jaceen Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 Zaszaleję i zacznę nowy miesiąc. Nastawiłem się na nocne sandacze. Za dnia próbowałem dosięgnąć bolenia na upatrzonej główce, ale było jedno wyjście i tyle. O zmroku na innej główce przywalił inny bolo. Teraz byłem mądrzejszy i sprawdziłem kotwice. Jeden grot prościutki! Zmieniłem miejsce na prostkę i po kilku rzutach puknięcie. Znowu powtarza się historia z wczoraj. Rzut i znowu puknięcie. Trzecie, to było już walnięcie. Trochę hamulec jęknął, wielki wir na wodzie i rozdziawiona japa jaka mi została, jak zrobił się luz. To chyba był kleń. Sandacze dzisiaj mnie omijały Wspomniany boleń z drugiej główki. Branie około 19:30 na pływającego woblera 6cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spn83 Napisano 2 Października 2013 Share Napisano 2 Października 2013 Dzisiaj desperacka wyprawa za sandaczem, 3h i ani puknięcia, w niedziele 6 sztuk a wtorek środa ani jednej ale dzisiaj przynajmniej grzyby dopisały 12 ładnych kani wtacając z miejscówki lasem do auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 2 Października 2013 Share Napisano 2 Października 2013 Wczoraj na Warcie we Włyniu szczupak nie chciał współpracować. Ale ładnie płotki brały. Miłym zaskoczeniem była reakcja PSR w Sieradzu na mój telefon z informacją, że jacyś jegomoście łowią na 3 wędki każdy. Przyjechali w ciągu dwudziestu minut a kłusole po dwie stówki wszyscy wyłapali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravqq Napisano 2 Października 2013 Share Napisano 2 Października 2013 godzinka na odrze z jednym małym garbusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 2 Października 2013 Share Napisano 2 Października 2013 Będąc dziś nad wodą złowiłem z 15 cert bez wymiaru i drugie tyle klenia. Było również branie zębatego na żywca z gruntu lecz spaliłem podejście. Złowiłem również sporo fajnych płoci ale większość była po prostu straszna. Na całym ciele, płetwach i ogonie miały czarne wyrostki coś jak czerniawka. Akurat ta ryba miała tych wyrostków mniej niż złowione kolejne ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adad Napisano 5 Października 2013 Share Napisano 5 Października 2013 Witam! Po iluś tam wypadach nad Odrę i nieudanym poszukiwaniu sandacza (z efektami jedynie szczupakowymi 50+), wyjazd nad Małą Panew, poniżej Turawy. Pierwszy rzut i wobler salmo hornet 3cm wędruje do wody. Na granicy nurtu i spokojniejszej wody uderzenie i zaczyna się walka. Po dłuższej chwili na brzegu melduje się piękny Jaź. Kilka fotek i do wody. Niestety przy wypuszczaniu jaź wpływa w zielsko tak żę wystaje mu ogon. Chcąc mu pomóc wchodzę troszeczkę do wody i zapadam się w muł. Uwalniam jazia, a próbując wyjść nabieram jakieś 20cm wody do każdego z gumowców. Dalsze 2 godziny to mokre skarpety i jeden okoń. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6416e0ad64ac20bf.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1d5c6f4f729b5fc4.html Jutro z rana replay mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomario Napisano 5 Października 2013 Share Napisano 5 Października 2013 Gratulacje za przyjaznego Jazia. Fajnie zabrzmiało " po iluś tam wypadach za sandaczem" , niestety u mnie podobnie - jeden sandaczyk 52cm z Odry w ostatnich 3 tygodniach, oprócz tego przyłów w postaci szczupaków 30-48cm ( na szczęście zapięte na gumę i swobodnie uwolnione), kleń ( prawie pięćdziesiątak ) i boleń 35cm. Szukamy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazzoll Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 swoje pierwsze jazie tez zlowilem na malej panwi ale przed wlotem do turawy,mala panew niby niepozorna ale jazie piekne w niej plywaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 Witam wszystkich.Czas już na drapieżnika a ja jeszcze na "białą" rybkę.Piątek 4 pażdziernika długo będę pamiętał tak mi dało w kość.Piękne słońce a zimno jak cholera. Złowiłem ok.30szt.płotek i leszczyków ale tylko nieliczne kwalifikowały się do siatki. Uploaded with ImageShack.us W siatce 9szt. płotek i 1 leszczyk.Założenie pinki na haczyk 16-tkę zgrabiałymi rękami graniczyło z cudem.W nadchodzącym tygodniu podobno ma być kilka dni ciepłych to może jeszcze się wybiorę na płotki.Póżniej może trochę na spining ale słaby zemnie spiningista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 Dzisiaj wypad nad wodę z Marientym w pogodni za okoniem - metoda boczny trok, okonie dopisały, brały bardzo łapczywie i agresywnie, łącznie złowiliśmy ponad 30sztuk, wielkością nie powalały, przeważały 15-20tki. Zabawa przy tej pogodzie była przednia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
te0 Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 Mi dzisiaj na jeziorku taki maluch się przytrafił zdjęcie niezgodne z regulaminem-tomek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_R Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 W poszukiwaniu sandacza... Piątek, jeziorko od 18:00 do 22:30. Na łącznie 8 wędek (4 osoby) żadnego brania. Było tak zimno, że aż gumowce od ogniska mi się przytopiły Na hakach głównie martwa rybka. Niedziela, rzeka od 16:00 do 19:00. Najpierw spining a później dwie wędki na grunt. Obie wyprawy zakończone bez brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perszing1800 Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 6 dni od 6:20 do 10:00 na żywca i bez brania,ciekawe gdzie zębaty się podział heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 wczoraj od 6-10 niskie łąki odra - najpierw spining wynik 0, później 2x grunt na filecika wynik 0, i grunt na żywca wynik oczywiście jak by inny 0 ( teraz pytanie czy ktoś był na stradomi ?chce wybrać sie w tygodniu i zdam relacje ale może ktoś był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 7 Października 2013 Autor Share Napisano 7 Października 2013 Niedziela przed zmrokiem jedno konkretne branie (podejrzewam bolenia). I wieczorem drugie, tym razem moja wygrana... Ryba z opaski kleniowo-sandaczowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Może nie dziś było..., ale jakiś czas temu pisałem o owocnej zasiadce karpiowej. Teraz zapraszam do obejrzenia filmu z tej zasiadki. Atmosfera zasiadki karpiowej, niezłe ryby i fajna muzyka. Myślę, że warto poświęcić niecałe pół godziny jesiennego wieczoru na obejrzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Dzisiaj biała ryba pięknie dopisała. Pierwsze branie tuż po przyjściu po 15 aż do zmroku brania. Wynik końcowy 40 cert, 15 płoci, 2 klenie, leszczyk i 4 krąpie. Jedna certa 36cm a druga 30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman Napisano 8 Października 2013 Share Napisano 8 Października 2013 Mały spin przed robotą. Na wobki nic, na gumy tradycyjnie brały zaczepy, więc poszły blaszki. Ciemne - nic. Kolorowe - nic. No to na białą. W sumie była nuda... Jednak kolejna zmiana coś dała - okoniowy killer znowu udowodnił swoją skuteczność. Póki co największy okoń w życiu. Ponad 30cm Przepraszam wrażliwców za zdjęcie z kotwicą w pysku. Dopiero teraz zwróciłem na to uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomario Napisano 8 Października 2013 Share Napisano 8 Października 2013 Dziś i mi dopisało troszkę szczęścia. Niestety nie w sandaczu pomimo kilku naprawdę fajnych brań z opadu na twistery i koguta.. trafiłem dwa bolenie 45cm i 55cm , jedną spinkę przy samym brzegu bolek około 60cm, kilka super wyjść do wobka i leszcz około kilograma zapięty za grzbiet wszystkie brania na woblera Hunter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 8 Października 2013 Autor Share Napisano 8 Października 2013 W poniedziałek nawet fajnie gryzły ryby w Odrze. Wielkością nie oszałamiały, ale trzy sandaczyki mocno wczepiły się w woblera. Najwięcej radości sprawił mi waleczny jaź. Dawno nie gościł u mnie na wędce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomario Napisano 10 Października 2013 Share Napisano 10 Października 2013 Dziś od godziny 6:00 przez trzy godziny opukiwanie dna w poszukiwaniu... a jakże wspaniałych odrzańskich sandaczy niestety poza jednym braniem i zaczepami sandacza nie poczułem na kiju. Po raz kolejny przyłów - tym razem szczupak 55cm na kopyto relax. Może zacznę chodzić za szczupakiem to wtedy zaczną się prawdziwe sandacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 10 Października 2013 Share Napisano 10 Października 2013 dzisiaj poszukiwania sandaczy, złapałem kilka maluchów 35-45cm tylko jeden trafil sie ponad wymiar i miał 55cm. wiekszosc to drop shot ale jednego udało mi sie skusic na koguta pierwszy kogut, pierwsze łowienie na niego i sie udalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L3VY Napisano 10 Października 2013 Share Napisano 10 Października 2013 A gdzie byłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 10 Października 2013 Share Napisano 10 Października 2013 gdy przychodzi jesień zaczynam na poważnie chodzić za boleniami, bo w zeszłym roku przekonałem się, że brak oznak żerowania na powierzchni wcale nie oznacza, że tych ryb nie można złowić. A są obecnie bardzo spasione na zime i w świetnej kondycji. Nie miałem większych sukcesów w ostatnich tygodniach, raz tylko trafiłem sześćdziesiątaka. Ale dziś nadrobiłem z nawiązką: w 2 godz. złowiłem 4 bolki a piąty spadł. Spośród złowionych 3 przekroczyły 70 cm (między 71 a 73 cm), czwarty miał sześćdziesiąt parę cm. Były mega grube, trudno mi ocenić ile ważyły, bo puściłem, ale ostro się napociłem przy holu (przy pierwszym myślałem że sum, takie odjazdy robił). Wrzucam 2 foty które udało mi się zrobić nim padł telefon: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 pewniak, gratki za udany połów. A powiedz kolego jakiej przynęty używałeś, bo ja zawsze woblerów salmo sting. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi