Tripskajter Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Witam Wszystkich . Proponuję taki temat , aby każdy wędkarz z lodu zdał relację jak wygląda lód u niego na łowisku . Czyli po pierwsze miejsce geograficznie , grubość , struktura lodu - szklanka , chropowaty , śniegolód, czarnolód . Czy jest na nim śnieg, ile cm, oraz temperaturę danego dnia pomiaru . W ten sposób będziemy mieli wiadomości jak to wygląda w Polsce . Pozdrawiam i zachęcam do raportów . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreg Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Wrocław - brak lodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 Mazursko-Warmińskie j.Toczyłowo 53*41'13''N 22*23'24"E lód 10cm przezroczysty , zimny północno-wschodni wiatr , temp.-11*C o godz.15 Z zauważonych śladów , wnioskuję że już ktoś łowił ja dopiero dziś wykupiłem składki W niedzielę zamarznięta była tylko część północna.W weekend mam nadzieję będą pierwsze rybki. Pozdrawiam. http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/854/tso7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tripskajter Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2014 Woj.podlaskie jezioro Dręstwo , wschodnia szersza część - w linii trzcin śniegolód miejscami słaby 7 cm, dalej całe jezioro aż za wyspę idealna szklanka czarnolodu o grubości 12-17 cm . Temperatura - 15 st.C . Lód mocno pracuje , ale całkowicie bezpiecznie . Zachodnia część lód nierówny pofałdowany , powmarzane kry . Grubość także 12-17 cm - bezpiecznie . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tripskajter Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2014 Woj. podlaskie jezioro rajgrodzkie .Tem -15st.C . Wejście na lód próbowałem zrobić w klubie żeglarskim Argus tam lód 12 cm , lecz po wyjściu z zatoczki momentalnie były miejsca o grubości 4,5 cm .Nie polecam jeszcze wyjścia na te jezioro . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 25 Stycznia 2014 Share Napisano 25 Stycznia 2014 Jezioro Śniardwy lód od 6-20cm dziś z rana było -19*C ale silny wschodni wiatr nie rozpieszczał Ludzi też jak na lekarstwo aż dziwne w weekend , ale i rybka nie dopisała ja 3 okonie , brat 5 okoni , drugi brat 3 okonie i 2 płotki . Nie wiadomo gdzie szukać ryby , próbowaliśmy od 7 do 2,5m . Było już też dwóch [...] którzy jeździli po lodzie samochodem a parę razy dziś lód się piętrzył że aż można było spaść z kosza .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 25 Stycznia 2014 Share Napisano 25 Stycznia 2014 U mnie na razie jakieś 4 cm. Może za tydzień jeśli mrozy się utrzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 25 Stycznia 2014 Share Napisano 25 Stycznia 2014 W Chorzowie na małych stawach 5 cm "czystego czarnego lodu" jeszcze mało - zobaczymy jutro ile przybędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 dzisiaj jako że mróz trzyma dalej musiałem rozruszać służbowego transportera , zrobiłem mały objazd na rędzinie i na powrocie zajechałem na drugie barki a tam na środku stado łabędzi a przy larsenach dwóch gości sobie wedkuje z pod lodu , nie złaziłem do nich bo wydaje mi się że lód trochę lichy jest jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 Małe zaporówki w świetokrzyskim: Borków, Cedzyna,Strawczyn, zalew Kielecki 10cm lodu. Podejrzewam, że w całym województwie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreg Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 Wrocławiu odważni mogą startować. Staw w Leśnicy: Zbiorniki są białe, a lód nosi ślady eksploatacji: Miałem przy sobie tylko aparat, więc na temat grubości pokrywy słowem nie wspomnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreg Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 2. dzień w okolicy +10 na plusie, więc we Wrocławiu nie ma już warunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sgk19 Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Jezioro Dąbie Małe,lód 17-20cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreg Napisano 5 Lutego 2014 Share Napisano 5 Lutego 2014 We Wrocławiu sezon lodowy (na chwilę obecną) można uznać za zamknięty. Przy brzegu lód już puścił: Tymczasem wędkarzy-kamikadze nie brakuje. Nie wiem, którędy i kiedy on wlazł na ten lód, ale to już jest naprawdę igranie z własnym życiem: Kiedy podszedłem bliżej, zapytać o grubość lodu, Pan rzekł, że miejscami lód ma... 7cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 5 Lutego 2014 Share Napisano 5 Lutego 2014 Na Kaszubach lód 15-25cm. Krystaliczny, lity. W dzień do tej pory +2-3, w nocy do minus 5, także do marca raczej potrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziuta Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 W okolicach Szczecina lód ma ok 14 cm na zbornikach 3-5 ha. Miejscami widać pęcherzyki powietrza ale generalnie mocny, tylko na wierzchu matowy ( w dzień na + ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boniek Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 Dziś jak jechałem na działkę to widziałem dwóch chartów na stawie w Piaskach,nie wiem ile miał lód ale chyba ich strasznie przypiliło. Tak że sezon lodowy otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 Tak że sezon lodowy otwarty Na Mazurach łowi się już od poniedziałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tripskajter Napisano 30 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2014 Witam ! Bardzo proszę o precyzyjne wypowiedzi co do warunków lodowych w różnych miejscach Polski . Czyli akwen , grubość lodu , struktura i czy jest śnieg na lodzie .Pozdrawiam wszystkich lodołazów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Katowice Małe stawy 3-6cm Nadal czekam na 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Świętokrzyskie- mam informacje z 4 zbiorników, lód od 4 do 7cm, w zależności od charakterystyki zbiornika. Na dzisiaj zapowiadają -15 także jutro powinno być już dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 Śniardwy lód od 7-10 cm chociaż półtora kilometra od brzegu piką przebiłem go na raz nie patrzyłem jaka grubość tylko dałem całą wstecz Pogoda pod psem silny wiatr , mróz 5* i tylko 2 okonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 Śniardwy lód od 7-10 cm chociaż półtora kilometra od brzegu piką przebiłem go na raz nie patrzyłem jaka grubość tylko dałem całą wstecz Śmierć w oczach U mnie słabe 5 cm na płytkiej wodzie i świeży lód na głębokiej. Potrzeba z tydzień mrozu a idzie ocieplenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 Śmierć w oczach e tam asekuracja , kolce i te de Wesołego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogalk Napisano 25 Stycznia 2015 Share Napisano 25 Stycznia 2015 Jezioro Dybowskie. Lód na całej tafli jednakowy jednak na "dużym" grubszy. Przez cieśninę na "małe " lepiej nie przechodzić jeszcze. Dużo śniego mokrego na lodzie wyciska szczelinami wodę. grubość około 12cm szkła ale trochę poigełkowane skośnie. Temperatury w ostatnią Niedzielę -5 potem okolice zera do piątku w nocy na sobotę -3 dziś po nocy -1 i w dzień 0. Leszcz dzisiaj nie gryzł . Płotka jak palec stała w łowisku 11 metrowym na 7 metrze. Po 11 odezwał się malutki leszczyk (20cm) około metra nad dnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi