietrzna, feedery jak zaczarowane...nic...na "trupka", rosówkę, białego...jakieś nieśmiałe branie chyba sandacza...odpuścił....W dzień to samo -jakies krąpie i skubania kiełbi. Woda bardzo niska, co o dziwo sprowadziło zbieraczy złomu na łodzi motorowej...Tak, przyszukiwali rozmyte główki po drugiej stronie rzeki i zbierali metale kolorowe - na przeciwko mnie wytargali kilkudziesięciokilogramową miedzianą blachę i załadowali na łódż...Obserwacja ich i płynących barek to niestety najciekawsze momenty tej wyprawy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 10 Września 2013 Share Napisano 10 Września 2013 dzięki za graty sum dostarczył naprawdę dużo satysfakcji ,w niedziele tez coś sie działo kumpel złapał metrówkę jakiś szczupak i boleń wymiarowy tez sie uwiesił ogólnie ruszyło;)) madman,maniu394 to kanal żeglowny?? na zawody krokodyla sie nie załapaliście;) okonie ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 10 Września 2013 Share Napisano 10 Września 2013 dzięki za graty sum dostarczył naprawdę dużo satysfakcji ,w niedziele tez coś sie działo kumpel złapał metrówkę jakiś szczupak i boleń wymiarowy tez sie uwiesił ogólnie ruszyło;)) madman,maniu394 to kanal żeglowny?? na zawody krokodyla sie nie załapaliście;) okonie ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 10 Września 2013 Share Napisano 10 Września 2013 Odra. Trochę powiało i popadało i wrocławscy twardziele nocni odpuścili? Trochę się działo jak dla mnie. Do północy (od 21-ej) miałem kilkanaście brań w tym osiem zaciętych z krótką walką. Nie były to kolosy, ale na blacie ganiało stado sandaczy i siało popłoch. Łowiłem tempem boleniowym i na woblery pod bolenia. Najwięcej brań na pstrążka Kamatsu. W sumie cztery sztuki i największy pięćdziesiątak z małym plusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 Korzystając z ostatnich dni urlopu wybrałem się z rodzinką na mały piknik do Mietkowa. Nie był bym sobą gdybym nie zabrał spina. Zero kontaktu ze szczupakiem i sandaczem. Po zmianie metody na boczny trok zaczęła się świetna przygoda z okonkami - szczególnie dla mojej córki, która wyciagając rybe za rybą raczej połknęła bakcyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 Odra. Ostatnio było sporo brań i wiele spadów. Przedwczoraj ulewa wygoniła mnie do domu. Wczorajsza wyprawa, to kilka trąceń, dwa brania i dwa zapięte. Jeden miał spokojnie wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTS Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 Przedwczorajszy wypad na sandacza obdarzył jednym szczupaczkiem 45 cm. Odnotowalem tylko 2 brania sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysio.35 Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 Wieczorny wypad nad ukochaną Wartę. Maleństwo z nurtu Wieczór i aparat z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 wow ale kloc. Gratuluje, ile miał? pod 90? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milosz Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 Efekt krótkiego wypadu z tatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spn83 Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 Test nowego zestawu udany zamieniłem catane bx 15-40g i spro passion740 match na dragona millenium hd pike 10-35g (miał być team dragon 10-35g ale koleś ze sklepu mi go odradził mówiąc że jest strasznie kruchy i delikatny i że ma na te kije bardzo dużo reklamacji) i spro red arc tuff body mach no i powiem że to całkiem przyjemny zestaw. Godzinka rzucania i oto wpadł sandacz 55cm ale za to grubiutki bo aż 1,5kg i to w piątek 13tego http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/29a8cc8c281ccc49.h tml http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/29a8cc8c281ccc49.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 Dziś wybrałem się z kumplem na nasze "bankowe" szczupakowe miejsce, od 6 do 8 złowiłem szczupaczka pod wymiar i jednego takiego malucha ok.25cm oba na białe kopyto Relax, kumpel okonka i 3 spięcia pistoletów na obrotówkę. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 na dragona millenium hd pike 10-35g Przy moim DM po kilku wyprawach odpadł uchwyt do przynęt. Po kilkudziesięciu zaczęła schodzić okleina korka. Inne cechy użytkowe, jak dla mnie, bez zarzutu. Krzysio.35, to jest wielka ryba! Gratulacje! Wczoraj nie męczyłem wody długo. Totalna cisza. Zero śladu żerowania drapieżników. Zmieniłem miejsce pd klenie i wymęczyłem dwa brania. Około 23-ej jeden spadł i drugi 30+ na ręczną robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milosz Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 55cm ale za to grubiutki bo aż 1,5kg i to w piątek 13tego Jak widzisz piątek 13 to szczęśliwy dzień Ja się urodziłem 13 stycznia w piątek a pechowym człowiekiem nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 dziś z chrześnikiem nad wodą na żwirowisku w okolicach Brzeska i taki karaś zagościł na kulkę z chleba , a mniejszych jest mase. Ten miał 41 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spn83 Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Dwie godziny biczowania wody gumami i kogutami, dwa brania sandacza jedno zacięte, po kiju wnioskuje że miał co majmniej 60cm ale niestety po 10 sekundach holu spadł z haka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi