PPu88 Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 4 minuty temu, Booryss napisał: Proponuję Mucha Kontra Spin? A grunciarze i spławikowcy siedzą na ławce rezerwowych? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 P.S. chodzę na piłkę regularnie (o ile kolana pozwalają) - czasami w mojej ekipie brakuje składu i szukamy rezerwowego którego nie zawsze sie udaje znaleźć (jakby ktoś się pisał na nieregularne zastępstwa to prosze o info na priv - gramy co poniedziałek godz. 20ta w okolicy Astry) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 25 Stycznia 2018 Share Napisano 25 Stycznia 2018 Migawki z dzisiaj. Mr. @Booryss Lipasek twardy hol O zachodzie Wole zdjęcie z rybką , złowisz coś? 1 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 25 Stycznia 2018 Share Napisano 25 Stycznia 2018 Ostatnie dwa wieczory spędziłem przed imadłem. Z uporem maniaka staram się zapełnić nowe pudełko muszyskami. A z tyłu głowy caly czas mam... Czy dzisiejszy wypad nad wodę wypali? Czy ktoś znowu mnie przekabaci i pójdę do pracy😕 Tym razem się udało przed 7 rano termos z kawą gotowy kanapki zrobiobe! Co by nie jeść znów po drodze Hot-dogów z bułką z pazdzierza. Po drodze odstawiam Żonę do roboty i jadę po Odysa. No bo któż inny mógłby w tygidniu wyskoczyć rozprostować sznur jak nie Nauczyciel w czasie ferii.. Hehe Na miejscu jesteśmy przed 10 wita nas wiosna 8 stopni słońce zapowiada się świetny dzień. I tak kilka kilometrów w nogach zrobionych kilka ryb nie powalających z nóg złowionych, ale cieszą jak te duże w końcu środek zimy mamy tej wiosny. Po kilku godzinach spacerowania zmieniamy miejscówkę. Krótka przerwa na kawę przewiązanie zestawów i maszerujemy dalej. Odys dusi krótką nimfę A ja większość dnia z uporem maniaka łowiłem na długą nimfe i mokrą. Co dawało też fajne efekty tym bardziej że co jakiś czas dało się zaobserwować zbiórki i sporo małej jęteczki latało. Pod koniec dnia miła kropkowana niespodzianka w rozmiarach wywołujących uśmiech od ucha do ucha. I zarybiamy! Już zapomniałem jak fajne jest w środku tygodnia wyrwać się na Ryby z równie popier... Kolegą po kiju. 1 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 26 Stycznia 2018 Share Napisano 26 Stycznia 2018 Cały czwartek również brodziłem po same jajca ale w śniegu Widoki i klimat miejsca niesamowite Pozdrowionka 1 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 26 Stycznia 2018 Share Napisano 26 Stycznia 2018 Plan wykonany !!!! Dzisiaj praca we Lwówku Śląskim więc wędka jedzie ze mną zresztą cały czas jeździ jako pasażer. Pracy miało być na 30 min. A było 3 godz więc plany trochę się zmieniły. Wjeżdżając do Lwówka patrzę na bóbr woda idealna (9 rano). Po 12 melduję się nad rzeką patrzę na rzekę a tam masakra otworzyli wszystko co się chyba dało woda mega wysoka z bardzo mocnym nurtem. 5 min zastanowienia czy jest sens wyciągać kija a jak jestem to rzucę parę razy. Zmieniłem brzeg bo tam woda trochę zwalniała i w drugim rzucie kontakt z rybą ale spadła była ładna 😲😲 Zmian miejsca rzut i bum!!!!! No piękna ryba ręce do tej pory mi latają później zaliczyłem jeszcze 4 spady w tym jeden podobny. Sezon pstrągowy rozpocząłem !!🖒🖒👌 1 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 26 Stycznia 2018 Share Napisano 26 Stycznia 2018 mucha? niezła locha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 26 Stycznia 2018 Share Napisano 26 Stycznia 2018 Budek a w tej robicie to nie potrzebujesz pomicnika? Może zmienię branżę jak tyle czasu na Ryby jest😜 Fajny kropas 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 26 Stycznia 2018 Share Napisano 26 Stycznia 2018 Niestety nie mucha a spin i kijek do 5 gr 😅 W sumie etat bym znalazł 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 Po udanym wypadzie w czwartek jeden dzień pracy i dziś powtórka ☺ Kilka fotek Lipas 36 cm 1 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 Dziś przejazdem/wieczorkiem zajechałem nad Bystrzycę przy autostradzie - pierwszy raz tam byłem i uwierzyłem (dotychczas nie maiąłem zdania) że faktycznie w tej rzeczce to pstrąg / lipień może sie utrzymać - ciekawie wygląda. Nic nad woda sie nie działo (godzina z suchą muchą) ale mam wrażenie że w sezonie jakieś rybki tam złowię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artxyz Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 W dniu 26.01.2018 o 16:45, Budek napisał: Sezon pstrągowy rozpocząłem !!🖒🖒👌 A ja myślałem, że na dolnym śląsku na wszystkich rzekach jest okres ochronny pstrąga do końca styczna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom@ha Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 21 minut temu, artxyz napisał: A ja myślałem, że na dolnym śląsku na wszystkich rzekach jest okres ochronny pstrąga do końca styczna.... wystarczy poczytać RAPR i wszystko stanie się jasne 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artxyz Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 45 minut temu, tom@ha napisał: wystarczy poczytać RAPR i wszystko stanie się jasne czytałem ale bez zrozumienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroslav Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 Dobre połowy! Brawo WY! Widzę, że mocno filmowo ostatnio na wyprawach @Budek pozamiatałeś. To chyba ten jedyny, ostatni pływający o którym chłopaki opowiadali... Ja właśnie wróciłem z nad Regi. Rzeka od Mrzeżyna w górę taka kanałowa...nie podobało mi się...woda bardzo wysoka, lekko opadła dopiero w środę. Troci brak, ilość wędkarze dość spora i wszyscy narzekali. Pozdr! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 27 Stycznia 2018 Share Napisano 27 Stycznia 2018 Stać w styczniu po jaja w wodzie to trza być twardym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 28 Stycznia 2018 Share Napisano 28 Stycznia 2018 Odysowe migawki lipień dnia Lipień @bacyk'a złapany przez Odysa Bacówka @Booryss Cukierki 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalosix Napisano 1 Lutego 2018 Share Napisano 1 Lutego 2018 Panowie muszył ktoś z Was już w tym roku na Kaczawie ? Jak było ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 1 Lutego 2018 Share Napisano 1 Lutego 2018 3 minuty temu, michalosix napisał: Panowie muszył ktoś z Was już w tym roku na Kaczawie ? Jak było ? Jeszcze nie zaglądaliśmy tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 3 Lutego 2018 Share Napisano 3 Lutego 2018 Odysowe migawki @jaroslav i krótka nimfa Patryk głębiej się nie dało ? pożyczony kij no i łowny 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroslav Napisano 3 Lutego 2018 Share Napisano 3 Lutego 2018 Udany wyjazd Grubasek Odysa Dziewica albo prawiczek Odysa Specjalista od kropek I ten co nie potrafi holować... A tu Odys zanurkował i coś cyknął 2 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 3 Lutego 2018 Share Napisano 3 Lutego 2018 Cześć ekipy juz się pochwaliła☺ Dziś mocną ekipą Ja, Bacyk, Tomacha (ekipa 1) i Jarosław, Odys, Patryk (ekipa 2) Za dużo nas było więc rozbiliśmy się na dwa auta i tak zostało obłowione sporo kilometrów rzeki☺ Ryb sporo pogoda dopisała. Miał byc śnieg! Nie bylo! Miało być zimno! Nie było! Wszyscy coś przyzwoitego na kiju mieli! ☺ Dzień udany😎 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 3 Lutego 2018 Share Napisano 3 Lutego 2018 Chciałem tylko powiedzieć, że ten lipien z pierwszego zdjecia z Odysem to Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 3 Lutego 2018 Share Napisano 3 Lutego 2018 a ten drugi ze mną na zdjęciu to Gucio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1 Napisano 3 Lutego 2018 Share Napisano 3 Lutego 2018 Witam wszystkich Padło pytanie o rybki na Kaczawie...byłem ze spinem 2 tygodnie temu i zero Nawet wędkarze na muszki nie mieli efektów? W zeszłym sezonie koło Dunina można było fajnie połowić w dołkach Pozdrawiam i połamania 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi