tomek1 Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 Wędkarstwo miejskie cieszy się coraz większą popularnością. Myślę, że i u nas jest wielu entuzjastów tego specyficznego klimatu odkrywania nowego oblicza miejskich krajobrazów. W tej kategorii możecie umieszczać wszelkie tematy związane z łowieniem miejskim- nie tylko spinningowym, ale również dotyczącym innych metod wędkowania. 1 Cytuj
Budek Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 Super temat, praktycznie cały zeszły sezon łowiłem w centrum Wrocławia (spinning) i to z bardzo dobrymi wynikami zobaczymy jak w tym roku 😏 1 Cytuj
tomek1 Napisano 26 Marca 2016 Autor Napisano 26 Marca 2016 9 minut temu, Budek napisał: Super temat, praktycznie cały zeszły sezon łowiłem w centrum Wrocławia (spinning) i to z bardzo dobrymi wynikami zobaczymy jak w tym roku 😏 Nowa kategoria powstała właśnie ze względu na docierające do Redakcji sygnały o zainteresowaniu tą tematyką. Piszcie tu o czym tylko macie ochotę, umawiajcie się na miejskie wędkowanie i dzielcie się doświadczeniami. Cytuj
Booryss Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 Street Fishing nocą już niedłygo tylko się ciut cieplej zrobi a wysypią się nocne miejskie łaziki 2 Cytuj
Budek Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 Skoro jest temat to gdzie we Wrocku chodzicie w centrum na nocny spinning? Ja w zeszłym sezonie mocno obławiałem od mostu grunwaldzkiego, do mostu na ul długiej. Mnóstwo małych sandaczy, mnóstwo boleni całą noc, klenie i jazie, miałem dwa sumy na kiju i pare brzan, a ciekawostka około 24 na 11cm białe kopyto relax uwiesił się jaź byłem w dużym szoku 😀 1 Cytuj
DAZ Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 Ja oblawiam odcinek od mostu pokoju do mieszczanskich i cala wyspe slodowa sporo ladnych kleni jazi(pare mialem na sandaczowe wobki w nocy) sandaczy (sporo malych ale trafiaja sie wymiarowe ma koniec sezonu trafilem 80-taka ) ładne okonie nawet 40-staki bolka duzo i suma PS juz klen sie ruszyl Cytuj
tomek1 Napisano 27 Marca 2016 Autor Napisano 27 Marca 2016 Ciekawi mnie jak radzicie sobie z zainteresowaniem postronnych ludzi kiedy łowicie w centrum miasta? Czy podchodzą zagadują, czy raczej ignorują? Pamiętam jak łowiłem w centrum Łeby czy Kołobrzegu, to stale ktoś podchodził i wypytywał. Jako nastolatkowi nawet mi się to podobało Cytuj
jaceen Napisano 27 Marca 2016 Napisano 27 Marca 2016 Nie da się uniknąć obserwatorów-komentatorów:) Trzeba przywyknąć do takich sytuacji. W ciągu dnia wybieram bardziej ustronne miejsca tam, gdzie spacerowiczów jest mniej. Najciekawsze są noce. Wtedy zlewamy się z otoczeniem i czasami ludzie przechodzą, albo zatrzymują się w pobliżu nie widząc nas. Chociaż nie jest to łatwe, bo na wrocławskich bulwarach używanie latarki jest zbędne. Światła miejskiego nie brakuje. A co można się nasłuchać?:) Co można zobaczyć?:) O matko! Dodatkowo w nocy możemy spotkać cały zwierzyniec, który wydawałoby się, że jego miejsce tylko w lesie. Zdarzają się i takie sytuacje, gdy kolega z klubu KCW asekurował futrzaka. Z poprzedniego sezonu mogę tylko dodać, że miałem na kiju dwie miejskie ryby, które zdecydowanie poprawiłyby mój PB. Był to prawdopodobnie sum i szczupak. Mój leciwy rekord szczupaka, to 96cm. W mojej ocenie ten miał więcej i została mi tylko marnej jakości pamiątka. 3 Cytuj
peekol Napisano 27 Marca 2016 Napisano 27 Marca 2016 Potwierdzam, nocne miejskie łowienie to jest to! 1 Cytuj
Booryss Napisano 29 Marca 2016 Napisano 29 Marca 2016 W Świąteczny poniedziałek udało mi się namówić syna na szybkie ryby a że on lubi mega szybkie i ekspresowe wypady to tylko pod nosem do miasta rybek nie było ale Franek kolejny raz nad wodą ciężko go zaszczepić może kiedyś zaskoczy:) 4 Cytuj
tomek1 Napisano 29 Marca 2016 Autor Napisano 29 Marca 2016 @Booryss fajna sprawa! Może powinniście zacząć od mniejszych rybek? Ja mojego synka wciągam powoli w wędkarstwo. Już łapie bakcyla, ale zaczęliśmy od spławiczka. W tym roku dostał komplet sprzętu do łowienia bacikiem i już nawet rozpoczęliśmy sezon Cytuj
Booryss Napisano 29 Marca 2016 Napisano 29 Marca 2016 43 minut temu, tomek1 napisał: @Booryss fajna sprawa! Może powinniście zacząć od mniejszych rybek? Ja mojego synka wciągam powoli w wędkarstwo. Już łapie bakcyla, ale zaczęliśmy od spławiczka. W tym roku dostał komplet sprzętu do łowienia bacikiem i już nawet rozpoczęliśmy sezon Franek ma już cały sprzęt, co roku zabieram go na zawody na dzień dziecka z koła ma już puchar medal za osiągnięcia drobnice trzaska jak wściekły nawet na nocki sporadycznie go zabieram ale godzina łowienia to jest wszystko co usiedzi:) 1 Cytuj
tomek1 Napisano 29 Marca 2016 Autor Napisano 29 Marca 2016 2 minuty temu, Booryss napisał: Franek ma już cały sprzęt, co roku zabieram go na zawody na dzień dziecka z koła ma już puchar medal za osiągnięcia drobnice trzaska jak wściekły nawet na nocki sporadycznie go zabieram ale godzina łowienia to jest wszystko co usiedzi:) Eee, no to fachura. Na siłę nie ma co, jak połknie bakcyla to z czasem sam będzie naciskał na dłuższe łowienie. Cytuj
lechur1 Napisano 29 Marca 2016 Napisano 29 Marca 2016 Uwielbiam łowić w centrum,i już miałem pierwsze brania w tym roku niestety puste, Jacek klenie już się ruszyły, wiesz gdzie... @tomek co do dziwnych spotkań w nocy to można książkę napisać 1 Cytuj
tomek1 Napisano 29 Marca 2016 Autor Napisano 29 Marca 2016 6 minut temu, lechur1 napisał: Uwielbiam łowić w centrum,i już miałem pierwsze brania w tym roku niestety puste, Jacek klenie już się ruszyły, wiesz gdzie... @tomek1 co do dziwnych spotkań w nocy to można książkę napisać Z pewnością... I do tego m.in jest ta kategoria. Cytuj
michalvcf Napisano 31 Marca 2016 Napisano 31 Marca 2016 Kto z Wrocławia jedzie do Bydgoszczy na Street Fishing Game Extream? może wspolny przejzad=mniejsze koszta, wspolny hotel=integracja? 1 Cytuj
jaceen Napisano 1 Kwietnia 2016 Napisano 1 Kwietnia 2016 W ostatnie dwa dni marca łaziłem trochę po Bystrzycy. W czwartek miałem coś na kiju i to sporego, ale ryba chwilę pobujała się na kiju i odpłynęła. Przed zmierzchem poszedłem na miejscówkę, którą obserwowałem poprzednio z drugiego brzegu. Kilka minut i na woblera łamańca bęc! Kilka sekund i wiem, że mam kolejną troć (4) w tym sezonie. Ryba spłynęła poniżej mnie i stanęła w nurcie. Nie mogłem pozwolić, by wpłynęła w konary kilka metrów dalej. Dokręciłem hamulec i oderwałem rybę od dna. Zaczęły się młynki i nagle wobler wylatuje z wody. A mogło być tak pięknie:) W piątek powtórka. Jedno, jedyne branie i przyłów bolenia na rybkę Oleixa. Wracając postanowiłem jeszcze zaglądnąć na miejską Odrę. Tak sobie pomyślałem, że warto już rozpocząć nocne-miejskie wypady na klenie i jazie. Niefart się odwrócił i po kilkunastu minutach na przytrzymanego 3cm woblerka siada klenik w rozmiarze 40cm. Następne kilka minut i kolejne branie. Tym razem klenio trochę większy. Może 45cm? Jeszcze było kilka puknięć, ale nie do zacięcia. Podejrzewam, że mogły dobierać się płocie lub krąpie. Jedną płoć jeszcze dołowiłem i jedna spadła pod nogami. Łowiłem na woblerka 3cm dedykowanego pod klenie o agresywnej i drobnej pracy. Wędka 5-15g, linka 0,08 3 Cytuj
DAZ Napisano 2 Kwietnia 2016 Napisano 2 Kwietnia 2016 U mnie ostatnio 2 wymiarowe bolenie w dzien i2 klenie spadly i pare strzalow juz po zmroku ryba sie ruszyla Graty Jaceeen i do zobaczenia na miejskim terenie:) 1 Cytuj
luxis Napisano 15 Kwietnia 2016 Napisano 15 Kwietnia 2016 Taki dość...63cm.Tu masz młodszego brata na 56cm ,100m za mną Biedronka stoi:) 2 Cytuj
tomek1 Napisano 15 Kwietnia 2016 Autor Napisano 15 Kwietnia 2016 43 minut temu, luxis napisał: Taki dość...63cm.Tu masz młodszego brata na 56cm ,100m za mną Biedronka stoi:) Piękne! Gratulacje! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi