jacolan Napisano 12 Listopada 2015 Share Napisano 12 Listopada 2015 Z opisu wynika ,że super jesteście zadowoleni. Zazdroszczę ale tak pozytywnie . Pozdrawiam zapaleńców muszkowych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 12 Listopada 2015 Share Napisano 12 Listopada 2015 No Panowie mi też nie pasuje ten 28 :/ a zabraniam jechać beze mnie Atmosfera świetna, wyjazd obowiązkowy dla każdego zapaleńca. Booryss, data proponowana przez Ciebie już bardziej mi gra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ventus Napisano 12 Listopada 2015 Share Napisano 12 Listopada 2015 No to Panowie (może i Panie?) ustalać termin jaki będzie wszystkim pasował. Tylko nie za późno by świdrów ze sobą nie trzeba było brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroslav Napisano 13 Listopada 2015 Share Napisano 13 Listopada 2015 Panowie ja lecę jutro na lipienie. Jak ktoś chce się zabrać z wrocka to na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 13 Listopada 2015 Share Napisano 13 Listopada 2015 Panowie, Wynegocjowałem po wielkich bojach wolną niedziele 29.11. Ja i mój wóz jesteśmy do dyspozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Panowie ja lecę jutro na lipienie. Jak ktoś chce się zabrać z wrocka to na PW. Ot i masz:), ale się dzieje. Oby więcej takich propozycji. Panowie,Wynegocjowałem po wielkich bojach wolną niedziele 29.11. Ja i mój wóz jesteśmy do dyspozycji Pozostaje dać Wam, z naciskiem na Wam, błogosławieństwo i szerokiej drogi. Oby tym razem te grubsze nie spadały z kija:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Jaceen musisz pocwiczyć udawanie ataku serca a my cię niby do szpitala zabierzemy tego za Legnicą on ponoć najlepszy Kwisa na niego wołają. A teraz serio ... Komu pasuje a komu nie dobierzmy dogodny termin dla większości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Jak powyżej: 29.11 dla mnie jest zarezerwowany na kwiskie Lipionki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroslav Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 I pojechałem sam, ale sobie połowiłem Co prawda bez okazów, za to ilościowo super. Pogoda ciężka, ale brania na szklaku rekompensują niedogodności i rozgrzewają Do 10 siadały na suchą, później jak wiało tak, że łeb urywało to nimfy i mokre. PS Jak można z chęcią dołączę do następnego wypadu. PS2 Mam na zbyciu używaną linkę pływającą vision extreme distance. Otulina sparciała i miejscami jest popękana. Mogę oddać jak ktoś chce, inaczej idzie do kosza. PS3 Może jakieś spotkanie szczupakowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 A gdzie proponujesz szczupaka na muchę ? Jedyna woda o jakiej ostatnio myślałem( Łacha Jelcz) została zamknięta przez jakiegoś dyrektora czegoś tam . Jak masz jakieś propozycje gdzie można wybrać się na kaczodzioba z muchą to dawaj znać . Ja jestem chętny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Na 29.11 też się piszę wstępnie:) teraz siadam kręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroslav Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Linka w 7 klasie. maniu394 miejsc mamy pełno tylko trzeba swoje wychodzić... Ja jestem fanem Odry. Jutro po 10 będę męczył Braci Gierymskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ventus Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 To ja też chciałbym z Wami się wybrać. Czy ktoś mnie zabierze? Bym nie musiał na piechotę, bo za Legnicą to już nogi zaczynają boleć Sznura nie wyrzucaj u nas nic się nie marnuje może komuś się przyda. A wyjazd z nami czemu nie - zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 23 Listopada 2015 Share Napisano 23 Listopada 2015 Witajcie i jak nastawienie odnośnie wyjazdu 29.11, pogoda kiepska się zapowiada około 3-4 stopni deszcz śnieg. Ja się zastanawiam czy nie za zimno nie mam neopranów a w moich gumofilcach zamarznę. Jedziemy??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ventus Napisano 24 Listopada 2015 Share Napisano 24 Listopada 2015 Nie ma złej pogody, jest tylko złe ubranie. Jak ktoś jest chętny na wyjazd to proszę info na PW trzeba rozlokować się w samochodach. Zobaczymy ilu nas tym razem pojedzie. Prawdopodobnie będziemy łowić na innej rzece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 29 Listopada 2015 Share Napisano 29 Listopada 2015 Witajcie kilka fotek z dzisiejszej wyprawy haczyków nad rzekę Bóbr. Było ekstra, ekipa bombowa. Zimno w przymałych gumowcach stopy odpadały ale daliśmy radę, rybki były małe ale licznie się nabierały zwłaszcza na brzydale bacyka Dzięki Panowie za udany dzień nad urokliwą rzeczką. Zmęczony okrutnie już rozmyślam kiedy i gdzie by tu pojechać... Nie nie 4 pary skarpet nie wchodzą wcisnę tylko 3 i dublet się trafił w wersji mini ale cieszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrutone Napisano 30 Listopada 2015 Share Napisano 30 Listopada 2015 Widzę koledzy, że byliście w moim rodzinnym mieście i łowiliście pod zamkiem A byłem nawet u rodziców wczoraj, tyle że już wieczorem. Ale może bym przyjechał wcześniej, żeby was spotkać. Cieszę się, że się wam podobała rzeka mojej wczesnej młodości - mnóstwo godzin niegdyś nad nią spędziłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 Witam. Gratuluję fajnej wyprawy i to w tak pięknych okolicznościach przyrody Sam też od dłuższego czasu się zbieram żeby podjechać gdzieś nad Bóbr , ale nie mam pomysłu gdzie . Podacie na priv co to za odcinek ? Pozdrawiam i połamania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 13.12.2015 rzeka Bóbr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ventus Napisano 14 Grudnia 2015 Share Napisano 14 Grudnia 2015 Na ostatnim zlocie LŚ umówiliśmy się na zakończenie sezonu muchowego. To miało być w tą niedzielę, nie szkodzi że 13-tego twardziele takich cyfr się nie boją. Szybka wymiana wiadomości na poczcie co wiązać, na co będziemy łowić i każdy miał na ten dzień jakiegoś własnego kilera W niedzielę jeszcze po ciemku wyruszyliśmy, każdy z nadzieją że to On będzie najlepszy bo to już nie grupa początkujących lecz średniozaawansowanych. Marcin (GuCek), Bartek (Bacyk), Grzesiek (Booryss), Patryk (Szymek07) Jacek (Jaceen) i ja Krzysiek (Ventus). Na miejscu miał na nas czekać Przemek (PPu88) oraz Andrzej (andrutone). Po dojechaniu na miejsce okazało się, że ta 13-tka ma jednak duże znaczenie. Po wyjściu z samochodów bardzo silny wiatr i deszcz pokazał nam, że w tym miejscu to na pewno nie połowimy krótka dyskusja i jedziemy dalej gdzie jest szansa schować się przed nawałnicą. 15 kilometrów dalej bajka ani deszczu ani wiatru jak byśmy byli w innym świecie. Szybko przebieramy się, składamy wędki i do wody. Bo przecież po to tu jesteśmy. Podzieliliśmy się w „pary” i hajda w teren, każdy na swoje upatrzone łowisko. Niestety 13-tka zdążyła nas znaleźć i znów wiatr wyrywał nam kije z ręki i owijał linki wokół szyi przy rzutach. Wiatr deszcz i co chwilę pojawiająca się tęcza która kończyła się w rzece i pokazywała nam gdzie mamy szukać tego garnka ze zło… rybami ( i to działało) tak wyglądał nasz cały dzień łowienia. Marcin przekonywał się do wędeczki 4 i dziwił się że można nią machać cały dzień i ręka nie boli i hol ryby może być atrakcyjniejszy Królem polowania został Patryk który swoją 40-ką pokazał nam gdzie nasze miejsce w szeregu. Jego spokojny hol zaowocował tym, że Lipek znalazł drogę do podbieraka (ciekawe kto Ci instrukcji udzielał?) Mi również dopisało szczęście i mogłem pochwalić się lipaskami Wielka radość mnie rozpiera, że grupa pod względem umiejętności bardzo szybko się rozwija, a uczniowie zaczynają przerastać nauczyciela (nie szukajcie nowego pozwólcie mi zostać chociaż do matury) Mam nadzieję, że to będzie dalej szło w dobrym kierunku. Dzięki za ten zapał i atmosferę Bartek wrzuć zdjęcia swoich ryb by był przekrój całego wyjazdu. Grzesia i innych to też dotyczy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroslav Napisano 14 Grudnia 2015 Share Napisano 14 Grudnia 2015 Super! Gratulacje! Ja do stycznia odpoczywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 14 Grudnia 2015 Share Napisano 14 Grudnia 2015 Bardzo fajna relacja Ventus, Ja dodam od siebie, że na moje muszki większą chęć miały pstrągi niż lipienie:) Bardzo ucieszyła mnie kontrola, która spotkała mnie w trakcie łowienia. To fajne, że ktoś rzeczywiście opiekuje się tą wodą. I najbardziej cieszą mnie wyniki kolegów! Piękne okazy! Lipionków zdaje się było mniej niż na poprzedniej wyprawie ale trzeba przyznać, że grupa przeszła z ilości w jakość . Było świetnie i pogoda też nie przeszkadzała kiedy coś podgryzało muszkę P.S. Polecam muchę, którą Ventus, umieścił w relacji, to killer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 14 Grudnia 2015 Share Napisano 14 Grudnia 2015 Fajnie że udało się wam połowić . Moje ostatnie dwa wypady na Bóbr skutecznie zniechęciły mnie do tej rzeki i do łowienia na muchę . Ale widać że rzeka żyje . Może w przyszłym roku też tam się wybiorę o ile czas pozwoli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 14 Grudnia 2015 Share Napisano 14 Grudnia 2015 Ja niestety takich okazów nie połapałem, ale ilościowo super cały czas coś się działo zwłaszcza u kolegów. Słychać bacyka za plecami chodz z tym aparatem zrób fotkę. Kolejny super wyjazd z super ekipą. Pozdrawiam łowców okazów. A dla Patryka specjalna pieczątka Mistrza Jody niech moc będzie z tobą (tylko dorwę twój rejestr a pieczątkę dostaniesz. Kilka foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 14 Grudnia 2015 Share Napisano 14 Grudnia 2015 Witam! Gratuluję panowie! Widzę, że idziecie ostro do przodu Rybki Wam rosną z wypadu na wypad. Aż, miło popatrzeć. I opis super! Pewnie fajnie się tam bawiliście tylko pozazdrościć. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi