Piotruś:) Napisano 25 Października 2006 Share Napisano 25 Października 2006 witam Łowie od niedawna moią ulubioną metoda jest spining niestety jeszcze nie wiem zbyt wiele w styczniu wybieram sie na Łososie tylko jest problem bo nie wiem jak i na co się go łowi prosze pomuszcie mi z góry dziękuje. P.s jesśli pisze z błendam przepraszam jestem dyslektykiem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 25 Października 2006 Share Napisano 25 Października 2006 jak to na co, na hak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotruś:) Napisano 25 Października 2006 Autor Share Napisano 25 Października 2006 to wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 26 Października 2006 Share Napisano 26 Października 2006 Pozwoliłem sobie przenieść ten temacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shark Hunter Napisano 26 Października 2006 Share Napisano 26 Października 2006 Najczęściej poławiane są blachy whadłowe (algi, gnomy) oraz woblery. TAk się wędkuje na pomorskich rzekach, Nad morzem sprawdzają sie pilkery. Wraz z łososiem możesz liczyć też na Trocie. Tyle co ja wiem na ten temat, niestety nigdy ich nie łapałem, a spining też nie jest moją dziedziną. odpowiedziałem bo jakoś nikt się nie kwapił z odpowiedziami . Z tego co wiem bardzo trudno tą rybe jest przechytrzyć. W Styczniu wielu wędkarzy przyjeżdża nawet z dalekiej polski na łososie i Trocie ale tylko nie licznym udaje się je złapać Pozdrowienia i rzycze połamania kija, przez łososoa oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 26 Października 2006 Share Napisano 26 Października 2006 Miejscowi mają w zimie efekty na Pomorzu, ale niestety łowią na niedozwoloną przynetę Podczas rozmowy z jednym z nich w lecie nieśmiało zauważyłem- przecież tak nie wolno- odpowiedział mi "ale my łowimy szybko a nie wolno" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 26 Października 2006 Share Napisano 26 Października 2006 W Styczniu wielu wędkarzy przyjeżdża nawet z dalekiej polski na łososie i Trocie ale tylko nie licznym udaje się je złapać Ale to nie dlatego że łosoś jest cholernym inteligentem tylko dlatego że rybostan jest mizerny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 31 Października 2006 Share Napisano 31 Października 2006 Niestety nie jestem specem od połowu ryb łososiowatych w naszych pięknych pomorskich rzekach, nad które zacząłem jeździć dopiero w styczniu tego roku ale jedną trotkę już na swoim rozkładzie mam (szerzej opisałem to tutaj: http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=839 ). A to kilka z przynęt jakich używam podczas wypraw nad trociowe rzeki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotruś:) Napisano 22 Listopada 2006 Autor Share Napisano 22 Listopada 2006 dziękuje bardzo wszystkim za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotruś:) Napisano 29 Listopada 2006 Autor Share Napisano 29 Listopada 2006 mam jeszcze jedną prośbę jak bym mógł prosić o wiecej przykładów jakichś przynęt na łososia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 29 Listopada 2006 Share Napisano 29 Listopada 2006 Szczerze mówiąc to nie wiem co jeszcze można dodać. Są jeszcze muchy łososiowe ale Ciebie interesują raczej przynęty spinnigowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 Są jeszcze cykady, tak bardzo nie doceniane przez wędkarzy Dobrze wykonana ma pod sobą wszystkie inne przynęty chodzące w toni. Czasami celowo przeciąża się jedną stronę, by uzyskac efekt wykładającej sie rybki, jednak prowadzenie takiej przynęty jest bardziej wymagające niż pozostałych. Nie jestem co prawda łososiowcem ale uważam, że należy próbowac na to, na co mało kto łowi Poczytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotruś:) Napisano 30 Listopada 2006 Autor Share Napisano 30 Listopada 2006 mam jeszcze pytanie:) jakiego koloru mają być przynęty?? jak je obciążyćjeśli to będą gumy ?? i jak je prowadzić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuros Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Obydwa moje lososie zlowilem na miedziane wahadla. Szczegolowe opisy polowow sa na mojej str - zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver_Doctor Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuros Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 czasani, szczegulnie latem, gdy woda jest ciepla i niska niczego sobie rybka 5kb moze skusic sie na muche na haku nr 12 - przynajmniej ja tak mialem (ale wtedy na dalikatnym sprzecie to jest hol! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 PZW w moim mieście zarybia Odrę łososiem i trocią. Jak je złowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyswe1 Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Jezeli chcesz zlowic lososia to mucha na bocznym troku Proponuje klasyk - czarno czerwona i raczej nie styczen a czerwiec lipiec , jak jest ciag pozdro PS zimne miesiace to troc troc i jeszcze raz troc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danello Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Jezeli chcesz zlowic lososia to mucha na bocznym troku Proponuje klasyk - czarno czerwona i raczej nie styczen a czerwiec lipiec , jak jest ciag pozdro PS zimne miesiace to troc troc i jeszcze raz troc dzięki za rady, też zapoluję na łososia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi