Binek Napisano 18 Grudnia 2014 Share Napisano 18 Grudnia 2014 Dziś rzeka Elbląg z brzegu 2 szczupaczki, 56 i 60 cm i jeden spięty. Brania bardzo delikatne, i tylko z samego rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 21 Grudnia 2014 Share Napisano 21 Grudnia 2014 Dzisiaj wypad z kolegą z forum na popularne wrocławskie łowisko i chyba zamknięcie sezonu 2014. Trochę drobnicy i parę płoci. Ta największa ze zdjęcia 38cm. Wszystko pływa dalej. Zauważyłem, że nie tylko my wypuszczaliśmy rybki - pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2014 Może nie dzisiaj, ale przedwczoraj zdarzyła mi się zasiadka jak na filmie. A na poważnie- gorące wspomnienie upalnego lata- w zimny i wietrzny dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 23 Grudnia 2014 Share Napisano 23 Grudnia 2014 Witam na wstępie gratuluję jak zawsze fajnych ryb niezależnie od metody ich połowu łowcom .Za mną i kolegami w ostatnią niedzielę jak i tydzień temu jedne z ostatnich tegorocznych wyjazdów nad wodę w poszukiwaniu szczupaków.Pogoda przyjemna jak na grudzień ,brań po kilka na każdy z wyjazdów to samo z rybkami choć brania bardzo delikatne świadczące że temperatura wody już niska .Chciałbym z okazji nadchodzących Świąt użytkownikom forum i ich rodzinom życzyć Wesołych Świąt,a w nadchodzącym nowym roku życzyć niezapomnianych chwil nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Wczoraj z samego rana jak tylko zobaczyłem prognozę na najbliższe dni tj. mróz to od razu stwierdziłem że jednak najlepszym sposobem na świateczne obżarstwo będzie spacer - po rzece rzecz jasna! Niestety ale święta to święta i tylko godzinka nad wodą. Mimo to udało się przechytrzyć dwa klenie - 35 oraz 38 cm. Obydwa skusiły się na woblera koliber Janusza Ryczkowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Wczorajsze wietrzenie głowy po pasterce, nawet jakieś ryby były dzisiaj już śnieg, ale i tak się pewnie gdzieś wyskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Ja dziś owocnie z kolegą @Lolkiem 3 barbary, 2 kleniki, okonek, sandaczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Dziś również na godzinkę wybrałem sie nad wodę. Już w pierwszym rzucie, tuż pod nogami przywalił mi piękny kleń ale nie było szans na zacięcie i tylko pokazał się na ułamek sekundy tuż pod powierzchnia wody (zdążyłem nawet dostrzec na nim duża szramę) i odpłynął sobie jakby nigdy nic. W kilku następnych kilku rzutach siadł ale twierdzę że juz dużo mniejszy kleń ot tak na otarcie łez. Dziś również kilerem okazał się wobek Janusza Ryczkowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Winko, zazdroszczę pogody. Ja wczoraj zaplanowałem sobie dzisiejszy poranny wypad. Wstaję rano - wieje, śnieg pada, ciemno i zimno. Ale szybkie śniadanie, odpowiedni ubiór i nad wodę Kontakt z rybą był, jednak zamarzające przelotki i siejący śnieg skutecznie utrudniał pracę Nie poddaje się jeszcze, do końca roku zaliczę przynajmniej ze dwa wypady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master1 Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Witam panowie, po dłuższej przewie zamierza wybrać się na ryby, mam iść pojutrze na grunt (tj. 28.12.1014) opłaca się jeszcze? bo nie wiem czy warto zrywać się rano i marnować sobie wolne czy wyspać się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Mój dzisiejszy leszczyk , nie mierzony , ale ok 60 cm chyba miał i płotki kolegi madmana 40 cm i druga trochę mniejsza wszystkie rybki w dobrej kondycji wróciły do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość CarIvan Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Drugie zdjęcie to powiedział bym że jaź a nie płotka. Mimo to gratuluję złowionych rybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 To są z z całą pewnością płotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Grudniowy wątek wielkimi płociami stoi. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 To są z z całą pewnością płotki . Również nie mam wątpliwości. Piękne płocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 Hoho jak mnie tutaj dawno nie było Co nie oznacza, że się na ryby nie chodziło Ostatnio zadomowiłem się w jednym miejscu nad rzeką, i to nie z powodu ładnych wyników ale...ze względu na podziwianie grasujących troci! Uciekająca drobnica w każdą stronę jakby woda je parzyła, to widok niesamowity, a sam atak tak głośny jakby bóbr ogonem o wodę walił...Także po nowym roku startuję i mam nadzieję, że za mocno w górę rzeki nie popłyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 No i tak, grudzień, grudzień a jutro już po grudniu... ba, więcej! Jutro już po roku 2014. Niezmiernie miło było na zakończenie sezonu połapać z maniu, tym bardziej iż kilka godzin po naszym zejściu z wody tafla ścięła i trzyma do dziś. Tak więc załapaliśmy się nie na ostatnie dni, ale wręcz na ostatnie godziny wędkowania w tym roku. No i dobrze. Trzeba sprzęt wyczyścić, naprawić zmęczone przelotki, zakonserwować kołowrotki. Zebrać klamoty porozwalane po garażu i ustalić, czego ewentualnie brakuje na kolejny sezon. Kto wie, może trochę pokulać kulek kulkowatych na drani garbatych czy wąsatych Kto wie, co następny sezon przyniesie - oby same wielkie rybska, życiówki i rekordy! Tego Wam koledzy na rok 2015 życzę Mad PS - no i nie chlać dziś za bardzo EDIT: albo chlejcie... co tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 31 Grudnia 2014 Share Napisano 31 Grudnia 2014 Dzisiaj pod klifem w Gdyni Orłowie wypróbowałem neopreny które dostałem od mikołaja Niestety trocie nie współpracowały i jeszcze spina złamałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość LarryKowalsky Napisano 2 Stycznia 2015 Share Napisano 2 Stycznia 2015 i jeszcze spina złamałem... To jest ból. Tym bardziej, że nie na duuużej rybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeeNhq Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 Gdzie temat Styczniowy ? Administracjo tu ludzie łowią i chcą się chwalić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=19066&highlight=falstart%F3w Jednym zdaniem - połowiłeś - zakładaj temat! Ludzie nie łowią i chcą oglądać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeeNhq Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 Ahhh a zdjęć to ja nie robiłem bo padało za mocno ale płoć z gruntu 29cm siedzi ;D jutro jak pojadę i coś złowię to fota będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 9 Stycznia 2015 Share Napisano 9 Stycznia 2015 Trochę odejdę od tematu pankowaty, Dziś się dowiedziałem, że jesteś jednym z trzech osób dragon feeder team? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi