Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Kolejna sobota nad wodą.☺️

Akcja zaczyna się w Piątek koło 18:00 gdy Junior oznajmia że też chce jechać na ryby?

Panika szybka akcja trzeba mu kupić spodnie do brodzenia .

A on jakiś nie wymiarowy 12 lat dziecię za małe męskie najmniejsze za wielkie , ale udało się. Małżonka zamalowała stokrotki i jakoś przeszło.

Łaziłem jak padawan za synem aby coś złowił , żeby zaskoczył , żeby nudy nie było i udało się . Coś na kiju się uwiesiło , przegląd robactwa pod kamieniami był.

Dzień który się zaczął dla młodego w środku nocy , bo ojciec wariat przed 5 z wyra za nogę ściągnął bardzo udany . A i sił wieczorem było brak na granie 👍

• Lubię to 1
  • Super 12
Napisano
4 godziny temu, ESSOX napisał:

Młody całkiem niezły :) 

Trza by go jeszcze z operowania podbierakiem  przeszkolić ;) 

Tee jak zwykle złośliwy kąśliwy .

Na to przyjdzie czas nie wszystko na raz .

Napisano

Mało się łowi to i fot nie ma.... na szczęście, dzisiaj, wreszcie wolne i siadła normalna ryba.  Udało się zrobić samojebkę :) 

IMG-3670-2.jpg

Pobawiłem się również z odrzańskimi wzdręgami.

IMG-3704-2.jpg

• Super 8
Napisano

Wczoraj jaziowo. Był fajny jazik 45+, ale kręcił, kręcił i wygrał walkę....jedna  @#$wa poleciała... Na otarcie łez siadł mniejszy. Oczywiście jaziowy dryfly na #12

IMG-3726.jpg

• Super 3
  • 3 weeks later...
Napisano

Łowie jeszcze (póki nieco wody jest) - czasami coś wędkę bardziej przygnie - wczoraj trafiłem na ładne brania - sporo średników - czasami coś wędkę bardziej przygnie

SierpieńKleń44Podbierak.jpg

SierpieńKleń44Wędka (1).jpg

• Super 3
Napisano

Czas wakacji to niby więcej czasu na łowienie .

Mniej obowiązków rodzinnych nie trzeba dzieciaków wozić na zajęcia dodatkowe i takie tam .

A jedna czasu i chęci na ryby brak okres letni w tym roku wyjątkowo zaniedbany pod względem czasu spędzonego nad wodą.

Czwartek początek długiego weekendu udało się Wyrwać z Bacą i Tomachą  rozprostować sznur .

Dzień dość owocny trochę małego Lipienia jakieś pstrażki i Brzany które nie chciały pozować do zdjęć.

Wczoraj chciałem zmusić choć jedną Brzanę do zdjęcia ale się nie udało 12h biczowania wody i na otarcie łez dwa fajne pstrazki udało się wyciągnąć.

large.IMG_20190817_084432.jpg.de736350cfcdd78001e6102d7e3f0509.jpglarge.IMG_20190817_120712.jpg.e83cdda526174c3446a96d5ed04fe806.jpg

I filmik z Lipca i Sierpnia poskładałem w całość kilka ujęć.

• Super 8
  • 2 weeks later...
Napisano

Sezon pstrągowy za nami .

Jego końcówkę buszowalismy po wodach Bielsko Białej . 

Dwa dni kupa śmiechu, upały, burze, ale mimo to rybki dopisały .

• Super 7
Napisano

Sezon pstrągowy za nami .

Jego końcówkę buszowalismy po wodach Bielsko Białej . 

Dwa dni kupa śmiechu, upały, burze, ale mimo to rybki dopisały .

Brawo chłopaki, rybki piękne. Poznaję chyba Sołę, ale tam mniejsza rzeczka nie wiem , choć znam je wszystkie bo to tereny domowe mojej żony.

• Super 1
Napisano

Wczraj na Widawie próbowałem klenia złowić ale trudna sprawa. Z brzegu sie nie da (okolice świniar), woda prawie stoi wiec jeden krok i fale na 15m sie rozchodzą - na szczęście mniej ostrażne (małe) wzdręgi zastępowały klenie.

Czy na Odrze można gdzieś wzdręgi łowić na muchę?  - kiedyś było info że na rozlewisku na Kozanowie są do zlapania, czy ktoś może potwierdzić?

Napisano

Byłem ostatnio na kozanowskim rozlewisku ze spinningiem. Odcinek na prawo od slipa w kierunku mostu milenijnego. Wydłubałem sporo małych okonków, ale przy okazji nie dało się nie zauważyć pięknych wzdręg podchodzących do powierzchni. Także potwierdzam obecność 30+ w tym rejonie i też od razu pomyślałem o muchówce. 

• Super 1
Napisano
17 godzin temu, Booryss napisał:

To Skawa

Piękna rzeczka....Skawę też znam, ciężko tam o rybę jak jest niżówka, ale jak widzę Wy trafiliście na dobre warunki👍

Napisano
2 godziny temu, Darek 1 napisał:

Piękna rzeczka....Skawę też znam, ciężko tam o rybę jak jest niżówka, ale jak widzę Wy trafiliście na dobre warunki👍

Bardzo słabe warunki, pogododa  w kratkę a woda też nie najlepsza niska i trącona przez remont zaporówki.

Wiosną było lepiej i łatwiej o rybę.

• 4 weeks later...
Napisano

Takie tam z soboty 28.09

Znowu okolice Bielska? Ja ganiałem za głowatką po Dunajcu....kontaktu nie było, ale poznałem przemiłego gościa, który jest odpowiedzialny za hodowlę łososiowatych w Łopusznie. Widziałem torpedy takie ponad metr....szkoda że w betonowym stawie, ale widok piękny Królowej Podhala.

Pozdrawiam Darek1570987482_trzykorony.thumb.jpg.a57f981af50e546ffdf4c81c8f074f83.jpg

• Super 1
  • 2 weeks later...
Napisano

Lato w pełni sezonu więc trzeba było to wykorzystać .

Wczoraj pięknie Lipienie zbierały z powierzchni dużo się działo sporo wyjętych maluszków i średniaków 

Ale dziś filmik z tym jak się mają Lipienie pod wodą .

• Super 4
  • 3 weeks later...
Napisano

Witam,

https://kursmuchowy.pl/

Korzystając z okazji że sezon muchowy przygasa chętnie podszkoliłbym swoje rzutowe umiejętności. Niby rzucam i łowię ale zawsze warto to robić lepiej - szczególnie przy długich rzutach miewam problemy.

Szukam  2-3 chętnych aby zrobić kurs z Panem Markiem Puczyńskim. Koszt całodziennego kursu rzutowego to około 300-400 zł - czy może ktoś z kolegów jest chętny dołączyć? (proszę o priv)

• 2 weeks later...
Napisano
59 minut temu, tomek1 napisał:

Muchowe wspominki z ciepłego okresu. Wrzucam tu, bo chyba najwięcej muszkarzy zagląda do tego tematu ;) 

Fajna woda 😎

Teraz czas na jesienne wspominki?

Napisano
1 godzinę temu, Booryss napisał:

Fajna woda 😎

Teraz czas na jesienne wspominki?

Górna Wisła. Wspominki i nadrabianie zaległości w montażach, bo materiału jest sporo. Z muchy jeszcze też coś wrzucę, ale jest też dużo do zmontowania z innych wypraw. ;)

• Super 2
  • 2 weeks later...
Napisano

W Piątek piliśmy w sobotę chorowaliśmy niektórzy do dziś a reszta na ryby w niedzielę .

Koniec Listopada dalej niż bliżej a pogoda jak we Wrześniu .

Z Bacą I Odysem udało nam się dziś dobrać do nieco większych Lipieni .

Sporo rybki w przedziale 25-36 cm to bardzo dobry wynik, potłuczone kolano i wszystkie ciuchy mokre ale było warto .

Kilka foto

large.IMG_20191124_130339.jpg.6d2caed601125f8e288faf87b25d0339.jpglarge.IMG_20191124_130324.jpg.c892464ff03d636d5eca6ad1e867aa2e.jpglarge.IMG_20191124_084500.jpg.7dbd5d03d19c78e308d9e4b696bb918e.jpglarge.IMG_20191124_114844.jpg.6b4611c8342822ebb719173a468a294c.jpg

• Lubię to 1
  • Dzięki! 1
  • Super 7