maniu394 Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 Mi tez dopisały rybki . Metoda feeder , miejsce Odra . Wynik to bardzo dużo płotek w różnych rozmiarach , od ok 15 do 30 cm . I na dodatek trafił się 1 okonek ok 25 cm . Brania były takie gwałtowne , że niemal wędkę ściągało z widełek . A najlepiej brały między godziną 12 a 16.30 . Później brania całkiem ustały . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreg Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Mamy kolejny weekend z piękną wiosenną pogodą i rybki znów dopisały tym razem kanał Odry i w 2 osoby na paproszki - 6 szczupaków ( największy 50+) oraz ponad 20 okoni pięknie ubarwionych wszystko w rozmiarach 18-25cm. Zabawa przednia !!! Gdzie dokładnie byliście, jeśli to oczywiście nie jest tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Udało mi się nareszcie zacząć sezon pstrągowy Razem z chłopakami lowiliśmy dwa dni na małej nowo-poznanej rzeczce pstrągowej. Rybki brały bardzo delikatnie, kilka wyjeliśmy, mieliśmy troche brań i kilka ryb spadło. Wszystkie rybki standardowo odzyskały wolność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2014 DAWID po pierwsze to Graty na rozpoczęcie sezonu a po drugie to ... zaje... ta fota no i kaban !!! Ile mierzył??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Nie mierzony Szybka fotka i do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 DAWID, piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Ajajaj, niu, niu! Ładny pstrąg. Gratulacje dla DAWIDA! Fajnie, że zakładce styczniowej jest już kilka fajnych rybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 DAWID, pinkny kropek,gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Fajny kropas, gratuluję i zazdroszczę. Ja 5 raz na rybach w tym roku i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Super ryba i świetna fotka DAWID, gratki. Ja z kolei w najbliższym czasie planuję konserwację i inwentaryzację sprzętu. Potem uzupełnić braki, przygotować zestawy i czekać na powiew wiosny. Szczerze przyznaję, że zima, która przynajmniej na chwilę zawitała mi za okno przyniosła trochę ulgę. W końcu mogę z czystym sumieniem przystąpić do tradycyjnej przerwy zimowej i zacząć nabierać głodu wędkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris 74 Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Witam,byłem wczoraj w godzinach 12-17 na kanale Ciepłym Dolnej Odry.Tylko spining(boczny trok) Wynik to 14 Okoni 15-20cm,po 1szt Szczupak,Boleń,Sandacz nie wymiary i Panowie Lin 38cm zapięty w pyszczek jak klasyczny drapieżnik Pozdrawiam :cool:C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huber321 Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 taki lian fajna sprawa gratki , foto jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Jakiś czas temu i ja pohasałem trochę po trociowych wodach. Małe pięciodniowe turne po pomorskich ciekach niestety zakończone bez wędkarskiego powodzenia. Pierwsze dwa dni to Słupia.Kumplowi pierwszego dnia spadają dwie małe ryby w pierwszych minutach łowienia. Przez dwa dni słyszeliśmy o kilku sreberkach, z czego największy to około 2,5 kg. Kolejne dni czyli 4 i 5 stycznia spędziliśmy na Parsęcie, niestety znów bez ryb, ale wędkarsko rzeka łaskawsza. Raz po raz słychać donosy o padających rybach. Sam jestem świadkiem lądowania kelciny długiego na około 65 cm. My.. cóż znów podziwialiśmy rzekę. Na koniec jeszcze wizyta nad trociową Łupawą i powrót do rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Trochę nie pisałem ale to nie znaczy że nie jeździłem. 7 stycznia trafiłem okonia 27cm na drop-shot i sandaczyka 21cm wody SUM 8 stycznia trafiłem 7 sandaczyków,od 18 do 30cm.Wody SUM 12 stycznia-trafiłem rozpióra na spina,wody SUM,potem na kanale ciepłym dolna odra złowiłem bolka 38cm i okonia 23cm na wobka 13 stycznia -wody SUM zero! 15 styczeń-kan ciepły-około 10 okoni najw 17-18cm,bolo 32 cm Dzisiaj wody sum,1okoń 17cm,2 rozpióry koło 30 kilku cm,niemierzone. Do tej pory na dropa trafiały się dość często,ale na opad to 1-sze sztuki w życiu. Dołączam fotkę "flagowca". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Gofer, ja również podziwiam otoczenie. Będąc na Ślęzie, drobnica przed zmierzchem oczkowała, ale prócz szczupaczka nic innego się nie skusiło. To było dwunastego. Zaś trzynastego wybrałem się nad Odrę, aby potwierdzić, też sobie, że jeszcze potrafię skusić zimowego klenia. Quiwer do 40g, naturalna przynęta i nad wodę. Miejscówki sprawdzone z poprzednich zimowych bojów widać, że odwiedzane. Ale co tam. Tym razem trzynasty nie był taki łaskawy. Miałem cztery brania. Ostatnie już o zmroku, gdzieś o 17:30. Ryba była silna i nie dała się podciągnąć. Pojechała pod prąd i żyłka wplątała się w podwodne korzenie drzewa. Po tym zajściu założyłem młynek z Ownerem 0,20 na szpuli, aby nie przeciągać sprawy. W piątek kolejne podejście. Oby pogoda pozwoliła. fix-bud, taka częstotliwość, to w tym sezonie chyba wkładkę będziesz musiał wymieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 fix-bud, taka częstotliwość, to w tym sezonie chyba wkładkę będziesz musiał wymieniać W tamtym sezonie poszły prawie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris 74 Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 taki lian fajna sprawa gratki , foto jest ? Dzięki Huber321 Jest foto jak zawsze ale wstyd mi się przyznać nie potrafię wrzucać... Fix był świadkiem i jakoś nie potrafię Go namówić aby mnie nauczył.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 U mnie wreszcie rozpoczął się sezon. Wrocławska Odra, sprzęt do DS-a i wielka chęć złowienia klenia w styczniu. Byłby to suplement do artykułu „Klenie zimą”. O piętnastej jestem nad wodą. Obserwuję wodę, wiatru nie ma. Decyduję się na najlżejszy zestaw, jaki można zastosować, czyli obciążenie 3g zaciskam na przyponie i zarzucam przynętę powyżej swojego stanowiska. Napór wody i tak sprowadzi zestaw w miarę naturalnie w miejsce, gdzie mogą nastąpić brania. Tak teoria, ale w praktyce, nic się nie dzieje. Trzy miejsca i bez brania. Schodzę na ostatnie stanowisko. Chyba się spóźniłem. Widzę łuski po dużym kleniu. Ktoś był przede mną, albo norka wyjada kleniska z tej miejscówki. Ale co tam. Bywało, że miałem tam kilka brań. Może jeszcze coś się będzie działo. Tym razem przynęta ląduje blisko brzegu. Jakieś dwa metry od nawisu. Ustawiam wędkę i obserwuję szczytówkę. Po kilku minutach lekkie pstryknięcie. Ręka już na „spuście”. Jeszcze kilka drgań i przygięcie. Zacinam! Jest! Czuję opór! Tym razem żyłka 0.20 nie daje możliwości kleniowi zbytnio pohasać. Po chwili widzę, jaki to przeciwnik. Ładny kleń. Cieszę się bardzo, bo ostatnio na delikatniejszym zestawie straciłem rybę w zawadach. Podbierak i ryba na brzegu. Kilka fotek, szybka miarka (46cm) i rybka wraca do wody. Sukcesów i wytrwałości nad wodą życzę. jaceen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 A ja dziś przejeżdżałem mostem i w rzece pływała świnia , tam gdzie było płytko to leżała w srodku rzeki . Pewnie komuś zdechła i wywalił ją do rzeki. Jak nie chemikalia wywalaja to zwierzeta...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 19 Stycznia 2014 Share Napisano 19 Stycznia 2014 Dzisiejsza pogoń za bolkiem uraczyła mnie dwoma sztukami,niestety 33 i 35 cm.Miejsce wody Spółdzielni Regalica ,kanał ciepły,czas 7.45 do 11. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Eksperymentowania ciąg dalszy, tym razem znowu inne rzeczki i inna częśc Polski. Pierwszego dnia, dużo brań, piękna pogoda i kilka rybek na brzegu. Rybki brały na tonące woblery prowadzone z prądem najczęściej pobudzane pracą tylko szczytówką. Ryby waleczne. Drugi dzień standardowo inna rzeka, pogoda zima, lód, wiatr i deszcz. Ryby nie brały, nie wiadomo czy ich tam nie było czy przez zmiane pogody ale tego się już nie dowiemy. Następny wypad znowu gdzie indziej Ale dopiero jak pogoda się poprawi Niech sobie narazie odpoczywają C&R! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Zdrowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 piękna torpeda ! Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 DAWID, piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Uwaga dla lubiących łowić na lodzie, mamy 1 wędkarza, który zmarł po tym jak załamał się pod nim lód łowiąc na jeziorze -> 48-letni wędkarz wpadł do wody, gdy próbował przedostać się po lodzie na drugi brzeg jeziora Ławki pod Jezioranami w Warmińsko-Mazurskiem. Mimo reanimacji nie udało się go uratować. 48-latek i jego znajomy wybrali się łowić ryby na jezioro Ławki. W pewnym momencie mężczyzna opuścił swoje łowisko i postanowił przejść po lodzie na drugi brzeg jeziora. Kiedy był 50 metrów od brzegu załamał się pod nim lód. Na ratunek tonącemu ruszył jego znajomy, który także łowił ryby. Niestety także i pod nim lód się załamał. Udało mu się jednak wydostać na brzeg i powiadomić służby. Jak powiedział Sławomir Filipowicz, rzecznik prasowy Państwowej Straży Pożarnej w Olsztynie, strażacy, którzy przyjechali na miejsce zdarzenia na głębokości około 2,5 metra znaleźli ciało mężczyzny. Mimo prób reanimacji nie udało się go uratować (źródło: tvn24) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi