pawel332 Napisano 21 Kwietnia 2010 Share Napisano 21 Kwietnia 2010 a Słuchaj jeszcze znalazłem dziś u ojca w garażu 3 farby białe po 450ml;) Pisze na niej tak: Emalia akrylowa nada się na podkład?:> mam duze watpliwosci czy bedzie dobra -czy się nie pogryzie z lakierem -czy nie bedzie za "ciężka" tj w jakiś nie naturalny sposob obciąży całość -jak lezała w garazu moze być już stara ogólnie proponuje test na jakimś kołku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolek_93 Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 hehe ok to jak ma być na jakimś kołku wysmaruje siebie tą farbą. Nie ale tak poważnie to sprawdziłem juz po wyschnięciu pęka po całej powierzchni jak pajęczynka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Jeśli wobler ucieka w prawo to korygując mogę przygiąć oczko w lewo albo trochę spiłować lewą krawędź steru, czy na odwrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Przygina się oczko w przeciwną stronę do tej, w którą ucieka. Piłowania steru nie praktykowałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fishfighter Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Nie wiem czy pojawiło się to pytanie w tym temacie wczesniej , ale pytam , mianowicie mam problem .... jak zrobic wobler o bardzo niskiej amplitudzie drgań ale o duzej częstotliwosci , chodzi mi zeby nie zamiatał ogonem a tylko lusterkował , nigdy mi taki nie wyszedł , a mysle ze doskonale by sie sprawdzał w silnym nurcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 @fishfighter piszesz o dwóch różych rzeczach lusterkowanie i praca "drobna" chociaż jedno nie wyklucza drugiego, tak z grubsza lusterkowanie czyli "bujanie sie na boki " mozna usyskać przez umieszczenie obciąrzenia powyżej osi woblera a drobną prace przesówając między innymi obciąrzenie wzdłurznie ku ogonowi "gasząc go " dodadkowo należało by zastosować opdpowiedni ster no i zastanowić sie nad rozmieszczeniem kotwic/y oraz oczka przedniego, to temat rzeka jest wiele sposobów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fishfighter Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Znacie może jakieś miejsce w Polsce , gdzie bez problemu i w miarę tanio można się zaopatrzyć w większą ilość kółek łącznikowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej 18 Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Znamy 100 szt za 4 zł jednak jest to do kupienia w sklepie na miejscu, lub 20 szt po 1 zł firmy stanmar taniej to chyba nigdzie nie znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszmiel Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 na allegro znajdziesz tego mnóstwo.. ja niedawno kupowałem, tanio, dużo i całkiem dobrej jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 na twoim miejscu na allegro bym nie kupowal, lepiej isc do sklepu dotknac i widziec to koleczko i z czego jest zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palyg95 Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Mam do Was pytanko chciałbym kupić jakiś tani lakier ale nie akrylowy bo korzystam ze spray na których jest napisane żeby nie nakładać na nie lakieru na bazie akrylu Oczywiście bezbarwny najlepiej szubko schnący To jakie polecacie? Oczywiście tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Wszyscy napewno podadzą Domalux Classic. Każdy go uzywa do woblerków i jest on dobry. Ewentualnie mozesz jeszcze kupić HartzLack ale zaznaczam ze jest on drogi, np u mnie za dużą puszke Domaluxa dasz ok 20,- a tyle samo kosztuje mała puszka HartzLacka (duza w granicach 30,- albo i ponad). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palyg95 Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 A co głównie wpływa na prace woblera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 A co głównie wpływa na prace woblera? obciążenie a właściwie jego rozmieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palyg95 Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 A pytanko Jak obciążyć woblerka eby miał agresywną pracę i pod jakim kątem umieścić ster żeby wobler schodził max. 2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 A pytanko Jak obciążyć woblerka eby miał agresywną pracę i pod jakim kątem umieścić ster żeby wobler schodził max. 2m im blizej ogona tym łagodniej pracuje jezeli zas chodzi o to jak głeboko( w strone grzbietu) trzeba wsadzic ołow nad tym jeszcze pracuje a jeśli chcesz głebokosc to idz do wedkarskiego pooglądaj gotowe popytaj sprzedawcy które tak schodza i bedziesz wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FantasySpirit Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Mam pytanie : min. wobek Rapali Husky Jerk jest skonczony kółkiem łącznikowym , i tak sie zastanawiam czy zakładać kółko bezpośrednio na agrafkę , czy na kółko założyc krętlik i dopiero na agrafkę? To samo z wahadłówkami , niektóre maja na koncu tylko kółka inne są już z karabińczykiem. I jak to tam z tym fantem jest? z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 heh szczerze tez mnie to zawsze dziwilo po co te kółeczka sa przeciez i tak zakladam przynete na agrafke z kretlikiem wiec ja sciagam koleczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 otóż na kółku inna jest praca przynety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FantasySpirit Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Czyli jak to z tym jest , przynęta na samym kółku czy krętlik do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 pewnie dostane ostrzezenie ale znalazłem patent na ""areograf"" łatwy w wykonaniu i tani. Mysle ze do wobków mógłby sie sprawdzić. areograf własnej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 pawel o co chodzi z tą stroną o motocyklach simson ? nie mozesz to dac na inna stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 pawel o co chodzi z tą stroną o motocyklach simson ? nie mozesz to dac na inna stronę chodzi o opis jak zrobić pistolet do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 no spoko tylko to rejestrowanie jest wkurzajace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 no spoko tylko to rejestrowanie jest wkurzajace aby inni nie musieli sie rejstrowac zapytam goscia czy bede mógł skopiować ten jego patent tu do nas,ja tam jestem zarejstrowany to zapomniałem ze mozna nie widzieć temtów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi