rav91 Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 roman gawlas pierwsza klasa te woblerki, kiedy ja takie bede robił..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 bboobb nie wiem czy widziałeś ale kilka stron wcześniej dałem linka gdzie są zdjęcia roengenowskie wobków i dokładnie widać i stelaże i obciążenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 kilka stron wcześniej Pomogę - link jest na 11 stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 pokażę wam moje ostatnie poczynania,No powiem małe ręczne arcydziela ,Roman a zamówienia przyjmujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 bboobb nie wiem czy widziałeś ale kilka stron wcześniej dałem linka gdzie są zdjęcia roengenowskie wobków i dokładnie widać i stelaże i obciążenia Dzięki jakoś to wcześniej przeoczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 roman gawlas, woblerki fajne, zazdroszczę cierpliwości. Ten na drugim od dołu zdjęciu wygląda mi na kilera. Jak byś miał takie na zbyciu w przedziale 4-7cm to się chętnie piszę, no i jak by jeszcze były tonące lub neutral to z wielką chęcią kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 9 Listopada 2007 Share Napisano 9 Listopada 2007 a to się troche pochwale bo pisze troszeczkę a moich efektów nie widać te są z balsy te z form wg metody którą opisywał Szeryf a tu część dorobku foty z komóry więc takie sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
element52 Napisano 9 Listopada 2007 Share Napisano 9 Listopada 2007 a to się troche pochwale Super wobki, naprawde super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 9 Listopada 2007 Share Napisano 9 Listopada 2007 konktenbit wobki ok, ale w niektórych za blisko steru środkowe oczko na kotwicę i to będzie się plątać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 9 Listopada 2007 Share Napisano 9 Listopada 2007 konktenbit- chłopie masz talent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 9 Listopada 2007 Share Napisano 9 Listopada 2007 Myśle że chodzi o tego z pierwszego zdjęcia trzeci od góry po prawej taki garbaty . Też tak myślałem ale ster jest dość szeroki u nasady i nie dzieje się to za często w sumie nie wiem czego tak wyszło . Najbardziej jestem zadowolony z tych z formy, bo wyszły niepowtarzalne jeszcze nie wiedziałem takich u nikogo i pracuja fantastycznie. A przy okazji czy zauważyliscie cos takiego że wobki (teretycznie) takie same jeśli chodzi o kształt, ster i inne ale wykonane z róznych materiałów pracuja różnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 9 Listopada 2007 Share Napisano 9 Listopada 2007 konktenbit, rewelacja, u Ciebie to już mała fabryka Może niedługo też się będę miał czym pochwalić, na razie prace trwają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 9 Listopada 2007 Share Napisano 9 Listopada 2007 No super - a jak tam z pianką napisz jak łączyłeś te łamańce, w formie czy dopiero po odlaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 9 Listopada 2007 Share Napisano 9 Listopada 2007 konktenbit jakbym umiał takie coś robić też bym zaczął. Nie wiem jak się zabrać. Jakby ktoś mieszkał bliżej To na pewno bym zaczął wobki z pianki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 roman gawlas, jeśli chodzi o piankę to trochę się zniechęciłem bo forma musi być precyzyjnie wykonana i wtedy jest OK. Kupiłem na Allegro kilka korpusów z pianki ale nie przypomina ona tej którą mi przysłałeś. W srodku jest w miarę miękka ale z zewnętrzna powłoka jest bardzo twarda i błyszcząca. Wobki wymagały jedynie podkładu i to jedna warstwa wystarczyła, potem tylko kolory. Te łamańce to z balsy, jeszcze nie zastanawiałem się jak rozwiązać to dla form. wobler129, ja dochodziłem do tego metodą prób i błedów bo nie miał kto mi pokazać, wytłumaczyć aż pojawił się opis Szeryfa. Ale i wtedy kilkanaście prób zakończyło się niepowodzeniem, zniszczyłem jedną formę itp..... Też nie umiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 wobler129, ja dochodziłem do tego metodą prób i błedów bo nie miał kto mi pokazać, wytłumaczyć aż pojawił się opis Szeryfa. Ale i wtedy kilkanaście prób zakończyło się niepowodzeniem, zniszczyłem jedną formę itp..... Też nie umiałem. Tak ale ja próbowałem. I sam odcisk nie chciał mi wyjść. Coś źle robiłem. I nie wiem co. Więc jakby ktoś bym bliżej to by wytłumaczył a najważniejsze i najlepsze co by mogło być : pokazał by. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 Ja odcisk robie tylko z pazłotek z margaryn, śmietan i innych. Nie używam z papierosów bo mnie delikatnie mówiąc denerwuje. Najlepsza jest folia z margaryny śniadaniowa bez nadruków jedna strona jest matowa druga błyszcząca i co naważniesze idealnie sie układa, w 90% przypadków nawet nie powstają zagięcia za grzbiecie i brzuszku a jeśli już to niewielkie. Tylko problem z pozyskiwaniem tego bo nie będe jadł 5 margaryn dziennie.... Ostatnio załatwiłem sobie ze 200 nowych platynek (wieczek) z kefirów z pobliskiej mleczarni, nie są już tak dobre ale też jest OK. Zależy też od kształtu wobka, mam formę do takiego pękatego i tam zawsze powstaja załamania ale jak się zamaluje to nic nie widać natomiast slider wychodzi gładki. Ważny jest kształt połówki którą się robi wycisk. Ogólnie opis Szeryfa trzeba przeczytać bardzo uważnie i stosować w 100%. Drobiazgi które mi umkneły potem okazywały się ważne. wobler129, wstaw zdjęcia tego co ci wychodzi to postaram sie powiedzieć co jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 wobler129, wstaw zdjęcia tego co ci wychodzi to postaram sie powiedzieć co jest nie tak. Nie musisz, bo na razie się za to nie wezmę. A z resztą mam kontakt z kimś kto by mi chętnie pomógł w tych sprawach tylko mówię - wymiękłem już na odcisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 10 Listopada 2007 Share Napisano 10 Listopada 2007 Witaj konktenbit- prawdę mówiąc to popełniłem błąd w zakupie tej pianki bo tak naprawdę nie zaznaczyłem o jaką mi chodzi i przysłali 30/60, ale trochę mi ulżyło bo mogę ją mieszać w małych ilościach z 50/110, jak na razie pomaleńku zaczynam łapać o co chodzi, zaczyna to nabierać rumieńców ale jeszcze wiele do odkrycia przedemną, widzę że obserwujesz sąsiednie forum, ja też liczę na ten artykuł może się czegoś więcej dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 W końcu mogę pochwalić się moimi pierwszymi rękodziełami, niestety zdjęcia robiłem telefonem ponieważ aparat odmówił posłuszeństwa, czytaj potrzebny nowy. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e2c6cc7869bbb241.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fa9ce83b7dbf0e0b.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4ed3058b0f74e67d.html Na razie wszystkie w jednym malowaniu, bo to dopiero nauka i eksperymenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 Na razie wszystkie w jednym malowaniu, bo to dopiero nauka i eksperymenty. Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 bboobb wobki pierwsza klasa Chociaż mnie podobają się bardziej chude - w kształcie uklei. Ale te są świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 bboobb- jesteś już fachurą, skoro pierwsze tak wykonujesz to co będzie za pół-rok lub dwa lata. Super tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konktenbit Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 smakowe hehe fajne fajne, mi na początku takie nie wychodziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 Dzięki, trzeba jeszcze sprawdzić nad wodą, ale na razie chyba nic z tego, trochę brak czasu, a poza tym za oknem 30 cm śniegu Ale może jeszcze w tym roku się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi