MATCH 2000 Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Witam. Szanowny panie Raczej.Wyrzucam na śmietnik.Niech pan przeczyta mój post do kol. michas 100.Żeby pana uspokoić dodam że nie wszystkie ryby zabrałem do domu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Zachęcony bardzo ładną, poniedziałkową pogodą wybrałem się ze spinem na krótki rekonesans nad Odrę poniżej ujścia Slęzy. Po 2 godzinach bezskutecznego biczowania wody mikro woblerkami, zupełnie zrezygnowany otworzyłem pudełko i zacząłem testować przynęty. W pierwszej kolejności poszły obrotówki Mepps nr. 4 których kilka w tym roku zakupiłem. Muszę stwierdzić, że są warte swojej ceny. Bardzo ładnie kręcą. Niestety po kilkunastu rzutach na następnej główce zaciąłem małego szczupaczka (jakieś 40cm; dobrze, że miałem stalkę). Zdjęcie pewnie będzie usunięte przez moderatora bo szczupak nie miał wymiaru. Zdjęcie niezgodne z regulaminem! Rybka zbyt głęboko połknęła przynętę i uznałem, że i tak nie przeżyje więc byłem zmuszony ją zabrać. W domu okazało się, że szczupaczek jeszcze nie wytarty a i na patelni bardzo się skurczył. Przez ostatnie pół godziny testowałem nowe wobki boleniowe Phantom ze stajni Pana A. Lipińskiego. Myślałem, że będzie trzeba delikatnie korygować ster. Okazało się, że woblerki pięknie pracują lusterkując nawet w powolnym opadzie. Trafiły mi się przy okazji dwa krótkie bolki. No i znowu po kilkunastu rzutach na główce czuję przytrzymanie. Myślałem, że to zaczep ale nagle ten zaczep oderwał się od dna i ruszył w kierunku kolejnej główki. Nie byłem w stanie zatrzymać pierwszego odjazdu. Cały czas murował! Założyłem, że to dość spory sum. Ja go podciągam a on znowu ucieka mi na część napływową kolejnej główki. Dopiero przy trzeciej główce zdołałem przyciągnąć go do brzegu. Możecie sobie wyobrazić moje zdziwienie, kiedy okazało się, że to nie sum a bóbr! I to dosyć już nieświeży! Zrobiło mi się niedobrze ale jakoś udało się go podebrać. Uwaga – zdjęcie +18. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a75f8b73d38377fb.html Wiem, że bobry po mimo swojej liczebności dalej są pod ochroną ale darowałem sobie wypuszczenie tego kolosa (pomiar na blanku wskazał 92 cm). Cieszę się, że moja Catana 3000 nie umarła w czasie tego holu a i kijek (Dragon Express Spin 7-30) bardzo ładnie się giął. Wrażeń starczy mi do końca roku. Chyba muszę częściej chodzić nie na ryby ale testować przynęty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Marienty, albo prima aprilis albo jeste ś nienormalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Marienty, albo prima aprilis albo jesteś nienormalny Oczywiście, że żart. Raz na rok można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Ja się nabrałem jak dziecko. Chciałem przez dłuższą chwilę to komentować, ale brakowało mi słów. Dziś z rana postanowiłem sprawdzić co inni forumowicze ci odpisali No cóż. Dzięki za udany prima aprilis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Ja się nabrałem jak dziecko. Chciałem przez dłuższą chwilę to komentować, ale brakowało mi słów. Dziś z rana postanowiłem sprawdzić co inni forumowicze ci odpisali No cóż. Dzięki za udany prima aprilis No widzisz . Myślałem, że się ktoś nabierze. Jak zobaczyłem, że nie ma wpisów i się nikt nie nabrał to się trochę zawiodłem Zdjęcie bobra czekało caaaały rok na premierę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Marienty, jak ktoś przeczytał twój wcześniejszy post i nie doczyta wyjaśnienia, to możesz mieć na przyszłość u niektórych przechlapane. Podjąłeś spore ryzyko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi