jareksm2 Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Salmiak, popieram w 100%. Karp - na prywatne stawy się nadaje i tyle w tym temacie....., ale co tu dożo gadać (pisać) Głową muru nie przebijesz. Dzisiejszy wypad mizerniutki, 4 płoteczki i okonek. Gdzie leszcz na pilcach????? Ach tak, przecież jest karp, a karp to ryba ceniona szczególnie przez PZW, które bierze rybkę od hodowców, tylko ciekawe dlaczego akurat ta ryba? Odpowiedź znamy wszyscy. Bo kasę robi się właśnie na karpiu, a nie na linie i innych zbyt trudnych i kosztownych w hodowli ryb. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 panowie a jak tam dojazd na pilce ? normalnie czy z przygodami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 ja jeżdżę 4x4 więc problemu nie mam, ale ogólnie jest ok. Jest sucho, bez błota. Jadąc przez mostek w stronę stawu nr 9 trochę dziur, ale nie zakopiesz się. Od strony jedynki nie wiem, ale widziałem auta dojeżdżające aż do trójki więc pewnie dojechać się da. Zerwane drogi nadal nie sa naprawione i już pewnie nie będą. Dlatego właśnie zapodałem sobie 4x4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 słyszeliście ze kopalnia pilce zmieniła właściciela. Może można by było sie dogadać i wysypać po 2 wywrotki do wyrw zeby byl jako taki przejazd. Przez to ze nie ma dalej dojazdu presja jest na te stawy gdzie jest dojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 suhhar, szczerze, to jest mi to na rękę. Mniej hołoty i dziadostwa jedzie dalej. Przynajmniej w lecie w części miejscówek będzie można połowić. Przykładów można mnożyć przez miliony: dzisiaj fajni goście nad wodą, trochę podpici i co??? jeden z nich wali na żywca (płoć 10 może 12cm) przy wszystkich i się śmieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Byłem dziś na cmentarnym, ogólnie klapa Jedno branie tuż po zachodzie a i to nie mam pewności czy to nie był tylko zaczep o żyłkę. Przy wlocie nysy krajobrazy jak z księżyca: kamienie, kamienie, kamienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Dzisiaj mimo zmiennej pogody udało się złowić dwa fajne leszcze jeden dokładnie 50cm, drugi 45cm. Kilka delikatnych brań, i trochę drobnicy. Wszystkie rybki zaznały mej łaski i wróciły do wody Może zaczyna się coś ruszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 wow jarek graty wszedzie slysze ze nic nie bierze na pilcach i ryb juz nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 To już fajne łapanko, na którym stawie, czy tez jedynka? Z tymi rybami (brakiem) coś na rzeczy musi być. Kiedyś rzeka w Ożarach była pełna drobnicy, podchodziło dużo okonków i kleni ze stawów. Teraz nie ma prawie nic. Pstrążek rzadkość. Gołym okiem widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Panowie (i Panie ) choć o planach piszcie bo straszna nuda w pracy a tu sie nic nie pojawia :-) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 aregmax, wszyscy jak lisy się czają na zębacza i zapewne o swoich planach nikomu nie pisną. Ja wybieram się na weekend na Pilce, założę się, że kija nie będzie gdzie włożyć - tyle ludu. A na forum - faktycznie pustki. Myślę że jak ruszymy na zębacza, to będzie o czym pisać i się chwalić . Zatem przygotować aparaty, sprzęt i na rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 wydaje mi sie ze pogoda nie dopisze i lipa bedzie ja chyba na topole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Kibicuję Wam koleżanki i koledzy i czekam na relację z wypadu majowego. Niestety nie mogłem do Was dojechać i zmierzyć się z zębatym . Połamania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 no i prosze moja pogodynka nie kłamała ze burza miała być i była pewnie niezle zmokła ta chołota i moze dobrze bo szczuplych coraz mniej na pilcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Na pilcach istna majówka, o wolnym miejscu można było zapomnieć. Koledzy spiningiści zamiast skupić się na odpowiednim podaniu przynęty musieli uważać na żyłki i plecionki kolegów poławiających na żywca. Na to wszystko tradycyjnie wpadła kontrol. Jeden wielki cyrk. Nie wiem jaki cudem ktoś wtargał na staw nr 7 przyczepę "camping" dość dużą i to w dodatku zwykłą osobówką. Busy, nie należały do rzadkości. Ogólnie Pilce przypominały trochę giełdę, bo tylko niektórzy będą szczęśliwcami. Na miejscu dowiedziałem się (tylko ze słyszenia) że ktoś wyciągnął zębatego 70cm, a inny nie wytrzymał ciśnienia i złowił szczupala w sobotę na wieczór i oczywiście "buch go do siaty". A wśród tych wszystkich wędkarzy lepszych czy gorszych odbywał się tradycyjnie rajd off road I taka to już tradycyjna majówka w wykonaniu PILC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Ciekawe ile śmieci hołota zostawi? Przyjadą na kilka dni pożrą mięcho z grilla, pochleją piwska i wódy, zostawią syf, a później będą narzekać jaki to syf nad wodą. Dlaczego kontrole nie łupią mandatami takich niedzielnych pseudo wędkarzy? Wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 A ja dzisiaj byłem w Pilcach rozpocząc sezon zębatego. Efektem tego wypadu w godzinach 11-14 było 5 zęboli (jeden wymiarowy 51cm) i dwa małe okonki. Miejsce na zasiadkę teraz teraz chyba niemożliwe, przynajmniej na tych bardziej dostępnych łowiskach. Wszędzie przyczepy campingowe i namioty. Ludziufff po brzegi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 Właśnie tego się obawiam, że będzie masa ludzi, a chciałem jutro się wybrać. Jest jeszcze opcja zostawić auto gdzieś bliżej i iść z buta na bardziej niedostępne dla aut stawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 technops, obawiam się że nie ma miejsc niedostępnych dla aut - nawet tych zwykłych i to z przyczepkami. To co widziałem na 1 maja - wywołało u mnie stress otóż wszyscy dali radę zwykłymi autami i zastanawiam się po co kupiłem 4x4. Mogłem dalej astrą dawać radę. Ale do rzeczy, dzisiaj znacznie luźniej. Połowiłem kilka leszczy w granicach 40cm, kilka płoci i o 13.00 się zwinąłem. Najlepiej ryba żerowała ok. 6.00 później ok. 12.00. Na zębacza się nie nastawiałem, zbieram siły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 2 Maja 2011 Autor Share Napisano 2 Maja 2011 Dajcie spokój tam musiała być niezła rzeźnia. Ludź na ludziu Najgorsze to pchać się na takie zbiorniki w "długie wolne", z resztą niedługo wakacje to się dopiero zacznie dzisiaj znacznie luźniej. Połowiłem kilka leszczy w granicach 40cm, kilka płoci i o 13.00 się zwinąłem. Ooo a kolega wolne dziś miał Z jakiej paki, ja musiałam 8h w murach odbębnić No i w dodatku se jeszcze połowił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 Bylem dzisiaj na 1, od południa obozowisko , od północy brzeg wolny, niestety nic godnego uwagi nie brało pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 hmmm myslalem ze moze 3 sie wybiore ale dam sobie spokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Chyba pogoda wszystko wszystkim wyjaśniła W Lądku pada śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dambase Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Witam Przybywam dziś rano na Jedynke i co widzę? Wczasowicze zapici w swoich Camperach, 15 samochodów pod 5 przyczepami, a to tylko w jednym miejscu na żwirku:) znalazłem prześwit żeby rzucić swoim DS i udało mi sie chapnąć sporego okonia miał juz prawie 20 cm!! niestety pogardziłem nim więc wrócił do wody Na moje nieszczęście po godzinie 9 sypnęło śniegiem, co zmusiło mnie do odwrotu i nie udało mi się zobaczyć twarzy wyspanych urlopowiczów.. Ogólnie jak koledzy wyżej pisali- Brak wolnych miejsc na każdym stawie, do którego jest jakikolwiek dojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 ogólnie teraz na pilcach zima chyba aż takiego obrotu nikt sie nie spodziewał. Sypie tak jak rzadko kiedy zimą sypało. Już widzę jak karawana wraca http://fotoo.pl/zdjecia/files/2011-05/287a4454.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi