Booryss Napisano 31 Grudnia 2017 Napisano 31 Grudnia 2017 Tak jak Bacyk napisał sezon 2017 zamknięty udanym wypadem w doborowym towarzystwie 😎 Każdy jakąś rybkę miał, pogoda dopisała ☺ Jak zwykle Baca był najbardziej upierdliwy więc pośmiać też się można było 😜 Od jutro nowy rozdział sezon 2018 Powodzenia wszystkim życzę samych okazów z taaakim okiem 😎 3 8 Cytuj
PPu88 Napisano 31 Grudnia 2017 Napisano 31 Grudnia 2017 Super Panowie!! Żałuje, że nie mogłem z Wami być.. No cóż odbijemy w nowym roku. Przy okazji. Wszystkiego najlepszego z okazji nowego roku!! Wielkich okazów i wspaniałych wędkarskich przygód dla całej haczykowej braci!! Pozdrawiam!! 1 Cytuj
jaroslav Napisano 31 Grudnia 2017 Napisano 31 Grudnia 2017 Zakończenie bardzo udane! Dzięki za ostatni wyjazd i wszystkie wcześniejsze, których trochę było w 2017! Mam nadzieję, że wszystkie obgadane, zaplanowane wyjazdy na 18 wypalą! Tego Wam i sobie życzę! Nowych PB i sporo czasu nad wodą w 2018 życzę! 1 Cytuj
tom@ha Napisano 31 Grudnia 2017 Napisano 31 Grudnia 2017 6 godzin temu, bacyk napisał: Coroczny "Sylwestrowy" wypad za nami. W skladzie: Gucek, Boorys, Patryk, Jaroslav i ja. Zdecydowanie udany. Oooo, Kolego. Należy się żółta kartka za sylwestrowy falstart . Ratuje Cię tylko ten cudzysłów w powyższym cytacie. Zakończenie sezonu 2017, wraz z otwarciem sylwestrowych bąbelków odbyło się dziś, w Sylwestra, znaczy się. Byliśmy we dwóch z panem @Odys80'em i niech żałuje ten, kto się nie zapisał na dzisiejszy wyjazd A nieco później były ryby: wprawdzie życiówki nie udało się strzelić, ale coś się od czasu do czasu działo a na koniec zrobiliśmy dobry uczynek i zebraliśmy nieco tego, co pozostało po najbardziej "cywilizowanym" gatunku na naszej planecie: także jakby coś tego, to ten... sezon można uznać za zakończony. 4 5 Cytuj
Odys80 Napisano 31 Grudnia 2017 Napisano 31 Grudnia 2017 Stary rok zakończony udaną wyprawą: była aktywność, były ryby, był szampan! Ten rok był moim pierwszym pełnym muchowym. Dużo lipieni, trochę pstrąga, sporo klenia, kilka jazi. Teraz mogę z pełną odpowiedzialnością napisać - mucha to dla mnie najlepsza metoda wędkarska, a lipień to moja ulubiona ryba. Kilka fotek z dziś. woda kryształ co widać na zdjęciu , nie tak łatwo o dużą rybę w takich warunkach Panowie i Panie, wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku 2018. Częstego sznurowania i NAPIĘTEJ LINKI!!! A co w 2018 roku? W planach 2 duże wyprawy ? zagraniczna (WAG) i krajowa (Dunajec lub San) poznanie nowych dolnośląskich rzek pstrągowo/lipieniowych Jelenia Góra wypina się na Nas, my wypinamy się na JG. Do 2018, pozdrawiam. 1 6 Cytuj
bacyk Napisano 31 Grudnia 2017 Napisano 31 Grudnia 2017 3 godziny temu, tom@ha napisał: Oooo, Kolego. Należy się żółta kartka za sylwestrowy falstart . Ratuje Cię tylko ten cudzysłów w powyższym cytacie. Zakończenie sezonu 2017, wraz z otwarciem sylwestrowych bąbelków odbyło się dziś, w Sylwestra, znaczy się. Byliśmy we dwóch z panem @Odys80'em i niech żałuje ten, kto się nie zapisał na dzisiejszy wyjazd A nieco później były ryby: wprawdzie życiówki nie udało się strzelić, ale coś się od czasu do czasu działo a na koniec zrobiliśmy dobry uczynek i zebraliśmy nieco tego, co pozostało po najbardziej "cywilizowanym" gatunku na naszej planecie: także jakby coś tego, to ten... sezon można uznać za zakończony. Mistrz ! Dobrze, ze byl szampan, bo Odysowi dobrze idzie po alko może zmienimy mu ksywe np na.... "Procent" Pozdr Cytuj
Booryss Napisano 4 Stycznia 2018 Napisano 4 Stycznia 2018 Chwilowa przerwa od łowienia więc ruszyła produkcja. Jako pierwsze poczwaropodobne brzydale. 1 4 Cytuj
Tollos Napisano 5 Stycznia 2018 Napisano 5 Stycznia 2018 Cześć Panowie, Podpowiedzcie proszę, gdzie mogę wyskoczyć na kropka ze spinningiem na Dolnym Śląsku? Muchówki jeszcze nie posiadam, więc musze sobie radzić inaczej, bo głód wędkowania pozostaje Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam Tomek Cytuj
Tollos Napisano 5 Stycznia 2018 Napisano 5 Stycznia 2018 Godzinę temu, Booryss napisał: Kaczawe mógłbyś odwiedzić. Masz na myśli jakiś konkretny odcinek rzeki czy całą jej długość? Nie chciałbym jechać w pierwsze lepsze miejsce wytypowane na oślep. Cytuj
Booryss Napisano 7 Stycznia 2018 Napisano 7 Stycznia 2018 Dziś rano spontaniczne 3 h nad Bystrzycą. Ja Gucek i Jacen. Jacen spin a ja z Guckiem jedyna słuszna metoda czyli mucha😎 Dość dziki odcinek rzeki sporo zakrętów co chwilę jakiś dołek rynna cofka woda super, ale rybka nie dopisała. Co prawda 3 fajne nie zacięte brania były . Gucek wyciągnął demona Lipienia z 15 cm miał. Chyba jakiegoś Lipieniowego Budde wyprósił o niego tylko rozmiary pomylił 😜 Dzień zaliczamy do udanych w końcu spędzony częściowo nad wodą 😎 1 8 Cytuj
GuCeK Napisano 7 Stycznia 2018 Napisano 7 Stycznia 2018 Poziom mojej frustracji osiągnął zenit. Szybka "modlitwa" na klęczkach poprawiła jednak humor 2 Cytuj
jaceen Napisano 7 Stycznia 2018 Napisano 7 Stycznia 2018 Skorzystałem i podczepiłem się do Booryssa i GuCka. Pierwszy raz na tym odcinku, to chciałem dużo zobaczyć. Zrezygnowałem z muchówki na rzecz spinningu. Muchołapy przygotowani byli na tip top. Aż się prosiło o porządne gięcie kija. Może następnym razem?:) Ja poszedłem w drugą stronę, czyli z nurtem:) Wiele ciekawych miejsc. Wyobraźnia pracowała na maksa. Nie zabierałbym tu głosu, bo przecież wątek muchowy. Jednak złowiłem jedną złotą rybkę na muchowego jiga:) Miałem jeszcze dwa brania. Ogólnie bardzo mi się tam podobało. Zdjęć wiele nie będzie, bo nie 1 5 Cytuj
oldBolo Napisano 14 Stycznia 2018 Napisano 14 Stycznia 2018 Siema, Dzięki Patrykowi i Borysowi za krótką lekcję na spotkaniu haczyka. Z muchą tu na razie daleko od domu się nie ruszam (Ślęża) - edukacja trwa - podziwiałem ostatnio na Waszych zdjęciach lód na przelotkach muchówki a dziś przyszło mi ściągać lód z przelotek (dziś cztery brania jeden klenio na brzegu). Tego posta pisze przede wszystkim z pytaniem czy planujecie może na wiosnę jakiś sznurowy wyjazd w atrakcyjne rejony? Naoglądałem się filmików ze Słowacji i chciałoby się tamtejsze rzeczki odwiedzić (życie krótkie trzeba jechać) - może ktoś z Was jest zainteresowany aby kilkudniowy wypadzik w kwietniu/maju zorganizować? Cytuj
tom@ha Napisano 14 Stycznia 2018 Napisano 14 Stycznia 2018 48 minut temu, oldBolo napisał: Tego posta pisze przede wszystkim z pytaniem czy planujecie może na wiosnę jakiś sznurowy wyjazd w atrakcyjne rejony? - hmm... Wstrzeliłeś się z pytaniem w sam raz. Decyzje w zainteresowanym gronie już właściwie zapadły. Na pewno w kwietniu jedziemy na Wag, a być może jeszcze w marcu uda się zrobić szybki wypad na Dunajec. Wiele zależy od pogody i stanu wody. Zeszłoroczne wyjazdy nas pod tym kątem nie rozpieszczały, więc nadzieje i oczekiwania są teraz duże i obyśmy się znów nie przeliczyli. Spanko na Słowacji będziemy próbowali zorganizować jeszcze pod koniec stycznia - zaraz po feriach. Na razie jest, jak naliczyłem, 8 chętnych. Jeśli jesteś zainteresowany - daj znać, to będziemy Cię informować na bieżąco. Cytuj
oldBolo Napisano 14 Stycznia 2018 Napisano 14 Stycznia 2018 Wag brzmi dobrze. To o tej rzece pisza przewodnicy? http://przewodnicywedkarscy.pl/?p=16502 Chętnie pogadam o tym wyjeździe i na 95% się decyduję. 1 Cytuj
Booryss Napisano 14 Stycznia 2018 Napisano 14 Stycznia 2018 Widzę że kolejny z kolegów popadł w muuchową obsesję a od tego nie ma już odwrotu... Hehehe Cytuj
oldBolo Napisano 15 Stycznia 2018 Napisano 15 Stycznia 2018 Panowie - rozglądam sie za wędką przynajmniej średniej klasy. Macie wieksze doświadczenia z lokalnym łowieniem (Ślęża, Odra, rzeczki karkonoskie, czasami wypad gdzieś dalej Dunajec, Słowenia/Słowacja itp). Pytanie czy pozostać na klasie 5 czy warto rozważyć też klasę 4? Prosze o poradę. Cytuj
Booryss Napisano 15 Stycznia 2018 Napisano 15 Stycznia 2018 26 minut temu, oldBolo napisał: Panowie - rozglądam sie za wędką przynajmniej średniej klasy. Macie wieksze doświadczenia z lokalnym łowieniem (Ślęża, Odra, rzeczki karkonoskie, czasami wypad gdzieś dalej Dunajec, Słowenia/Słowacja itp). Pytanie czy pozostać na klasie 5 czy warto rozważyć też klasę 4? Prosze o poradę. Na nasze kanały melioracyjne to raczej klasa 4 sucha mokra. Dunajec Wag to racej klasa 6 stremer lub coś do krótkiej nimfy Klasa 5 jest po środku ciut za dużo na nasse ciurki do suchej mokrej mały zapas do stremera. Teraz musisz podjąć decyzję gdzie i na co bedziesz łowić i pod to kupić kija. To taka alternatywa uniwersalnego kija ale finezyjne łowienie na suchara odpada http://www.ego-fishing.pl/pl/oferta/wedki_jednoreczne/182-21.html 2 Cytuj
Odys80 Napisano 15 Stycznia 2018 Napisano 15 Stycznia 2018 Nie da się jedną (mowa tu o przyjemności z łowienia - rzuty,hol) Ja mam już 4 i dużo mi jeszcze brakuje Cytuj
jaceen Napisano 15 Stycznia 2018 Napisano 15 Stycznia 2018 1 godzinę temu, Odys80 napisał: Nie da się jedną (mowa tu o przyjemności z łowienia - rzuty,hol) Da się (mowa o przyjemności z łowienia rzuty - hol) Wystarczy innych nie brać do ręki OldBolo, a co z boleniami? Ty na "boleniozę" nie chorujesz? Mucha + boleń nie przemawia do Ciebie?:) Cytuj
oldBolo Napisano 15 Stycznia 2018 Napisano 15 Stycznia 2018 57 minut temu, jaceen napisał: Da się (mowa o przyjemności z łowienia rzuty - hol) Wystarczy innych nie brać do ręki OldBolo, a co z boleniami? Ty na "boleniozę" nie chorujesz? Mucha + boleń nie przemawia do Ciebie?:) dla Bolków znajdę czas na pewno ale ze spinem - już czuję te baty jakie bym zebrał z muchowymi próbami Cytuj
oldBolo Napisano 15 Stycznia 2018 Napisano 15 Stycznia 2018 2 godziny temu, Odys80 napisał: Nie da się jedną (mowa tu o przyjemności z łowienia - rzuty,hol) Ja mam już 4 i dużo mi jeszcze brakuje Trochę słabo - chyba przesadziłem z "szerokością" opisu muchowych planów. Rzecz w tym, że jak na razie wolałbym nie gromadzić tylu patyków co mam do spina. Cytuj
oldBolo Napisano 15 Stycznia 2018 Napisano 15 Stycznia 2018 Godzinę temu, jaceen napisał: Da się (mowa o przyjemności z łowienia rzuty - hol) Wystarczy innych nie brać do ręki Czyli tak jak kiedyś z autem model 126P - było fajne (starczało na wczasy, na ryby i do ślubu) dopóki nie wsiadło sie do innego wózka 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi