rav91 Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 Tez o nim mysle ale narazie i tak nie mam czasu strugać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 Ja mam Capon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 jeśli lakier jest miękki i lekko żółty to jest jakiś olejny - on się utwardzi ale nie po 2-3 dniach jak Domalux a po 2-3 mies ( i to nie wiem) natomiast Caponu używam na pierwsze dwie - trzy warstwy do balsy, ma on konstencje prawie wody i drewno dobrze go naciągnie co powoduje jego utwardzenie a jak niechce mi się iść po nową puszkę domaluxa to lakieruje Caponem do uzyskania gładkości pod kolory, też jest dobrze ale na kolory zawsze Domalux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 konktenbit, Ja na razie tak jak napisałeś utwardzam drewno na razie w kolory sie nie bawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketonal Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Mam pytanko Chcę złożyć skromny podpisik na swoich woblerach, w związku z tym chcę was zapytać, czy jeśli podpis wykonam zwykłym długopisem biurowym ( woblery okleiłem papierem z rysunkiem ryby ), to nie zamaże się on pod wpływem Domaluxu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Może się wymazać - ja robiłem długopisem żelowym do płyt CD i na sam podpis dawałem lakier akrylowy, który szybko schnie. Potem normalnie nanosiłem główny lakier i było dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Dokładnie jak kolega wyżej napisał. Tylko UWAGA! niektóre mazaki do płyt CD scierają sie pod wpływem zwykłego lakieru do paznokci i lakierem tym wierzchnim nie da sie ruszyc Takze lepiej najpierw sprawdzic gdzies na desce z boku i bedzie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzienciol Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Znalazłem coś ciekawego, ale nie koniecznie praktycznego KLIK W życiu na coś takiego bym nie wpadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 W życiu na coś takiego bym nie wpadł.Ciekawe ,ludzie to mają pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igus1 Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Znowu mając trochę wolnego czasu wystrugałem 3 woblerki. Pierwszy z nich to coś na wzór płoteczki. Waży 5g i ma długość 47mm. Następne dwa to takie malutkie pękate bąbelki. Mniejszy ma długość 28mm i waży 3g. Większy ma 32mm długości i waży 4g. Wrzuce jeszcze jedno zdjęcie woblera jednak zrobiłem go już troche wcześniej, ale uważam że jest niczego sobie moge go pokazać. Okonek o długości 71mm i wadze 24g. Przynęta pływająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketonal Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 No panoćku ten okoń to jak żywy A jakie kotwice zakładasz do tych maluchów ( chodzi mi o numer i firmę, szukam najostrzejszych na rynku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketonal Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 P.S. Mamy coś takiego: http://xoomer.alice.it/cjbur/2MBlibro.htm w naszych księgarniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianŁobez Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 witam. zainteresowalem sie ostatnio woblerami z wtryskarek i domowymi sposobami ich produkcji. W jednym z przeczytanych artykulow dowiedzialem sie od "Sheryfa"ze tu znajde wszystko.czy ktos mogl by mi przyblizyc ten temat? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 W jednym z przeczytanych artykulow dowiedzialem sie od "Sheryfa"ze tu znajde wszystko.czy ktos mogl by mi przyblizyc ten temat? Znalazłbyś w tym temacie gdyby Sheryf wszystkiego nie pokasował przed niesławnym swym odejściem z forum Przeczytaj ten temat od początku, to znajdziesz nie mniej ciekawych informacji umieszczonych tu przez innych użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 Hmmm... z tego co wiem, to materiały Sheryfa zachowały się tylko u jednego kolegi, który nadal produkuje wobki z pianki - ba nawet ostatnio chciał nieźle zainwestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 a któż to taki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Slider@ Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 Tez bym sie chetnie dowiedzial kto posiada materialy sheryfa, poniewaz jestem zainteresowany technologia tworzenia z pianki. Pozdrawiam Slider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spin Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 Słyszałem że materiały ma user z trzema wobkami w avatarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikefish Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 Po malym zastoju znowu strugnąłem kilka 8-8,5cm brzydali. Oto one - oceńcie sami : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 Oto one - oceńcie samiDla mnie z wyglądu "bomba" ale czy rybkom pasuje to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianŁobez Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 nawiazujac do technologji robienia wobkow z pianki: czyli nie wiadomo jak to sie robi i kto to tak na prawde wie? czy jest jakas szansa odnalezc te materialy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Slider@ Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 Musze jak narazie wszystko przeanalizowac dokladnie, czy lepiej zainwestowac w technologie piankowa a zrobienie kopiarki? Pozdrawiam Slider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 Wkradło się chyba jakieś nieporozumienie, te materiały, które zostały usunięte - o ile dobrze pamiętam - nigdy nie dotyczyły woblerów z pianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrystianŁobez Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 wiec z czego mozna jeszcze robic identyczne woblery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzienciol Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 Prawdopodobnie chodziło o wobki wykonywane z żywicy i styropianu. "Prasowało" się je w formach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi