Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

jeśli lakier jest miękki i lekko żółty to jest jakiś olejny - on się utwardzi ale nie po 2-3 dniach jak Domalux a po 2-3 mies :) ( i to nie wiem)

natomiast Caponu używam na pierwsze dwie - trzy warstwy do balsy, ma on konstencje prawie wody i drewno dobrze go naciągnie co powoduje jego utwardzenie

a jak niechce mi się iść po nową puszkę domaluxa to lakieruje Caponem do uzyskania gładkości pod kolory, też jest dobrze

ale na kolory zawsze Domalux

Napisano

Mam pytanko :mrgreen:

Chcę złożyć skromny podpisik na swoich woblerach, w związku z tym chcę was zapytać, czy jeśli podpis wykonam zwykłym długopisem biurowym ( woblery okleiłem papierem z rysunkiem ryby ), to nie zamaże się on pod wpływem Domaluxu :?:

Gość wobler129
Napisano

Może się wymazać - ja robiłem długopisem żelowym do płyt CD i na sam podpis dawałem lakier akrylowy, który szybko schnie. Potem normalnie nanosiłem główny lakier i było dobrze :wink:

Napisano

Dokładnie jak kolega wyżej napisał. Tylko UWAGA! niektóre mazaki do płyt CD scierają sie pod wpływem zwykłego lakieru do paznokci :shock: i lakierem tym wierzchnim nie da sie ruszyc :shock: Takze lepiej najpierw sprawdzic gdzies na desce z boku i bedzie wiadomo :wink:

Napisano

Znowu mając trochę wolnego czasu :twisted: wystrugałem 3 woblerki.

Pierwszy z nich to coś na wzór płoteczki. Waży 5g i ma długość 47mm.

59299398335158e4.jpg

Następne dwa to takie malutkie pękate bąbelki. Mniejszy ma długość 28mm i waży 3g.

c5fae8e581fe2f00.jpg

Większy ma 32mm długości i waży 4g.

b5f6d30013a96f01.jpg

Wrzuce jeszcze jedno zdjęcie woblera jednak zrobiłem go już troche wcześniej, ale uważam że jest niczego sobie moge go pokazać. Okonek o długości 71mm i wadze 24g. Przynęta pływająca.

2c9e5940cd0e108a.jpg

Napisano

No panoćku ten okoń to jak żywy :!:

A jakie kotwice zakładasz do tych maluchów ( chodzi mi o numer i firmę, szukam najostrzejszych na rynku ) :?:

Napisano

witam. zainteresowalem sie ostatnio woblerami z wtryskarek i domowymi sposobami ich produkcji. W jednym z przeczytanych artykulow dowiedzialem sie od "Sheryfa"ze tu znajde wszystko.czy ktos mogl by mi przyblizyc ten temat? pozdrawiam

post-4040-14544971550477_thumb.jpg

Napisano
W jednym z przeczytanych artykulow dowiedzialem sie od "Sheryfa"ze tu znajde wszystko.czy ktos mogl by mi przyblizyc ten temat?

Znalazłbyś w tym temacie gdyby Sheryf wszystkiego nie pokasował przed niesławnym swym odejściem z forum :???::lol:

Przeczytaj ten temat od początku, to znajdziesz nie mniej ciekawych informacji umieszczonych tu przez innych użytkowników.

Gość wobler129
Napisano

Hmmm... z tego co wiem, to materiały Sheryfa zachowały się tylko u jednego kolegi, który nadal produkuje wobki z pianki - ba nawet ostatnio chciał nieźle zainwestować :mrgreen:

Napisano

Wkradło się chyba jakieś nieporozumienie, te materiały, które zostały usunięte - o ile dobrze pamiętam - nigdy nie dotyczyły woblerów z pianki.