bumtarara Napisano 28 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2015 Ostatnio miałem ciekawa sytuacje z bobrami. Kolega podczas zmiany miejsca wpadł do nory wykopanej przez tych łobuzów usłyszałem jego wołanie i gdy przyszedłem to wystawała mu praktycznie tylko głowa. Gdyby był sam to nie wiem czy udałoby mu się wydostać. Skończyło się na połamanej wędce i paru siniakach, ale mogło być dużo gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 28 Grudnia 2015 Share Napisano 28 Grudnia 2015 Na wiosnę wpadłem jedną nogą w norę bobra - po pachwinę, dobrze, że nic nie złamałem, jednego bobra w tym roku miałem na wędce - prawdopodobnie za futro się zaciął. Od mojego miejsca nora jest w odległości 10m, często widziałem bobra jak z drugiej strony rzeki gałęzie spławiał, a jego nocne chlapanie przeszło do legend jako olbrzymi sum mieszkający "tam pod krzakiem" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 28 Grudnia 2015 Share Napisano 28 Grudnia 2015 Piękne garby łowicie Panowie, czapki z głów ! KrzysiekG dajesz jakiś przypon do tej plecionki ?I jakiego węzła używasz do takiej cienkiej linki, ja mam problem z wiązaniem takich nitek i czasami muszę poprawiać węzeł kilka razy. Nie stosują przyponu i niestety kilka szczupłych przez to straciłem... jednak ilość brań zdecydowanie wyższa. Co do węzła to niestety drobne nadwyrężenie plecionki i na każdym strzelają. Obecnie przekonałem się do takiego: http://www.rysch.com/wedkarstwo/images/wezel1.jpg Łatwy szybki i na mrozie szybko się go wiąże. Podobno blisko 100% wytrzymałości. Wcześniej stosowałem taki http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/2472/cms/szablony/6823/zdjecia/wezly9.jpg A tak w temacie dziś Wisełka parę godzin i wynik zerowy. Kilka pstryknięć, woda nieznacznie się podniosła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 28 Grudnia 2015 Share Napisano 28 Grudnia 2015 28.12.2015 Odra Chciałem zakończyć sezon sandaczowy z mocnym akcentem. Nie bardzo się udało, ale i tak jestem zadowolony. Zanim dochodzę do wody, to oczy biegają za... W ciągu dnia nic nie przygięło kija. Po ostatniej wyprawie, liczyłem na kilka ładnych okoni. Zostałem jeszcze na nocne polowanie i... Były jeszcze dwa mniejsze. Łowiłem na woblery "Spinnermana", Konger Maxim Spin travel 5-18g, pletka 0,14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARCIN82 Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Trochę postraszyłeś, gratulacje jak zawsze ale liczyłem że będą tym razem trzy cyfry Tak więc standardowo może następnym razem, ale z resztą każda rybka cieszy szczególnie w grudniu Szkoda że musiałem być w pracy Sezon 2015 planuję zakończyć dziś wieczorem więc może rzucisz jeszcze jakieś ,,hasło". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Ładnie jaceen . Ja ostatnio takie świecące oczka widziałem w zoo w akwarium . Dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Gratki Panowie. U mnie dziś na zero, jedynie jedno wyjście okonia lub małego szczupaka do gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 jaceen, nie mam pytań... Ja już zapomniałem jak sandacz wygląda. Zaraz jadę spróbować, bo dziś ma mróz chwytać. Może to je zmotywuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Panowie i Panie jeszcze niecałe 52h! walczymy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Kalor, jaceen, michalvcf, Gratulacje, fajne zedy połapaliście, ja to bym jechał jeszcze jutro na wieczór tylko nie mam z kim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
david2 Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Dzisiejszy szczupak 74cm. Pływa dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierek226 Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Ładny zębacz:-),gratulacje Kolego;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 31 Grudnia 2015 Share Napisano 31 Grudnia 2015 Sezon zakończyłem 2 dni temu, 2 godziny na odrzańskich bulwarach w Szczecinie - 3 sandacze w granicach 35-40 cm, nie ciekawego, ale fajnie, że cokolwiek Sezon 2016 mam nadzieje zacząć za 2 dni, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 31 Grudnia 2015 Share Napisano 31 Grudnia 2015 Ja zakończyłem wczoraj, spining od 13 do 15.30 bez brań. Zamarzające przelotki nie pomagały. Szczęśliwego nowego roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 31 Grudnia 2015 Share Napisano 31 Grudnia 2015 U mnie ostatnie dni to bezowocne próby złowienia jakiegokolwiek drapieżnika... Dziś za to złowiłem ostatnią rybkę w roku, przy zachodzie sylwestrowego słońca. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 U mnie z rana było -21*C też z braćmi wybrałem się na lód - u nas jest on 8cm. ogólnie słabo - ja 2 wymiarowe okonie , jeden brat dwa małe i jeden wymiarowy , a drugi brat 3 palczaki i płotka - łowiliśmy tylko na blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi