Piniu81 Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Dziś z kolegą odwiedziłem Paprocany.Pływaliśmy od 6 do ok 13.Wynik to 4 wyciagnięte niewymiarowe Szczupaczki na oko,bo nawet nie mierzone od 30 do max 45 cm i piąty nie olbrzym,ale miarę miał tylko zawikłał się tak niefortunnie,że plecionka trafiła na ząbki i poszedł wobler razem ze stalką i rybką,na koniec przyplątał się okonek.Na przystani spodkałem też dwóch spinningistów,z podobnym efektem 5 maleństw.Mam takie pytanko pewnie odpowiedz nie będzie szczera,ale gdzie na tym zbiorniku utrzymuje się sandacz,bo z tego co zaobserwowałem to na dnie zielsko,a to rybka lubiąca twarde dno lub kamieniste.Dzięki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk96xd Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 co do sandacza to popierwsze mało go na paprocanach. ale jesli chcesz polapac to sprobuj przy wyspie albo w starym korycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aromalak Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 Co do sandacza to najlepsze efekty mialem przy nowym molo ale od strony upustu i przy wysokim brzegu i przy upuscie jest tam troche piachu i kamieni spruboj na białe gumy nie mieszkam juz w tychach to moge pare miejscuwek zdradzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piniu81 Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Dzięki kolego za kikla wskazówek,na pewno się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymek96 Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Sandacz to albo przy wyspie z łódki albo tam jak jest wysoki brzeg i głębokość jest powyżej 3m to tam z łódki na jesień ładne sandacze brały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymek96 Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Pozdrowienia dla nocnych pijaczków z paprocan (Jeśli takie śmieci zaśmiecają swoją obecnością to forum) ... Nie dość, że zachować się nie umiecie to jeszcze naskakujecie ECHHH... Jak dobrze, ze wam zabrali tą wędeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodok Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 dzieje sie cos na paprach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk96xd Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 jakies dwa tygodnie temu bylem na pare dni w sumie to tylko kilka malych leszczy i z gruntu na trupka szczupak 40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manns Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 jak wygląda sytuacja z wodą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk96xd Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 woda jest zakwitnięta i to bardzo więc wątpie aby połowy były udane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manns Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 dziś bylem i była całkiem fajna troszkę sinica odpuściła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk96xd Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 a na co łowiłeś i czy były jakieś efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perwer Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Z info na innych portalach moge napisać że obecnie bierze mały leszczyk .Sporadycznie na dobrze zanęconym miejscu można trafić na karpia .Z drapieżnika tak jak na innych zbiornikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk96xd Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 z tym karpiem to albo ktos sciemnia albo mial szczescie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manns Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 a na co łowiłeś i czy były jakieś efekty? spinningowalem, nic powyżej 50 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Sporadycznie na dobrze zanęconym miejscu można trafić na karpia z tym karpiem to albo ktos sciemnia albo mial szczesciea to ten karp jest jakis mega niedotępny? skoro ktos sypie to dlaczego miał by nie złapać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk96xd Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 może troszke przesadziłem ale to prawda że jest bardzoo niedostępny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodok Napisano 5 Września 2012 Share Napisano 5 Września 2012 hym w maju karpi było pełno nawet po 5 sztuk łapali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 w maju karpi było pełno nawet po 5 sztuk łapali karpiki,a dlaczego mieli by nie lapac skoro bylo zarybione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodok Napisano 12 Września 2012 Share Napisano 12 Września 2012 z pon -wto nocka 8 wędek 24 leszcze 20-38cm 1 sum 52 cm 1 sczupak 50 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manns Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 "wyspiningował" ktoś może coś ciekawego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piniu81 Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 No dobre pytanko jak tam na Paprocanach.Ruszył się coś Szczupak czy Sandacz ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slazak Napisano 11 Października 2012 Share Napisano 11 Października 2012 Podobno dziś zarybili drapieżnikiem? Prawda czy fausz? słyszałem to z dwoch źródeł. We wrześniu jak byłem na paprach to wędkarz jakiś stary wyjadacz mi to mówił i wczoraj w pracy gościu z którym pracowałem na linii (też podobno zasłużony w kole PZW Tychy- tak mówił) że 11.10 puszczają drapieżnika. ten wczorajszy mówił mi że puścili dwa tygodnie temu fajnego lina z trzech stawów. Prosze o potwierdzenie moich wiadomości bo chętnie się jutro po południu wybiorę na papry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Nie, to fałsz. Zresztą - chciałbyś łowić szczupaczki śledzie po 40 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi78 Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Ale świetna informacja bo już mi się filety skończyły a nie ma to jak 40 cm szczupaczek pieczony jak duża frytka niam A tak na serio to kolega ślązak jest typowym przykładem ślaskiego kormorana który tylko czeka na info że wpuścili świeże mięso ,żałosne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi