Bootleg Napisano 26 Października 2013 Share Napisano 26 Października 2013 Kol. anczej-rybak złowiłeś Amura U mnie dziś słabo. W 3 osoby na łódce tylko ja trafiłem szczupaka 55 cm w trollingu na Dorado Invadera. Jutro walczymy ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milosz Napisano 27 Października 2013 Share Napisano 27 Października 2013 @Nightwalker była to pora wieczorna, coś koło 18 Niestety teraz tak szybko robi się ciemno. Poniżej kolejny pasiak 30+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master1 Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 Będąc wczoraj na rybach krew mnie zalewała bo wiał taki wiatr, że nie wiadomo było czy to branie czy wina wiatru, ale na szczęście złapałem około 25 płoci (najmniejsza 20 a największa 32 cm)i dwa Leszczaki (36 i 41 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak235 Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 ja byłem wczoraj na elektrowni Dychów , złapałem 11 płotek , 11 okoni , 2 jazgary , 2 wzdregi , od 15 do 20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 Milosz Kolejna fajna rybka. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad5667 Napisano 29 Października 2013 Share Napisano 29 Października 2013 No okoń piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman Napisano 30 Października 2013 Share Napisano 30 Października 2013 Pewnie jedno z ostatnich (jeśli nie ostatnie) wyjście z federkami. Tak, po ostatnich kiepawych dniach ze spiningiem nastąpił nawrót gruntówki... Łowisko zanęcone w poniedziałek, we wtorek rano parę koszyków w to samo miejsce i łapanie. Pierwszy raz w życiu próbowałem nęcenia dzień przed łowieniem i byłem mile zaskoczony. Wtorkowa pogoda była raczej słaba (pogoda ciągle się zmieniała, raz słońce raz deszczyk, to wiatr to cisza) a rybka brała non-stop. Od 7:00 do 15:00 co chwilę coś tłukło. Co ciekawe dwu innych łapaczy zawinęło się po dwu godzinach łapania, bo nic im nie brało. Więc chyba nęcenie coś daje Wyniki - cztery leszczyki ponad 40cm-45cm, siedem pomiędzy 30cm a 40cm, cztery płotki 20cm-30cm, kleń 30cm, trzy okonki 10cm ( XD ), trzy jazgarze z hakiem w d*&ie (ochotka to chyba nie był jednak dobry pomysł) i parę płoteczek poniżej 10cm. Wsio pływa w wodzie poza dwoma największym leszczami. A co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 31 Października 2013 Share Napisano 31 Października 2013 Prawdopodobnie ostatni wypad na białą rybę w tym roku, temperatura 2 st, cisnienie 1025, brały okonki uklejki parę leszczyków, generalnie bardzo słabo. Na spina dołowiłem 3 okonie. Byłem na Warcie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 To ja dopisze tutaj bo czasu nie miałem. 6października pojechałem pierwszy raz po dłuższej przerwie na ryby niedaleko mojego miejsca letniego zamieszkania i ręce mnie opadły. Nie maiłem gdzie na ryby chodzić kilometr niżej były miejsca jak ze snu przełomy rzeki płynącej w skałach jak w bajce.... Pogoda wtedy była taka ,ze ledwo podkoszulkach szlo wytrzymać .Wypatrzyłem na tej miejscówce stada pięknych wypasionych kleni , wszystkie +40 niektóre +50 , trochę ładniej płoci i uklei ) na przynętę miałem pszenicę gotowaną , słyszałem ,ze lepsza od pęcaku ale ani jednego brania nawet uklejki. Wszędzie porozrzucane były owoce jarzębiny choć w około nie było ani jednego drzewa. Niżej woda jeszcze piękniejsza(rynna z głębokością 2-3m) . Jest tylko tam jeden problem po pierwsze woda bardzo wolno płynie a po drugie dno wygląda tak 0,2-0,8,-0,2-1,5--0,2-0,8-0,5-2m reasumując strasznie dużo dziur i wypłyceń i na przpeływankę ciężko się łowi.Miałem nawet tutaj wcześniej napisać i zapytać naszego forumowego speca od kleni czyli jaceen-a jak się do tego dobrać .Na muchę jedna fajna rybka chyba troćka się spięła. Ogólnie nie mogę tego przeżyć ,ze siedząc tam 2 miesiące nie wiedziałem ,ze coś tak pięknego jest w okolicy .bo na mój gust trzeba by było zdjąć wodery i przejść się tam wodą z wędką i kukurydzą lub czeresienka .ale do tego musi być lato- ciepło. Następnym razem byłem tam 20 kleni nie było widać i tez bez brań. Też była ładna pogoda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocny marek Napisano 21 Maja 2014 Share Napisano 21 Maja 2014 Będąc dziś nad wodą złowiłem z 15 cert bez wymiaru i drugie tyle klenia. Było również branie zębatego na żywca z gruntu lecz spaliłem podejście. Złowiłem również sporo fajnych płoci ale większość była po prostu straszna. Na całym ciele, płetwach i ogonie miały czarne wyrostki coś jak czerniawka.Obrazek Obrazek Akurat ta ryba miała tych wyrostków mniej niż złowione kolejne ryby. ]Przywra-pasożyt.Woda ze znacznie przekroczonym progiem zanieczyszczeń komunalnych.Ryba żeruje,ale ma wyniszczony organizm przez pasożyta,brak przerostów coraz słabsza reakcja na bodzce zewnętrzne,aż do padnięcia/bywa ,że ryba polyka przynęte i wisi jak worek na haku/.Jeśli ktoś chciałby bardzo jeść takie ryby to po długotrwałym mrożeniu w temp min. minus 30 stopni i po dokładnej obróbce cieplnej w trakcie smażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi