zadym73 Napisano 13 Października 2012 Share Napisano 13 Października 2012 Tomi jesteś w porządku masz odwagę się przyznać że bierzesz 40 szczupaki na frytki to ty nie jesteś kormoranem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 13 Października 2012 Share Napisano 13 Października 2012 ślaskiego kormorana tego nie slyszalem,dobre kurde jutro sie tam wybieralem ze spinem a teraz zaczynam sie zastanawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi78 Napisano 13 Października 2012 Share Napisano 13 Października 2012 Tomi jesteś w porządku masz odwagę się przyznać że bierzesz 40 szczupaki na frytki to ty nie jesteś kormoranem pozdrawiam Wiesz co to jest ironia ?Nie zabieram ryb od około 6 lat z bardzo małymi wyjątkami typu dwa sandacze na rok .Zrobiłem się strasznie leniwy i nawet jak bym miał ochotę to jak sobie pomyślę o pitwaniu to mi przechodzi ,wolę pojechać do smażalni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manns Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 wie ktoś może co się stało z mostkiem na wyspę? nie ma go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 "Uchwała nr 9/2013 Prezydium Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia 28.03.2013r w sprawie zmiany załącznika (...) Zezwala się na amatorski połów ryb z wyspy znajdującej się w północno-zachodniej części zbiornika nr 013 Paprocany, połączonej ze stałym lądem kładką." W zeszłym roku nie wolno było łowić ? Przy okazji, do której trzeba zdać łódkę wieczorem na rybaczówce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lechfor Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Jest nowa kładka na wyspę. Łódkę trzeba zdać do zmroku, w praktyce godzinę wcześniej, długo nie połowisz, dlatego tam nie jeżdżę bo jaki sens wracać na 20, kiedy jasno do 21 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piniu81 Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Nie do końca o zmroku.Rybaczówka jest czynna od zmierzchu do świtu według tam ich przepisów,wędkować z łodzi wolno w nocy tylko,że jak nie zdasz łodzi do zmierzchu to albo pływasz do rana i rano łódkę zdajesz.Nastawiając się na nocny spinning na sandacza czy suma nie ma wyjścia no chyba,że ma się jakieś układy na rybaczówce to inaczej idzie z łodzią załatwić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hrex Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Nocka na wyspie 28-29.05 bardzo słabo 3 leszczyki i sum.Brania znikome ale za to deszcz dopisywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo34 Napisano 8 Lipca 2015 Share Napisano 8 Lipca 2015 Witam łowi ktoś jeszcze na Paprocanach nigdy tam nie byłem i chciałem się właśnie tam wybrać na nockę głównie na sandacza nie znam wody i wszelkie podpowiedzi będą przydatne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik81 Napisano 8 Lipca 2015 Share Napisano 8 Lipca 2015 Jestem z tychow i szczerze powiem omiń to łowisko na kilka nocek moze jakiegos sandaczyka kolo wymiaru zlapiesz na wiecej nie licz. No i sinica tradycyjnie na wodzie jak tylko cieplo sie zrobilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksieciu9 Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 O 9.07.2015 o 01:26, Adik81 napisał: Jestem z tychow i szczerze powiem omiń to łowisko na kilka nocek moze jakiegos sandaczyka kolo wymiaru zlapiesz na wiecej nie licz. No i sinica tradycyjnie na wodzie jak tylko cieplo sie zrobilo Czesc.No teraz to i ja napewno będę paprocany omijał o ile w ogóle wykupie składki.Czytaliscie juz nowy regulamin na 2017r?Punkt 10 mówi 10. zakaz biwakowania i używania sprzętu przeciwdeszczowego (parasole z osłonami, tropiki, zadaszenia na stelażu) o powierzchni podstawy większej niż 1,5 m2. Przecież to jest jakiś absurd do cholery.Wyobrazacie sobie zimną noc,komary,silny wiatr?Zacinający deszcz?Jakaś paranoja.Nie znajduje w tym nawet najmniejszego wytłumaczenia.Pojechali po bandzie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonk Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 1,5 m2 nie wystarczy żeby się ochronić ? Musisz być kawał chłopa :D. Wyobraź sobie jak wyglądają miejsca, gdzie taki duży namiot stawiasz, trawa tam gnije/wysycha i zamiast łąki jest błotnista dziura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik81 Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 " 1,5 m2 nie wystarczy żeby się ochronić ? " no raczej nie wystarcza jak deszcz zacina z boku . Co im osłony na parasol przeszkadzają? Podziękować można Dziubie i MOSiR w Tychach bo to oni dla koła wodę wynajmują i te przepisy wymyślili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Witam Panowie o jaki regulamin chodzi? Bo jakoś nie mogę znaleźć regulaminu na 2017r dla PZW lub dla okręgu Katowice. Można prosić o link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik81 Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Tutaj regulamin Paprocan http://www.pzw.tychy.pl/?pzw-tychy-kolo-nr-60,264 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik81 Napisano 19 Marca 2017 Share Napisano 19 Marca 2017 Nastąpiła mała zmiana w regulaminie i dopuszcza się fabryczne parasole razem z osłonami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MSK Napisano 4 Maja 2017 Share Napisano 4 Maja 2017 wymiary ochronne dla karpia do 30 i powyżej 65 cm, szczupak do 50 i powyżej 90, sum od 150 do 190cm faktycznie są tam ryby powyżej tych liczb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik81 Napisano 30 Maja 2017 Share Napisano 30 Maja 2017 Karpie i amury zdarzają się takie ale to dłuższa zasiadka i wiadra kukurydzy no i oczywiście obowiązkowa wywózka była lecz w tym roku jest zakaz wywożenia przynęt zanęt. O szczupaku powyżej 90 cm nie słyszałem a bardzo dużo spininguje , sumy kolo 150 cm się zdarzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi