pewniak Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 potok 50 cm na otwarcie sezonu:) Rybka niestety bardzo chuda i w słabej kondycji, ale i tak dał dużo emocji, bo zaraz po braniu myślałem że to szczupak. Gdy błysnął kropkami serce zabiło szybciej:) Ryba pływa dalej, wiem gdzie stoi i jeszcze ją pokuszę w tym sezonie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 20 Lutego 2015 Autor Share Napisano 20 Lutego 2015 pewniak, piękna ryba i postawa godna, szczere graty Niedlugo toroche podjedzą i będzie fajnieszja zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Mogę śmiało powiedzieć, że dzisiaj miałem najbardziej pechowy dzień w trakcie mojego wędkarskiego życia. Przez ostatni tydzień codziennie byłem na lodzie. Z mniejszymi lub większymi sukcesami, udało mi się wreszcie namierzyć miejsce z ładnymi okoniami. Wczoraj i przedwczoraj skusiłem kilka trzydziestaków na błystkę, dziś założyłem selektywną przynętę, dużą gumę do dropa. W ciągu 15minut spiąłem 3 wielkie garbusy... Za każdym razem scenariusz ten sam, doprowadzenie do przerębla i spinka przy samym przeręblu... Ostatni okoń na pewno byłby moim rekordowym, myślę że mógł zbliżać się do magicznych 50cm, bo nie mieścił się w przeręblu, a okonie po 45cm jakoś zawsze przechodziły. Po tych 15minutach nastała cisza, okonie popłynęły w inne rejony. Niestety teraz muszę jechać do roboty, jutro zawody także nie będzie czasu się do nich dobrać. Jeśli pogoda dopisze to w poniedziałek startuje znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ximus Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 potok 50 cm na otwarcie sezonu:) Rybka niestety bardzo chuda i w słabej kondycji, ale i tak dał dużo emocji, bo zaraz po braniu myślałem że to szczupak. Gdy błysnął kropkami serce zabiło szybciej:)Ryba pływa dalej, wiem gdzie stoi i jeszcze ją pokuszę w tym sezonie:) Obrazek Gratuluje kropka, można wiedzieć na co uderzył? Faktycznie chudzina, przez to nie wygląda na 50 tke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 22 Lutego 2015 Share Napisano 22 Lutego 2015 Dzisiejsze zawody podlodowe bardzo udane. Piękna pogoda, rybki nie za bardzo dopisały, ale udało mi się złowić 4 fajne okonie i z wynikiem 1,120g zająłem 3 miejsce. Wygrali lepsi okoniarze, bo dzisiaj tylko te ryby jako tako współpracowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 22 Lutego 2015 Share Napisano 22 Lutego 2015 Pierwsze pstrągowanie w tym sezonie zaliczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 22 Lutego 2015 Share Napisano 22 Lutego 2015 artech Piękny okaz.... Gratuluje. Czyżby skusił się na woblera CF ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 22 Lutego 2015 Share Napisano 22 Lutego 2015 Gratki da tych co już łowią, ja wczoraj półtorej godziny łowiłem na jeziorku gdzie wcześniej dostałem cynka, że nie ma już lodu, a w rzeczywistości był na 90% powierzchni i byłem zmuszony łowić na metrowej wodzie blisko brzegu, wynik to parę płotek - pierwsze rybki w tym sezonie, teraz już z górki pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 22 Lutego 2015 Share Napisano 22 Lutego 2015 artech Piękny okaz.... Gratuluje. Czyżby skusił się na woblera CF ? Dzięki. Nie to nie jest CF, kropek skusił się na woblerka mojego wykonania - Gobio 6 w pstrągowym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 24 Lutego 2015 Share Napisano 24 Lutego 2015 Dziś od 9.30 do 12.30 kilkanaście płotek. Zimowy głód poczucia czegokolwiek na kiju prawie zaspokojony, powoli zaczynam kombinować jak się dobrać do większych rybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziuta Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Artech, gratulacje za pstrąga i piękne, skuteczne woblery. Ja na 4 godz. w sobotę odwiedziłem rzeczkę pstrągową, 4 brania, jakieś hole i jeden wyjęty maluch koło 25 cm odpłynął bez zdjęcia i dotykania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Piękne te Wasze potoki. Żeby podtrzymać wątek kropkowy, to i mi szczęście dopisało. Uderzył w PIXEL-a 3. Moje pstrągowe PB:) Miałem jeszcze kilka puknięć i na koniec pierwsza ryba w tym sezonie na smużaka:), czyli wymiarowy klenik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARCIN82 Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Gratulacje Jacku piękny kropek A więc sezon rozpoczęty Oby tak dalej. Pozdrowionka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 25 Lutego 2015 Share Napisano 25 Lutego 2015 Gratki dla pstrągujących Dziś od 10.30 do 13.30 na rybkach z młodym, żeby urozmaicić mu ferie zimowe. Efekt to ok. 20 szt. drobnicy. Zauważyłem, że rybki biorą do około 11.30 a potem cisza. Podobało mu się, może się wkręci w sumie ma już 14 lat więc już najwyższy czas. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 Artech, gratulacje za pstrąga i piękne, skuteczne woblery. Ja na 4 godz. w sobotę odwiedziłem rzeczkę pstrągową, 4 brania, jakieś hole i jeden wyjęty maluch koło 25 cm odpłynął bez zdjęcia i dotykania. Dzięki. Odwiedziłeś naszą starą znajomą rzeczkę czy coś nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziuta Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 Tak, i to w miejscu gdzie pierwszy raz razem tam byliśmy Nawet nie przedeptana, woda opada i widać że nikt nie chodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 Ja byłem kilka kilometrów niżej. Niestety świeże ślady były, ktoś musiał być w piątek... Dziwne, że mimo braku opadów woda trącona Już bardzo dawno nie widziałem tam klarownej wody, ciekawe czym to jest spowodowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 27 Lutego 2015 Share Napisano 27 Lutego 2015 Mysle że jest to wina topniejącego śniegu a wraz z nim ścieka do rzeki to co na polu czyli ziemia i glina i temu tracona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 27 Lutego 2015 Share Napisano 27 Lutego 2015 szczupak28, U nas śniegu nie ma od miesiąca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziuta Napisano 28 Lutego 2015 Share Napisano 28 Lutego 2015 Aż pojechałem sprawdzić faktycznie nie ma śniegu, woda nadal trącona. Pstrągi są, całkiem ładne lecz niezbyt skore do brań, wyjdą, pukną bez konkretnego łupnięcia...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 28 Lutego 2015 Share Napisano 28 Lutego 2015 Wczoraj od 9 do 12 nad Wartą, wyniki to ponad 2kg drobnicy, największa płotka miała 26cm. Wciąż nie mogę przebić się do sztuk +30cm. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom79 Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 Niezły wynik graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzlublin Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 Gratuluję wyniku. Piękny "kosz" płoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi