Robal Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Parę dni temu byłem na nocce nad jeziorkiem w oczekiwaniu leszcza, złowiłem linka 33cm. Silny wiatr, fala, brania nie widziałem A wczoraj spining popołudniowy na zero. widziałem kilka wyjść szczupaków, ale nie do mojej przynęty. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Trochę zimno ale jeszcze biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 artech, fajny zimny bolo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 artech, fajny zimny bolo! Dzięki Przyda się to zapowiadane ocieplenie, bo łapy marzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 14 Października 2015 Share Napisano 14 Października 2015 Trzymasz poziom ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 14 Października 2015 Autor Share Napisano 14 Października 2015 Wrocław/Odra 13-14.10.2015 Zbliżała się 21-sza i nie wytrzymałem. Szybko spakowałem sprzęt i w kilkadziesiąt minut znalazłem się nad wodą. Niska temperatura spowodowała, że bulwary opustoszały i więcej miejscówek można bez udziału natrętnych:) komentatorów odwiedzić. Pierwszy rzut przynęty, aby plecionka 0,14 „nabrała” wody, kilka obrotów korby i miękki opór zasygnalizował branie. Pięknie wybarwiony trzydziestak chciał zjeść woblera 7cm „Gębali”. Następne rzuty. Zauważyłem, że klenie odprowadzają woblera, ale nie atakują. Na taką sytuację lekarstwem czasami stawał się 6,5cm „Bandziorek” J. Widły. Nie zawiodłem się, szczytówka pod wodę, aby sprowadzić go głębiej w obławianej opasce. Dodatkowo kilka szybszych obrotów korbką przyśpiesza zamierzony cel. I bum!!! Jest! Kij fajnie pracuje. To już większa sztuka. Ryba ma około 45cm. Zahaczona w obrębie głowy nie daje sobie zrobić więcej zdjęć. Po kilku fikołkach odpływa. Trochę czasu łowiłem na twistery. Co ciekawe, nigdy tam nie miałem brania na te przynęty. Może kiedyś się to zmieni? Zmieniam miejsce. Po kilku następnych rzutach widzę, że tym razem odprowadza wobler boleń. Zawsze w pudełku jest jakiś, którego szczególnie darzę sympatią. Ryby jakby też Mocne targnięcie i jak czułem już lekki dreszczyk chłodu, tak teraz przepłynęła fala gorąca. Może i dobrze? Zostanę jeszcze chwilę, jak już cieplej się zrobiło:) Ech! Ile razy jeszcze się to przytrafi? Dokładnie obławiam ostatni odcinek opaski. Bęęęc!!! Tym razem siedzi! Trochę chlapaniny i wiem, że kolejny czterdziestocentymetrowy kleń połakomił się na 8cm woblera. O tej porze roku i na nocne wypady bliżej mi do większych przynęt. Doświadczenia kolegów i moje przemawiają za ich stosowaniem. Łowienie zakończyłem po pierwszej:) Pzdr., jaceen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 14 Października 2015 Share Napisano 14 Października 2015 jaceen, fajne nocne łowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARCIN82 Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Piękne rybki, widzę że trzymają się miejskich odcinków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adad Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Hej! Troszkę mnie nie było, ale broń Boże abym nie łowił w tym czasie. Ostatnio we wrześniu ładnie brał szczupak na Odrze, aczkolwiek wielkością nie powalał. Osobniki w granicach wymiaru to taki standard. Przedwczoraj natomiast trafił mi się piękny sandacz. Miara pokazała 85cm. Mam nadzieję że będzie ich więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 adad, piękny zed Dla mnie to pięta achillesowa, choć w sumie nie poświęcam im wiele czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 Witam. Ja wreszcie znalazłem wczoraj chwilę, żeby przetestować nowego kręciołka. Pojechałem na moje ulubione łowisko porzucać za okoniem. Z racji tego, że miałem tylko 2 godzinki postanowiłem ograniczyć się do jednego miejsca. Dosyć ostro wiało, przez co opad był typowo "na wyczuwke" ale już po pierwszych rzutach zacząłem łowić okonie. Wielkością nie powalały, ale po długiej przerwie dawały wielką frajdę. Po pół godzinie brania ustały, podejrzewałem, że hole okoni mogły zainteresować jakiegoś zębatego. Nie myliłem się i po kolejnych kilkunastu minutach mocny strzał metr nad dnem. Od razu wiem, że jest szczupak, na szczęście zahaczony za sam koniec wargi, dał się wyholować bez przyponu. 70cm to już dobry test dla nowego kołowrotka, muszę przyznać, że spisał się bez zarzutu mimo, że to już inna kategoria wagowa Dzisiaj jeśli czas pozwoli powtórka z rozrywki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 W piątek nareszcie udało mi się skusić wymiarowego szczupaka z małego zarośniętego stawiku. Po około 1,5 godzinnej bezowocnego obławiania miejscówek rzucam obrotówkę nr 2 prosto pod trzciny na drugim brzegu. Kilka ruchów korbką i widzę jak podwodna strzała startuje w kierunku przynęty. Robi się spory młyn na powierzchni i już czuje że "siedzi". Ostrożny ale dosyć szybki hol i szybkie zdjęcie. Równe 50cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Trafiłem na stado podobnej wielkości okoni (35 - 40cm ) z resztą nie pierwszy raz na tej wodzie. Jednego udało się wyjąć. Myślę że mógł mieć ok 40 cm . Oczywiście pływa dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 W dniu dzisiejszym udało mi się złowić swoją rybę życia, po 10 minutowej walce w samotności po kilku świecach i odjazdach udało mi się samemu wyholować i podebrać Szczupaka 93 cm ponad 6 kg. Ta ryba naładowała mi baterie do końca roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Elast93, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 tomek1, Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Dzisiaj od 7 - 13 Wisła koło Strumienia - 24 krąpie, jeden jaź 30 cm, jeden leszcz 44 i na koniec zaskoczenie - linek 32 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Elast93, dobry zębacz gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 DAWID, Dzięki, dla mnie było to coś niesamowitego, myślałem że po dwóch latach znam swoje łowiska ale ogromnie się pomyliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku82 Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 W październiku dwa wymiarowe. To ten większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Fajnie łowicie Ja cały weekend na uniwerku, zachciało się Ichtiologi podyplomowo Tato miał dziś dwa ładne sumce jeden spadł, a drugi rozgiął kotwice, ciężko poradzić sobie samemu na jednostce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Ja cały weekend na uniwerku, zachciało się Ichtiologi podyplomowo No proszę! Powodzenia! Ja ostatnio bardzo mało czasu spędzam nad wodą, ale w ten weekend trochę pojeździłem. Niestety prawie bez efektu. Jedynie popołudniowy spacer ze spinningiem przyniósł branie szczupaczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 19 Października 2015 Share Napisano 19 Października 2015 Dziś krótki wypad na wieczorny spinning zaowocował taki sandaczykiem na Fishhuntera Mikado. Branie w piątym rzucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 19 Października 2015 Share Napisano 19 Października 2015 tomek1, Niezły zębacz i jeszcze fajniejszy zed gratki Swoją drogą chyba muszę poorać trochę Wisłę tymi fishunterami bo używałem ich jedynie na szczupaki ze średnimi efektami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 19 Października 2015 Share Napisano 19 Października 2015 tomek1, Niezły zębacz i jeszcze fajniejszy zed gratki Swoją drogą chyba muszę poorać trochę Wisłę tymi fishunterami bo używałem ich jedynie na szczupaki ze średnimi efektami. Nie są to okazy, ale dzień po dniu dwa brania na spinning, to jak na mnie- rzadko łowiącego na spinning- to dobra średnia. Swoją drogą chyba muszę poorać trochę Wisłę tymi fishunterami bo używałem ich jedynie na szczupaki ze średnimi efektami. Obok Relaxów to według mnie jedne z lepszych gum tego typu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi