filip170 Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 witam.od rana rybki na wisle(m.piekło)okon leszczyk i same babki.wszystko wrocilo do wody.byl to pierwszy i krotki wypad nad wisle w tym roku.kolejne napewno beda lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip170 Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 z inf jakie wlasnie otrzymalem,13 letni syn moze lapac zemna na dwie wedki wra ze mna(rownierz ) na dwie wedki-razem4.gdyz do 14 lat karty sie nie wymaga.a przepisy nie reguluja ilosci wedek do 14 roku zycia wraz z opiekunem posiadajacym uprawnienia.prosze o podpowiedz.niechcialbym miec problemow nad woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 18 Kwietnia 2016 Share Napisano 18 Kwietnia 2016 W zeszłym tygodniu z kuzynem zaliczyłem pierwszy raz w życiu wypad spinningowy typowo na klenie. Jechaliśmy na nową miejscówkę trochę w ciemno. Pierwszy widok nas przeraził, niski stan wody, rzeczka która miała mieć kilka metrów szerokości, okazała się ciurkiem. Natychmiastowa decyzja, wsiadamy w auto i jedziemy w dół rzeczki. Po kilku minutach dojeżdżamy na miejsce. Tu rzeczywiście rzeczka jest szersza, co prawda trochę mało wody, ale nie po przejechaliśmy te kilkadziesiąt kilometrów, aby bez walki się poddać. Jakieś rybki w ciągu kilku godzin udało się przechytrzyć, choć nie powalały rozmiarem. Wyprawę uważam jednak za udana. Zaliczyliśmy fantastyczną przygodę wędkarską i na pewno odwiedzimy te rejony jeszcze nie jeden raz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 18 Kwietnia 2016 Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Największy kleń z ubiegłego tygodnia. Oraz towarzystwo które się kręciło w pobliżu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 19 Kwietnia 2016 Share Napisano 19 Kwietnia 2016 Dzisiaj od 11,00 do 12,15 - córa miała wolne w szkole, więc musiałem mieć wolne w pracy, to mogłem skoczyć na ryby - z córką Córce wystarczyło sił na 20 min łowienia :). Razem złowiliśmy 3 krąpie 15 - 20 cm i 2 jazie 30 cm. Córka 2 krąpie i Jazik, ja jednego krąpia i Jazia. Woda ciut mętna i podwyższona, chociaż mało padało. Bardzo dużo brań drobnego krąpia, haczyki miałem 6stki, na większą rybę, więc mało zaciętych. Jak na tak krótki wypad i rozkojarzenie - udany wyjazd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 19 Kwietnia 2016 Share Napisano 19 Kwietnia 2016 Dla odmiany odwiedziłem Iłżankę. Paradoksalnie mieszkam w pobliżu tej rzeki a nie bardzo lubię na niej łowić... . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 19 Kwietnia 2016 Share Napisano 19 Kwietnia 2016 Ładnie łowicie! @mikwed1 moje dzieciaki też łowią. Córa potrafi trochę dłużej wysiedzieć, synek zdradza symptomy zarażenia chorobą na "w". Szczególnie od czasu jak w tym roku dostał kompletny pokrowiec ze sprzętem do łowienia na bata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 20 Kwietnia 2016 Share Napisano 20 Kwietnia 2016 Gratki panowie. Dzis 20-22.30 bez puknięcia... A rok temu w tym miejscu o tej porze 8 linów +30cm w godzinę łapałem nie wiem co jest grane.. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 20 Kwietnia 2016 Share Napisano 20 Kwietnia 2016 JA dzisiaj rano 1h w miejscu nęconym na lina też bez brania - 5 wyjazdów i bez jakiegokolwiek pyknięcia nic rano, w południe, i wieczorem - kompletne zero, i zero bąbelków. Dodatkowo miejscówka nęcona na jazie i leszcze na 6 wyjazdów 3 razy zajęta - już mnie wyczaili - ręce opadają, dzisiaj pozwolili mi zanęcić, bo się zwijali, ale syf zostawili znów będę wiadrami śmieci wynosił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 20 Kwietnia 2016 Share Napisano 20 Kwietnia 2016 5 minut temu, mikwed1 napisał: JA dzisiaj rano 1h w miejscu nęconym na lina też bez brania - 5 wyjazdów i bez jakiegokolwiek pyknięcia nic rano, w południe, i wieczorem - kompletne zero, i zero bąbelków. Dodatkowo miejscówka nęcona na jazie i leszcze na 6 wyjazdów 3 razy zajęta - już mnie wyczaili - ręce opadają, dzisiaj pozwolili mi zanęcić, bo się zwijali, ale syf zostawili znów będę wiadrami śmieci wynosił. To trzeba ich było serdecznie pozdrowić na okoliczność tego bajzlu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wędkarstwo u Zbyszka Napisano 21 Kwietnia 2016 Share Napisano 21 Kwietnia 2016 Nasze dzisiejsze połowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandrek Napisano 21 Kwietnia 2016 Share Napisano 21 Kwietnia 2016 Niedługo jadę z bratem nad Śniardwy więc postaram się zdać raport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 21 Kwietnia 2016 Share Napisano 21 Kwietnia 2016 Wypad na węgorza od 19 do 23, bez brań zarówno na czerwone jak i na rybkę. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 W poniedziałek byłem dwie godziny nad wodą, dostałem info, że dzień wcześniej kolega złowil lina,na początek złowiłem dwa krąpie,później cisza, nagle obok mnie wypłynął żółw, odwróciłem wzrok i w tym czasie miałem branie na rosówki,udało się zacząć kij wygięty i pierwsza myśl prosiak,niestety okazało się, że to leszcz 53cm.We wtorek trochę drobiazgu, a wczoraj kilka płotek, wzdręga i coś ładnego spieło się na zestawie z kilkunastoma pinkami,nie wiem co to było bo brania nie było widać,ryba spięła się po kilku odjazdach a pinki były niewyssane, wydaje mi się, że coś podczepiłem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Piękny leszcz! Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Zwariowana Sesja Jadąc dzisiaj na ryby podejrzewałem że lekko nie będzie pomimo że zapowiadała się piękna pogoda ... W nocy był przymrozek, ciśnienie od wczoraj ostro pikowało (z 1028 na 1012hPa), do tego lodowaty, kręcący wiatr (z północy, pn/wsch, pn/zach) w porywach ponad 50km/h a chwilami zupełna cisza. I mocne słońce. Na łowisko dotarłem ok 9.00, było trochę wędkarzy ale nikt nic nie łowił. Rozłożyłem sprzęt (zanęty, przynęty, worek karpiowy itp) i za chwile omal go nie porwało razem z czapką na głowie Raz lodowate zimno z huraganowym wiatrem a za chwile upał. Dobrze że sie ciepło ubrałem. Trzeba było wszystkiego bacznie pilnować bo odfruwało. Pierwszy zarzut i... miałem wrażenie ze koszyczek poleciał dalej niż powinien ! Nieco poniżej szczytówki smutno dyndała urwana żyłka - musiała się uszkodzić w pokrowcu Na łowisku przez 2 godziny żadnych brań. Przerzuciłem masę przynęt i nic. W końcu wreszcie zameldował się karasek , potem następny. Znów spora przerwa i ... mocne branie - karpik 2.20kg a później amurek 44cm ... Wyciągając kolejno zestaw czuję rybę ... a to niespodzianka - 41cm ! I na koniec około 14.00...znów jakiś dziwny (ale tym razem bierny) opór. Na końcu koszyczka z przynętą dyndała żyłka z ..kolejnym koszyczkiem i przynętą. To był ten koszyk który się urwał przy pierwszym rzucie. Normalnie cuda Generalnie : 1 karp 2.20kg 1 amur 44cm 1 tołpyga 41cm 4 karasie (30-33cm). łącznie 7 sztuk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Dzisiaj od 12,15 do 18,00 - 3 krąpiki i 2 płoteczki ok 15 cm, 1 Jaź 48 cm, 3 Jazie ok 40 cm, 4 sztuki ok 30 cm i płotka 27 cm, 2 duże Jazie mi się spieły. Brania były od 12,30 do 14,30 potem tylko krąpiki skubały, siedziałem i się opalałem :). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danie100406 Napisano 22 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Wczoraj porażka kilka dosłownie kilka brań 2 płotki i 1 klenik przez 7h! Nic się nie dzieje! Jutro jadę zobaczę może coś się uczepi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 23 Kwietnia 2016 Share Napisano 23 Kwietnia 2016 Dziś kilka krąpi, kilka płotek i 2 szczupaki na mady (!!!) około wymiaru. Nie robiłem zdjęć z wiadomej przyczyny Szczupak gonił po całej wodzie, koło 16 zaczęło padać i się zwinąłem. Ciekawostka, łapałem na starorzeczu i złapałem w nim kilka kiełbi na mady, ładne rybki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danie100406 Napisano 23 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2016 Dziś bez rewelacji! Kilknaście brań, z reguły słabiutkie! Jeden linek ok. 27cm i 3 jaziki. Lipa ogólnie na całym łowisku ;/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 23 Kwietnia 2016 Share Napisano 23 Kwietnia 2016 Ja dziś bawiłem się ze spinningiem na rzece- efekt to jazik i kilka niewielkich kleni, ale i tak było sympatycznie postać trochę w wodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 23 Kwietnia 2016 Share Napisano 23 Kwietnia 2016 tomek1 też byłem dzisiaj popołudniu na dwie/trzy godzinki nad wodą. Musze przyznać, że chyba z moją Iłżanką będę musiał się przeprosić. Płytka woda na jakieś 60-70cm a ryby na wiosnę jednak jeszcze jakieś zostały. Rzeka mocno "przecedzona" w okresie zimowym a tu proszę: Jutro spróbuje się zmotywować rano i postaram się odwiedzić Kamienną. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 23 Kwietnia 2016 Share Napisano 23 Kwietnia 2016 1 minutę temu, wernicjusz napisał: tomek1 też byłem dzisiaj popołudniu na dwie/trzy godzinki nad wodą. Nie mam pytań... Ale kabany! Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 23 Kwietnia 2016 Share Napisano 23 Kwietnia 2016 to tylko szczęście nic więcej... . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 23 Kwietnia 2016 Share Napisano 23 Kwietnia 2016 2 minuty temu, wernicjusz napisał: to tylko szczęście nic więcej... . Tak, z pewnością. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi