Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam pytanie jak obrabiacie stery ?

Ja większość mam spod wykrojnika i obróbka odpada, ale te większe wycinam ręcznie i trzeba je trochę przyszlifować pilnikiem a później drobnym papierkiem i po sprawie :lol::lol:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Ja wycinam nożyczkami a potem pilniczek do paznokci i najwyżej jeszcze biorę do ręki ster i o papierek ścierny :)

Gość wobler129
Napisano

Najpierw mierzę wszystko dokładnie... zaznaczam czarnym pisakiem do płyt i wstępnie wycinam nożyczkami i potem papier ścierny :)

Gość wobler129
Napisano

Loro może pokażesz foto swoich wobków? :razz:

Ja wykombinowałem żabkę 3,7cm :) Robi się druga trochę tłustsza i potem raczki :)

27b2e98cafb70aa0.jpg

Gość wobler129
Napisano

rav91 chodzi o to, by zachodziły w dół tak? Tak teraz chyba wygląda następna - bo ma wyższy grzbiecik :)

Napisano
Loro może pokażesz foto swoich wobków? :razz:

No dobra, ale najpierw muszę dać do serwisu cyfrówkę bo się mi nie chce włączyć. Chyba, że zrobię komórką 2mpx. Może przy ładnym oświetleniu dobrze wyjdą :)

Napisano

wobler129, no cos takiego, zeby ona nie była taka płaska tylko troche w dół miała nózki :smile:

Loro, mozesz smiało robic fotki, a jeszcze jakbys zrobił na podwórku w słoneczny dzien to juz wogóle bedzie swietnie- gwarantuje :cool: tylko co do tego słonca to ciężko bedzie :???:

Gość wobler129
Napisano

Ja właśnie pracuję nad kolejną żabką i raczkiem.

Sam korpus raczka robiłem 2h... ufff... :smile: Zaraz wklejam stelaż :wink:

W żabce stelaż wklejony :grin:

Loro rób fotki komórką :)

Napisano
Dla mnie bomba :) Chyba też nie będę mógł spać po nocach i jutro do sklepu po orzechy laskowe :D

Na mnie patrzyli się jak na lekko zakręconego jak 1h grzebałem w pojemniku z orzechami :lol::lol::lol::lol:

Gość wobler129
Napisano

Aseel zaszalałeś :mrgreen: Łatwo się go robi? Niedługo spróbuję :mrgreen:

Napisano

Aseel, wszystkie wiosenne jazie i klenie są twoje :grin: wzorowałes sie na tym artykule :?: bo ja cos nie zabardzo dowierzam w te ułozenie drutu- nie wiem czy skorupka wytrzyma :???:

Napisano
Aseel zaszalałeś :mrgreen: Łatwo się go robi? Niedługo spróbuję :mrgreen:

Powiem tak gdybym miał dłubać tego żuczka z balsy to wole z orzecha

Gość wobler129
Napisano
Powiem tak gdybym miał dłubać tego żuczka z balsy to wole z orzecha

Czyli bardzo łatwo :mrgreen:

Napisano
Aseel, wszystkie wiosenne jazie i klenie są twoje :grin: wzorowałes sie na tym artykule :?: bo ja cos nie zabardzo dowierzam w te ułozenie drutu- nie wiem czy skorupka wytrzyma :???:

Dokładnie z artykułu a skorupka z orzecha na pewno wytrzyma z resztą okaże się na 1 rybce