jareksm2 Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Jutro wczasy - wyjazd na Mazury wędki zabieram. zazdroszczę, no i oczywiście 3-mam kciuki za udane łowy. (foto mile widziane) Pilczyk, a u ciebie kolego jak wyniki ????, Ja, może udam się jutro na małe rozpoznanie terenu (wodno-błotnego). Dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 aregmax, udanego urlopu i oczywiście połamania kija na Mazurach. Ja czaję się na Pilce od kilku dni ale niestety te deszcze mnie zniechęcają, żeby jeszcze padało tak od czasu do czasu ale nie non stop !!!. Zgadzam sięz Tobąjareksm2, że ta niesprzyjająca pogoda do grilowania wypędzi bydło z Pilc. Chłodek, lekka mżawaka to idealna pogoda na białą rybę przez cały dzień. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 jareksm2, cześć, zamierzam jutro się wybrać na Pilce, chciałem juz dwa dni temu, no ale te deszcze, trudno jutro chyba atakuję, jestem przygotowany na deszcz. Wróciłem z dwutygodniowego urlopu i jestem głodny wędkowania , Jeśli pojadę to mam nadzieję, ze się spotkamy. Ogólnie dma znać z wypadu jeśli dojdzie on do skutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Zaczął brać duży leszcz na Pilcach. Nie ten 45-50 cm, ale ten większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 hejka Salmiak, jeżeli możesz to wrzuć więcej info (może na priv). W Kłodzku chodzą wieści że jakiś koleś na cmentarnym wyciągnął Leszka 4kg - na muchę Czy to czasem nie Ty kol.Salmiak, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Jarek zaskocze Cię, ale ja tego leszcza w ręku miałem 67 cm. Mój kolega z którym razem wędkuję, na suchą muszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 wielkie gratulacje - zazdroszczę pięknej rybki A tak przy okazji, coraz bardziej skłonny jestem zacząć przygodę z muchówką. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembic Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Polecam muchówke :> Sam łowiłem 2 lata i sie nie zawiodłem, niestety brak czasu i póki co słaby dostęp do odpowiedniej wody uniemozliwił kontunuacje. Tylko musisz być zdeterminowany wydac sporą sumke na początek i nie zrazić sie po pierwszych niepowodzeniach (bo takie na pewno będą :>). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 27 Lipca 2011 Autor Share Napisano 27 Lipca 2011 Salmiak a nie macie jakiejś fotki Jarek, Kolego Ty jeszcze urlopujesz czy już pracujesz? Bo jak w domu jesteś to zapraszam na najbliższe Zawody, o których przeczytasz w dziale SPORT. Co by nie było OFFa. Dziś rozmawiałam ze znajomym, który ze znajomymi oblegał "jedynkę" i był ogromnie rozczarowany. Początkowo brały płotki rozmiaru żywcowego, później ponoć zerwał się wiatr północno - zachodni i brania totalnie się zakończyły..... Pojechali na Paczków a tam ponoć woda jeden wielki syf, więc siłą rzeczy i tak lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Jarek, Kolego Ty jeszcze urlopujesz czy już pracujesz? niestety to drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Siemka ludziki co tam na pilcach po ulewach ? dzieje sie cos ? dojazd normalny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 ja na wczasach jeszcze więc nie zaglądam, w przyszłym tygodniu może nocka w zależności od pogody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venom666 Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 koledzy wiecie w ktorym stawie jest dosc szczupakow?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Kolego, na każdym stawie jest już lipa ze szczupakami. Wybrali go. Próbuj wszędzie, masz szanse na każdym stawie go złowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 na każdym stawie... ale trzeba dodać, że potrzebna do tego jest masa szczęścia. od maja udało mi sie wyjąc tylko 2 sztuki na pilcach a o okoniu już nie wspomnę. z roku na rok jest coraz gożej ze stanem rybek w tych zbiornikach a szkoda bo bardzo lubię to miejsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 z roku na rok jest coraz gożej ze stanem rybek w tych zbiornikach popieram w 100% i dodam od siebie: można ująć to również w sposób bardziej żartobliwy choć prawdziwy: "liczba ryb zmniejsza się wprost proporcjonalnie do zwiększającej się presji wedkarskiej na te zbiorniki, przy jednoczesnym ograniczeniu zarybień" A co do żerowania, to wczoraj wróciłem z nocki. Nestety efekty nie były porażajace. Jeden leszcz 40cm (to największe osiągnięcie) kilka ploci. Ewidentne żerowanie tylko u bobrów, które dosłownie na naszych oczach wycinały drzewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Dzisiaj czeka mnie chyba pierwsza nocka na Pilach jadę po południu, jutro zdam relację Z tymi szczupłymi na Pilach nie jest tak źle jak Wam się jednak wydaje W tamtym roku połowiłem naprawdę dużo malców więc tylko czekać aż urosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Wróciłem właśnie. Byliśmy na trójce. Chwile po przyjeździe pierwsze branie żywcowe, efekt ładny garbusek więc oczekiwania były duże, ale nic z tego przez całą noc zero. Nad ranem 5-7 dwa małe szczupaczki i to tyle Rozpiepszył mnie natomiast pewień gościu co do Nas podszedł. Mówi, że już 2 miesiąc siedzi z rodzinką na Pilach, łowią leszczyki 25-30cm i robią słoiki... później chwalił się ile to on sandaczy nie połowił i, że nawet jeśli nie jest wymiarowy a łyknie to go zabiera - piepszony mięsiarz aż nóż mi się w kieszeni otwierał jak tego słuchałem. Na jedynce zasiadka karpiowa, chłopaki połowili ładnych karpi i amurów, one jednak wróciły do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venom666 Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 bylem na 3c 'chyba';/ i przez caly dzien tylko jeden szczuply 60cm z tych grubych... wiecie gdzie mozna zlapac przez noc karpia takiego 3-4kg?? i ile trzeba wystac zeby go wyciagnac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gazinho Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 normalnie, kolega mnie rozbroił... takiego karpia można w Real'u wciągnąć, najlepiej z samego rana. Nie trzeba dużo wystać, wystarczą 3-4 minuty. Jeśli jedziesz po mięso kolego to na komercję uderz, a jeśli jedziesz połowić ryby i poobcować z naturą relaksując się każdą minutą spędzoną nad wodą to nie przystoi redagować tekstów w ten sposób. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Myślę że koledze Venomowi666 nie chodziło o mięso tylko o walkę z karpiem. Sądzę, że komentarz kolegi Gazinho jest zbędny. Venom666 karpie połowisz na każdym stawie. Na dużego karpia 5-25 kg spokojnie na stawie 1. Widziałem na własne oczy takie karpie właśnie z tego miejsca. Bez nęcenia długotrwałego (proteina,pellet,kukurydza) nie obejdzie się. A czasami w łowisko wejdzie większy leszcz 4kg + ...... Dodatkowo amur oraz lin. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venom666 Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 dziekuje salmiak codzilo mi o to ile trzeba posiedziec dni nad stawem zeby cos ladnego zlapac:) a co myslicie o stawie nr 14 jest zaraz obok stawu nr 13 taki mały kwadraciak chyba sie nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venom666 Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 i chcialem dodac ze oznaczenia stawow ze zdj pilce... sa zle pokazane tak naprawde 14 to w rzeczywistosci 12 a 11 to jest 14.. wiem bo widzialem tabliczki z numerami tych stawow..;/ ktos ie ladnie pomylil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venom666 Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 a to moja ostatnia zdobycz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venom666 Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 przeprasam za zla jakosc zdj;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi