wanciak Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Witam:) ! jako, że palą mi się już kapcie na pierwsze wyprawy.. zastanawiam się jak tam u Was:) ? nowy miesiąc - chwalcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyrtap Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=19066 Na rybach nie byłem . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Ja byłem, lód gruby, okonie nieźle gryzą - na ostatnim wyjściu 6szt. 40+ Pogoda fatalna, odczuwalnie kilkanaście stopni na minusie plus silny wiatr, Żyłka 0,16 , blaszka, głebokośc około 4metry. Przez wzgląd na fatalne warunki nie pomyślałem nawet o robieniu zdjęć, zrobiłem je dopiero w domu- wiem, że naruszają regulamin, ale zaryzykuje pochwalenie się ; zdjęcie niezgodne z regulaminem- tomek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 wiem, że naruszają regulamin, ale zaryzykuje pochwalenie się Woow... Robisz widzę jakąś imprezę w domu skoro poległo tyle Okoni i to jeszcze w takim wymiarze. Jak dla mnie to nie ma się czym chwalić. I nie chodzi mi tu o wymiar ryb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Robisz widzę jakąś imprezę w domu skoro poległo tyle Okoni i to jeszcze w takim wymiarze Żartujesz sobie?? Jaką imprezę? To zwykły jeden obiad dla mojej (sześcioosobowej) rodziny. Mogłem wsiąść 12 30staków, ale wolałem 6 większych- mniej roboty przy oprawianiu, a po zdjęciu skóry, wyfiletowaniu, nie zostaje wcale aż tak dużo mięsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Ja byłem, lód gruby, okonie nieźle gryzą - na ostatnim wyjściu 6szt. 40+ Okonie piękne- szkoda, że nie ma zdjęć nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Okonie piękne- szkoda, że nie ma zdjęć nad wodą. To może następnym razem, bo pogoda się poprawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 maniek72, następnym razem weź te 12-naście 30-taków a tym 6-ciu zrób zdjęcia i wypuść, bo inaczej to ty zostaniesz zjedzony może nie w realu, ale na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 maniek72, następnym razem weź te 12-naście 30-taków a tym 6-ciu zrób zdjęcia i wypuść, bo inaczej to ty zostaniesz zjedzony może nie w realu, ale na forum No i to właśnie było by głupie, bo 30staki dalej sobie rosną, a 40staki i tak wkrótce zdechły by ze starości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 O zabieraniu lub niezabieraniu mamy osobny temat. Czy ktoś był jeszcze dziś na rybach? Ja kolejny dzień na lodzie bez brania. I bez jakichkolwiek oznak ryb na echosondzie. Gdzie one siedzą? Drugi dzień temperatura dobrze powyżej zera, więc kto wie czy to nie ostatni wypad w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 5 Lutego 2014 Share Napisano 5 Lutego 2014 Byłem dzisiaj na kanale pod Gryfinem,czas od 14 do 17.30,wynik to 27okoni, najw .24cm,rozpiór 31cm na trok.Spin to 6 boleni 40,5cm,43cm,38cm,34cm,35cm,36cm. Oto fotka największego chlapaka,razem z pomagierem zdjęcie niezgodne z regulaminem- tomek1 Okoń. Rozpiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Ja też dzisiaj sobie połapałem ; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 maniek72, wow, ale garbusy ! Gratulacje. Co one tak blisko brzegu stały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 To pewnego rodzaju przewężenie, łącznik i ze cztery metry do dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Ja też dzisiaj sobie połapałem Szkoda że już większe nie urosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Szkoda że już większe nie urosną I tak by nie urosły- to górna granica tego zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Spotkałem niedawno MacGyvera . Pogadaliśmy o bzdetach, ale nie byłbym sobą, gdybym czegoś nie sprawdził. Znaczy się, czy dalej ma zdolności robienia czegoś prawie z niczego. Zagadałem, że mam od kilku lat urządzenie typu dremel. W pudełku na wyposażeniu są jakieś dodatkowe akcesoria. Zapytałem, czy można je do czegoś wykorzystać, bo leżą od lat bezużytecznie. Obejrzał, wyjął teleskopowy statyw i sięgnął po aparat fotograficzny leżący na stoliku. Przymierzył i zmontował. Już wiedziałem, o co chodzi. Jeszcze spojrzał na drugą stronę statywu i wyciągnął pręt do zawieszania, obrócił i stwierdził, że nadaje się do wbijania w ziemię. W ten sposób stałem się posiadaczem teleskopowego statywu (25cm - 55cm). Ostatnio, jak ledwo wystający spod trawy trójnóg został w lesie, ten myślę, że posłuży dłużej. Dzisiaj podczas poszukiwania kleni sprawdziłem w zimowych warunkach, czy coś z tego będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Jaceen Ty jesteś z innej planety!,jak myślę że już niczym nie zaskoczysz Ty wyjeżdzaszz takimi tematami... Gratuluję pomysłowości... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 I tak by nie urosły- to górna granica tego zbiornika. Rozumiem że jesteś ichtiologiem i przeprowadzałeś odpowiednie badania wysnuwając takie wnioski. Nie gratuluje i nie pozdrawiam. jaceen fajny statyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ximus Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 Dzisiaj na kanale gliwickim 2 małe okonki i jeden 24 cm, więc szału nie ma. p.s Jaceen- ładny składak, ale to chyba nie jest ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Dziś próba łowienia w spokojnym miejscu na Warcie - wszędzie lód, zatem 2h łowienia w nurcie bez efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Ja też dzisiaj sobie połapałem ;Obrazek Maniek piękna fotka . Tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Chodzilismy dzisiaj za pstragiem. Przyszła odwilż, płynie już zimna pośniegowa woda. Ryby braly bardzo słabo zanotowaliśmy 3 brania. Dwie ryby wyjęte. 40+ i równo 50cm. Ryby złowione na wobler C&R!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 DAWID jak zawsze piękna kropka - GRATY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Szukałem dziś klenia i okonia na Ślęzy. Niestety rozpoczęcie sezonu nie było dla mnie łaskawe Wszelakie wabiki nie podołały leniwym mieszkańcom rzeki. Wartością dodaną do spaceru wzdłuż brzegu jest zaobserwowanie działalności bobrów: ... wszystkie gałązki i konary straciły kontakt z pniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi