rolando22 Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 a ja dzisiaj zakupiłem super karpioweczke, fajne wyprzedarz i promocja jest Krokodylu we Wroclawiu z 420 kupilem za 173 zl teraz tylko czekac jak lod zejdzie i ruszam na pilce o jesiotra będzie ciężko bo większość już pewnie odłowiona ale na pewno jeszcze cos tam plywa, podobno cos zarybili na jesien karpiem, ktos cos slyszal?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 rolando22, tez słyszałem od kilku osób o zarybieniu jedynki, choć sam tego nie widziałem. Potwierdzali to wędkarze których spotkałem na ostatnim swoim wypadzie w listopadzie. Było ich sporo, nawet były kontrole (Strzelcy). O zarybieniu nie znalazłem natomiast żadnej informacji na stronach PZW. W Krokodylu kupiłem federka daiwa tez z przeceny z 300 na 150 i rownież liczę dni do zejścia lodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2011 Pilce były zarybiane na 100%. Taką informację przekazał nam prezes okręgu J. Gromala podczas walnego. Ale jakie ryby i które stawy, zabijcie mnie nie pamiętam O zarybieniu nie znalazłem natomiast żadnej informacji na stronach PZW. Nie wiem dlaczego właśnie nie ma. W sumie J. Gromala przedstawiał dane z wydruku, być może na dniach strona PZW zostanie zaktualizowana.... póki co jest jeden wielki chaos w PZW ze względu na zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 no ja też słyszałem o zarybieniu karpiem stawu nr 1 a powiedzcie mi na stawie nr 1 jest gdzie jakas płycizna gdzie jest porosniete roslinnoscia wodna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 A ja słyszałem na zebraniu w Bardo że nie zarybiali i ze nie bedą tego robic bo oficjalnie ma tam powstac zbiornik retencyjny i że nie ma sensu zarybiac tych wód.Podobnie z przepływami,wkopywaniem kręgów itp.Nic nie będą robić.Natomiast pięknie zarybili Topole i nadal bedą to robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 johny476, jedynka jest dosyć dużym stawem na którym łowię chyba najmniej, więc tak szczegółowych informacji nie posiadam. Według mnie najgłębszym odcinkiem tego stawu jest część od strony drogi prowadzącej do stawu nr 2 i dalej. W tej części jest charakterystyczna wysepka często obławiana przez wędkarzy. Zarośnięta część jest natomiast po przeciwnej stronie (tj. od strony rzeki Nysy). W zeszłym roku chodziłem ze spinem i przy cięższych gumach często wadziłem tam o roślinność. Z tego co zaobserwowałem od strony tzw. plaży jest około 1,5m - 2m, ale w granicach około 20 może 30 metrów od brzegu. Dalej nie wiem. Są też dołki. Tak czy siak nie obędzie się chyba bez własnego rozpoznania stawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faflik Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 W sumie J. Gromala przedstawiał dane z wydruku, być może na dniach strona PZW zostanie zaktualizowana.... póki co jest jeden wielki chaos w PZW ze względu na zmiany. Może to z tych dokumentów? Wykaz zarybień Wałbrzych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 1 Lutego 2011 Autor Share Napisano 1 Lutego 2011 Może to z tych dokumentów? Na bieżąco sprawdzam, ale jakoś tam Pilc nie widzę Nie wiem o co kaman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faflik Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Na bieżąco sprawdzam, ale jakoś tam Pilc nie widzę Zobacz co jest na pierwszej pozycji w obu plikach. Dodatkowo koło "Kamieniec" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 2 Lutego 2011 Autor Share Napisano 2 Lutego 2011 Chyba nie mówimy o tych samych plikach W Twoim linku na "czołówce" są pliki zawierające zarybienia, ale za rok 2007 i 2008. Mi cały czas chodzi o 2010. A więc Zestawienie zarybień przeprowadzonych w Okręgu za rok 2010 i tu Pilc nie widzę. Tak mi się przynajmniej wydaje, że nie widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Ktoś z Was łowi na Pilcach na lodzie ? Ja już niemoge się doczekać otwarcia sezonu w maju zdecydowałem , że nie ma sensu opłacać opolskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 nie lowilem tej zimy na lodzie a w zeszlym tylko raz bylem. Teraz chodze po rzece tzn raz dopiero bylem nastepny raz w niedziele. Tez czekam na wiosne moze na jakies okonie sie wybiore jak lod zejdzie oczywiscie jak bedzie dojazd do stawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 technops, czekasz na otwarcie sezonu w maju? Ja otwieram już sezon w marcu i mam nadzieję, że noce będą z przymrozkiem bo wtedy biorą przepiękne płocie od godz. 22 do 2 rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Ja sezon uznaję za otwarty kiedy za oknem będzie przynajmniej 10°C i ręce nie będą zamarzać. Zatem w marcu, ewentualnie w najgorszym wypadku kwietniu robię pierwszy wypad nad wodę. W planach na ten rok mam poprawienie kilku mizernych życiówek P.S. Co byście powiedzieli na taki 2-3 dniowy wspólny (forumowy) wypad nad wodę? Oczywiście w porze roku kiedy pogoda będzie nas rozpieszczała promieniami słońca. Była by to wspaniała okazja do poznania się, wymienienia doświadczeń, wspólnego i mile spędzonego czasu podczas wyciągania kolejnych rybek z wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 RETROPER, uważam,że to dobry pomysł i zgadzam się z Tobą, zobaczymy jak na to zareagują inni Pilcomaniacy, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 RETROPER, uważam,że to dobry pomysł i zgadzam się z Tobą, zobaczymy jak na to zareagują inni Pilcomaniacy, Pozdrawiam Również się z wami zgadzam i czekam na informację. Kiełb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Kolega Pilczyk, swoim ubiegłorocznym opisem połowu płoci wczesną wiosną narobił mi wielkich chęci na wczesne rozpoczęcie sezonu na Pilcach. Chyba też spróbuję bo na razie czekam z niecierpliwością na zejście lodu - co przy obecnej aurze trochę potrwa (przynajmniej 2 tygodnie) obym się mylił. Puki co pozostaje spin w poszukiwaniu kropków. A zmasowany atak kilku chłopa na Pilcach byłby mozliwy tylko na kilku większych stawach (brak dogodnych miejscówek dla większej ilości osób skutecznie utrudnia wspólne manewry łowieckie), ale sam pomysł wspólnej zasiadki dla relaksu jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Z pewnością jednym z większych miejsc do zasiadki w kilka osób dysponuje staw nr 1 i to zaraz na wjeździe. Całe życie jeździłem wyłącznie na stawy 3b-3d i to od "głównej" drogi i szczerze powiedziawszy nawet nie znam innych stawów oraz jakich można na nich uświadczyc miejsc. Ciekawie się prezentuje z lotu ptaka to miejsce W obecnym sezonie mam zamiar objeździć samochodem wszystkie stawy dookoła i bliżej im się przyjrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 22 Lutego 2011 Autor Share Napisano 22 Lutego 2011 Ciekawie się prezentuje z lotu ptaka to miejsce Słynna plaża. Kurcze Panowie narobiliście mi ochoty tym planowaniem. Dobrze mi grypsko nie przeszło bo jeszcze szczekam, a już bym wyskoczyła kija pomoczyć A Pilce, jak to Pilce dla mnie rewelacyjna woda, choć dawno nieodwiedzana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 retroper zacznijmy od tego ze nie dojedziesz autem do wszystkich stawow bo sa takie dziury ze sie schowasz autem. Chyba ze masz quda to moze i tak nie calkiem bo zatrzymasz sie na 2 wyrwie w drodze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Wszędzie to może faktycznie nie da rady, zwłaszcza kiedy droga między stawami 3c i 3d całkiem się rozmyje. Ale większość stawów jakoś powinno udać mi się objechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Dasz rade samuraj dzielne autko . W zeszłym roku jeździliśmy tam z kumplem i on miał samuraja . Dawal rade . Jak kupie jakąś terenówkę na wiosnę (jeep poszedł do żyda) to można się wybrać na 2 auta to zawsze lepiej. masz mój filmik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 nalewator, super filmik i podkład muzyczny również, a powiedz jak rybki biorą w tych niedostępnych miejscach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Hmm... sezon zapowiada się dosyć ciekawie Zdjęcie samurajka jest z ubiegłego roku, teraz zawieszenie jest wyżej o jakieś 5-8cm i sporo twardsze Ale to zasługa mojego taty bo to jego zabawka do lasu i ciągle przy nim coś grzebie Jak zakupisz samochodzik (co planujesz?) to z wielką ochotą przyjmę zaproszenie na ryboffroad Poznam w końcu cały urok Pilc z każdej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faflik Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 Ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem takich praktyk. Pamiętam, jak jeszcze 15 lat temu można było na większość stawów wjechać polonezem. Teraz drogi tam są tragiczne. Dzięki komu tak jest? Rowerzystom? Do tego pokonywanie brodów w miejscach, gdzie stawy zasilane są w świeżą wodę (0:52 - 1:03 na Twoim filmie). To jest ciek między 8 i 7 następnie do 4 i dalej. Silniczek oczywiście umyty po takiej przeprawie, ale ile oleju z pod niego znalazło się w wodzie? Później płacze i lamenty że ryb nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi