Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio miałem ciekawa sytuacje z bobrami. Kolega podczas zmiany miejsca wpadł do nory wykopanej przez tych łobuzów :D usłyszałem jego wołanie i gdy przyszedłem to wystawała mu praktycznie tylko głowa. Gdyby był sam to nie wiem czy udałoby mu się wydostać. Skończyło się na połamanej wędce i paru siniakach, ale mogło być dużo gorzej

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 65
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Na wiosnę wpadłem jedną nogą w norę bobra - po pachwinę, dobrze, że nic nie złamałem, jednego bobra w tym roku miałem na wędce - prawdopodobnie za futro się zaciął. Od mojego miejsca nora jest w odległości 10m, często widziałem bobra jak z drugiej strony rzeki gałęzie spławiał, a jego nocne chlapanie przeszło do legend jako olbrzymi sum mieszkający "tam pod krzakiem" :).

Napisano
Piękne garby łowicie Panowie, czapki z głów ! KrzysiekG dajesz jakiś przypon do tej plecionki ?I jakiego węzła używasz do takiej cienkiej linki, ja mam problem z wiązaniem takich nitek i czasami muszę poprawiać węzeł kilka razy.

Nie stosują przyponu i niestety kilka szczupłych przez to straciłem... jednak ilość brań zdecydowanie wyższa.

Co do węzła to niestety drobne nadwyrężenie plecionki i na każdym strzelają. Obecnie przekonałem się do takiego:

http://www.rysch.com/wedkarstwo/images/wezel1.jpg

Łatwy szybki i na mrozie szybko się go wiąże. Podobno blisko 100% wytrzymałości.

Wcześniej stosowałem taki http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/2472/cms/szablony/6823/zdjecia/wezly9.jpg

A tak w temacie dziś Wisełka parę godzin i wynik zerowy. Kilka pstryknięć, woda nieznacznie się podniosła.

Napisano

28.12.2015 Odra

Chciałem zakończyć sezon sandaczowy z mocnym akcentem.

Nie bardzo się udało, ale i tak jestem zadowolony.

Zanim dochodzę do wody,

normal_P1180565.JPG

to oczy biegają za...

normal_P1180548.JPG

normal_P1180557.JPG

W ciągu dnia nic nie przygięło kija. Po ostatniej wyprawie, liczyłem na kilka ładnych okoni.

Zostałem jeszcze na nocne polowanie i...

normal_P1180605.JPG thumb_P1180578.JPG

normal_P1180588.JPG thumb_P1180593.JPG

Były jeszcze dwa mniejsze.

Łowiłem na woblery "Spinnermana", Konger Maxim Spin travel 5-18g, pletka 0,14

Napisano

Trochę postraszyłeś, gratulacje jak zawsze ale liczyłem że będą tym razem trzy cyfry :)

Tak więc standardowo może następnym razem, ale z resztą każda rybka cieszy szczególnie w grudniu ;)

Szkoda że musiałem być w pracy :(

Sezon 2015 planuję zakończyć dziś wieczorem więc może rzucisz jeszcze jakieś ,,hasło".

Pozdrawiam :)

Napisano

jaceen, nie mam pytań...

Ja już zapomniałem jak sandacz wygląda. Zaraz jadę spróbować, bo dziś ma mróz chwytać. Może to je zmotywuje..

Napisano

Kalor, jaceen, michalvcf, Gratulacje, fajne zedy połapaliście, ja to bym jechał jeszcze jutro na wieczór tylko nie mam z kim :cry:

Napisano

Sezon zakończyłem 2 dni temu, 2 godziny na odrzańskich bulwarach w Szczecinie - 3 sandacze w granicach 35-40 cm, nie ciekawego, ale fajnie, że cokolwiek :)

Sezon 2016 mam nadzieje zacząć za 2 dni, pozdro ;)

Napisano

Ja zakończyłem wczoraj, spining od 13 do 15.30 bez brań. Zamarzające przelotki nie pomagały.

Szczęśliwego nowego roku!

Napisano

U mnie ostatnie dni to bezowocne próby złowienia jakiegokolwiek drapieżnika... Dziś za to złowiłem ostatnią rybkę w roku, przy zachodzie sylwestrowego słońca. :wink:

normal_20151231_1608125B15D.jpg

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Napisano

U mnie z rana było -21*C też z braćmi wybrałem się na lód - u nas jest on 8cm. :mrgreen: ogólnie słabo - ja 2 wymiarowe okonie , jeden brat dwa małe i jeden wymiarowy , a drugi brat 3 palczaki i płotka - łowiliśmy tylko na blaszki.