bacyk Napisano 10 Lipca 2019 Share Napisano 10 Lipca 2019 Jacku, bardzo dziękuje ✌️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 14 Lipca 2019 Share Napisano 14 Lipca 2019 Kolejna sobota nad wodą.☺️ Akcja zaczyna się w Piątek koło 18:00 gdy Junior oznajmia że też chce jechać na ryby? Panika szybka akcja trzeba mu kupić spodnie do brodzenia . A on jakiś nie wymiarowy 12 lat dziecię za małe męskie najmniejsze za wielkie , ale udało się. Małżonka zamalowała stokrotki i jakoś przeszło. Łaziłem jak padawan za synem aby coś złowił , żeby zaskoczył , żeby nudy nie było i udało się . Coś na kiju się uwiesiło , przegląd robactwa pod kamieniami był. Dzień który się zaczął dla młodego w środku nocy , bo ojciec wariat przed 5 z wyra za nogę ściągnął bardzo udany . A i sił wieczorem było brak na granie 👍 1 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 19 Lipca 2019 Share Napisano 19 Lipca 2019 Młody całkiem niezły Trza by go jeszcze z operowania podbierakiem przeszkolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 19 Lipca 2019 Share Napisano 19 Lipca 2019 4 godziny temu, ESSOX napisał: Młody całkiem niezły Trza by go jeszcze z operowania podbierakiem przeszkolić Tee jak zwykle złośliwy kąśliwy . Na to przyjdzie czas nie wszystko na raz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroslav Napisano 25 Lipca 2019 Share Napisano 25 Lipca 2019 Mało się łowi to i fot nie ma.... na szczęście, dzisiaj, wreszcie wolne i siadła normalna ryba. Udało się zrobić samojebkę Pobawiłem się również z odrzańskimi wzdręgami. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroslav Napisano 27 Lipca 2019 Share Napisano 27 Lipca 2019 Wczoraj jaziowo. Był fajny jazik 45+, ale kręcił, kręcił i wygrał walkę....jedna @#$wa poleciała... Na otarcie łez siadł mniejszy. Oczywiście jaziowy dryfly na #12 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 18 Sierpnia 2019 Share Napisano 18 Sierpnia 2019 Łowie jeszcze (póki nieco wody jest) - czasami coś wędkę bardziej przygnie - wczoraj trafiłem na ładne brania - sporo średników - czasami coś wędkę bardziej przygnie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 18 Sierpnia 2019 Share Napisano 18 Sierpnia 2019 Czas wakacji to niby więcej czasu na łowienie . Mniej obowiązków rodzinnych nie trzeba dzieciaków wozić na zajęcia dodatkowe i takie tam . A jedna czasu i chęci na ryby brak okres letni w tym roku wyjątkowo zaniedbany pod względem czasu spędzonego nad wodą. Czwartek początek długiego weekendu udało się Wyrwać z Bacą i Tomachą rozprostować sznur . Dzień dość owocny trochę małego Lipienia jakieś pstrażki i Brzany które nie chciały pozować do zdjęć. Wczoraj chciałem zmusić choć jedną Brzanę do zdjęcia ale się nie udało 12h biczowania wody i na otarcie łez dwa fajne pstrazki udało się wyciągnąć. I filmik z Lipca i Sierpnia poskładałem w całość kilka ujęć. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 1 Września 2019 Share Napisano 1 Września 2019 Sezon pstrągowy za nami . Jego końcówkę buszowalismy po wodach Bielsko Białej . Dwa dni kupa śmiechu, upały, burze, ale mimo to rybki dopisały . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1 Napisano 1 Września 2019 Share Napisano 1 Września 2019 Sezon pstrągowy za nami . Jego końcówkę buszowalismy po wodach Bielsko Białej . Dwa dni kupa śmiechu, upały, burze, ale mimo to rybki dopisały . Brawo chłopaki, rybki piękne. Poznaję chyba Sołę, ale tam mniejsza rzeczka nie wiem , choć znam je wszystkie bo to tereny domowe mojej żony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 1 Września 2019 Share Napisano 1 Września 2019 Nie zgadłeś. To Skawa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 2 Września 2019 Share Napisano 2 Września 2019 Wczraj na Widawie próbowałem klenia złowić ale trudna sprawa. Z brzegu sie nie da (okolice świniar), woda prawie stoi wiec jeden krok i fale na 15m sie rozchodzą - na szczęście mniej ostrażne (małe) wzdręgi zastępowały klenie. Czy na Odrze można gdzieś wzdręgi łowić na muchę? - kiedyś było info że na rozlewisku na Kozanowie są do zlapania, czy ktoś może potwierdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSM Napisano 2 Września 2019 Share Napisano 2 Września 2019 Byłem ostatnio na kozanowskim rozlewisku ze spinningiem. Odcinek na prawo od slipa w kierunku mostu milenijnego. Wydłubałem sporo małych okonków, ale przy okazji nie dało się nie zauważyć pięknych wzdręg podchodzących do powierzchni. Także potwierdzam obecność 30+ w tym rejonie i też od razu pomyślałem o muchówce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1 Napisano 2 Września 2019 Share Napisano 2 Września 2019 17 godzin temu, Booryss napisał: To Skawa Piękna rzeczka....Skawę też znam, ciężko tam o rybę jak jest niżówka, ale jak widzę Wy trafiliście na dobre warunki👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 2 Września 2019 Share Napisano 2 Września 2019 2 godziny temu, Darek 1 napisał: Piękna rzeczka....Skawę też znam, ciężko tam o rybę jak jest niżówka, ale jak widzę Wy trafiliście na dobre warunki👍 Bardzo słabe warunki, pogododa w kratkę a woda też nie najlepsza niska i trącona przez remont zaporówki. Wiosną było lepiej i łatwiej o rybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1 Napisano 2 Września 2019 Share Napisano 2 Września 2019 No to i tak super 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 29 Września 2019 Share Napisano 29 Września 2019 Takie tam z soboty 28.09 😎 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1 Napisano 30 Września 2019 Share Napisano 30 Września 2019 Takie tam z soboty 28.09 Znowu okolice Bielska? Ja ganiałem za głowatką po Dunajcu....kontaktu nie było, ale poznałem przemiłego gościa, który jest odpowiedzialny za hodowlę łososiowatych w Łopusznie. Widziałem torpedy takie ponad metr....szkoda że w betonowym stawie, ale widok piękny Królowej Podhala. Pozdrawiam Darek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 14 Października 2019 Share Napisano 14 Października 2019 Lato w pełni sezonu więc trzeba było to wykorzystać . Wczoraj pięknie Lipienie zbierały z powierzchni dużo się działo sporo wyjętych maluszków i średniaków Ale dziś filmik z tym jak się mają Lipienie pod wodą . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 2 Listopada 2019 Share Napisano 2 Listopada 2019 Witam, https://kursmuchowy.pl/ Korzystając z okazji że sezon muchowy przygasa chętnie podszkoliłbym swoje rzutowe umiejętności. Niby rzucam i łowię ale zawsze warto to robić lepiej - szczególnie przy długich rzutach miewam problemy. Szukam 2-3 chętnych aby zrobić kurs z Panem Markiem Puczyńskim. Koszt całodziennego kursu rzutowego to około 300-400 zł - czy może ktoś z kolegów jest chętny dołączyć? (proszę o priv) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 4 Listopada 2019 Share Napisano 4 Listopada 2019 Filmidło z zeszłego tygodnia Zdecydowany czas Lipienia przed nami ! Może uda się niedługo nagrać te grube cwaniaki . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 Muchowe wspominki z ciepłego okresu. Wrzucam tu, bo chyba najwięcej muszkarzy zagląda do tego tematu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 59 minut temu, tomek1 napisał: Muchowe wspominki z ciepłego okresu. Wrzucam tu, bo chyba najwięcej muszkarzy zagląda do tego tematu Fajna woda 😎 Teraz czas na jesienne wspominki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 1 godzinę temu, Booryss napisał: Fajna woda 😎 Teraz czas na jesienne wspominki? Górna Wisła. Wspominki i nadrabianie zaległości w montażach, bo materiału jest sporo. Z muchy jeszcze też coś wrzucę, ale jest też dużo do zmontowania z innych wypraw. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 24 Listopada 2019 Share Napisano 24 Listopada 2019 W Piątek piliśmy w sobotę chorowaliśmy niektórzy do dziś a reszta na ryby w niedzielę . Koniec Listopada dalej niż bliżej a pogoda jak we Wrześniu . Z Bacą I Odysem udało nam się dziś dobrać do nieco większych Lipieni . Sporo rybki w przedziale 25-36 cm to bardzo dobry wynik, potłuczone kolano i wszystkie ciuchy mokre ale było warto . Kilka foto 1 1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi