danie100406 Napisano 30 Kwietnia 2016 Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Witaj MAJ! Tak już za kilka minut maj! Długo wyczekiwany przeze mnie ponieważ zaczynamy szczupakowy szał i liczę na poprawę kwietnia który u mnie był po prostu słaby. A co przyniesie maj? Meldujcie swoje wypady tutaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Poranna tura rozpoczęcia sezonu na plus. 3 bolki na brzegu. Jeden tak zażarł że wypuściłem bez foty. Zdjęcia dwóch pozostałych też nie wyszły, nie robiłem swoim aparatem i niestety nie udało się zbyt dobrze. Miałem jeszcze kabana ale spadł, wieczorem dogrywka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 52cm. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan.cernik Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Szczupaki w grodzie Kraka biorą jak cholera rewelacyjne otwarcie sezonu. Największy ok 65 cm , dwa miedzy 55 a 60. I kilka maluchów. Niestety największego zdjęcia nie mam bo mi uciekł a juz go trzymałem za głowę i za ogon. Ale chyba sie liczy, nie? Jakbym zabierał to ładował bym go na chama na piasek ale mam fazę zawsze żeby ich z wody nie wyjmowac no to mam za swoje. Wspaniały dzień ,jutro powtórka. Kto wyznaje c&r mogę na priw powiedzieć gdzie o na co Zdjeć nie zamieszczam bo 58 to u nas ryba niewymiarowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Gratulacje Panowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Dzisiaj całe mrowie spiningistów nad wodą i ciężko było o jakiś cichy i spokojny kąt nad wodą. Ale jechać na ryby i nic nie złowić ... . A tu mam dylemat. Złowiłem chyba tego samego leszcza 13 kwietnia i dzisiaj. Znak szczególny niesymetryczny ogon. Długość się zgadza. Miejsce połowu również. Tylko chyba jakiś drapieżnik (obstawiam suma) trochę go pomiętosił - chyba. Dla porównania fotka z kwietnia: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Wygląda raczej, jakby ktoś chciał go nadziać na widły. A ryby jak zwykle klasa sama w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 26 minut temu, wernicjusz napisał: D Długość się zgadza. Miejsce połowu również. Tylko chyba jakiś drapieżnik (obstawiam suma) trochę go pomiętosił - chyba. Eee tam sum. Starej podczas tarła puściły hamulce. PS. Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 A teraz mam jeszcze pytanie odnośnie GP. Czy można dwa razy tą samą rybę zgłaszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 2 minuty temu, wernicjusz napisał: A teraz mam jeszcze pytanie odnośnie GP. Czy można dwa razy tą samą rybę zgłaszać? Jak została 2 razy złowiona, nie widzę przeszkód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 3 minuty temu, wernicjusz napisał: A teraz mam jeszcze pytanie odnośnie GP. Czy można dwa razy tą samą rybę zgłaszać? Teraz, Robal napisał: Jak została 2 razy złowiona, nie widzę przeszkód. Zgadzam się z Robalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danie100406 Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 U mnie też nie najgorszy start! Ogólnie to jakieś 5 brań w tym jeden boleń, reszta szczupaczki. Jeden wyciągniety 53cm i jeden pistolet 30 kilka cm. Szczupale tłuką ładnie bo i 80 się trafiają a i ataki też ładnie widoczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymm Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Wczorajszy Dunajec! Warunki.. w maju woda posniegowa;) Wiatr wyrywal muchy z wody ale dlubalismy, ale dlubalismy:) 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Jakie piękne widoki, pogoda i i rybki - gratulacje koledzy Wczorajszy wypad nad wodę : Niestety komercja w weekend to nie jest to za czym przepadam - dużo luda, grilli i hałasu. Ale jak się nie ma za dużo czasu na rybki to się lubi co się ma (bo niedaleko). Do 13.00 pochmurno i chłodny wiatr, potem chwilami trochę słoneczka. Rybka słabo żerowała (jeszcze zimna woda). Wiekszość siedziała i oglądała nieruchome spławiki i szczytówki. Od czasu do czasu coś się zahaczyło. a potem jeszcze 3 leszki (39-41cm) i na koniec jeden rodzynek - karp 4.10 kg 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danie100406 Napisano 2 Maja 2016 Autor Share Napisano 2 Maja 2016 Biała ryba... bez komentarza... nic, ZERO. Za to kontynuacja brań drapieżnika 1 szczupak wyciągnięty (Drobny, zaledwie 50) kilka brań i 1 spad przy brzegu. Co prawda maluszki skubią bo 50-60, ale zawsze coś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 41 minut temu, danie100406 napisał: Biała ryba... bez komentarza... nic, ZERO. U mnie zupełnie odwrotnie. Dawno się tak nie nałowiłem. Wybrałem się ze spławikiem i feederem z nastawieniem głównie na karasie, ale ilość brań przerosła moje oczekiwania. Brały zarówno na spławik, klasyczny feeder jak i na method feeder. Bardzo zdecydowanie brały na czerwone kuleczki (na zdjęciu). Może nie okazy, ale solidne rybki między 30 a 35 cm. Mam sporo materiału filmowego, teraz tylko wygospodarować czas na montaż... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 to kuleczka czy dumbells na gumce ? I wygląda na żółtą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 51 minut temu, dfq napisał: to kuleczka czy dumbells na gumce ? I wygląda na żółtą Kuleczki na gumce. Właściwie nie są czerwone tylko pomarańczowe. Zdjęcie ściągnąłem z tej strony z tej strony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Nad wodą dziś nic się nie działo, ale odwiedziliśmy kumpla, twórce najlepszych na świecie woblerów boleniowych 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosiarz1948 Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Witam wszystkich, po 5 godzinach spędzonych przy gruntówce i wyciągnięciu dwóch podleszczy przed zawinięciem do domu postanawiam oddać jeszcze kilka rzutów spiningiem. W piątym na wędce melduje się 30 cm garbus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Sezon szczupakowo-boleniowy uważam za otwarty i to fenomenalnie jak na mnie... Trzeciorzutowy osobnik z pierwszego maja: Oraz wczorajsze sreberko: Lepiej sobie chyba nie mogłem wyobrazić początku. Oby tylko to nie były dobre złego początki 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Ko Gratuluję wszystkim połowów, u mnie majówka raczej cieniutko,w niedzielę syn złowił szczupłego 50-taka.Ja wczoraj rano trafiłem pistoleta. Po północy nie wytrzymałem i pojechałem zapolować na klenie, najpierw Ślęza,w pierwszej miejscówce okonek i kiełb,w drugiej same bobry i zero brań. O 2 pojechałem do centrum,w drugim rzucie usiadł fajny kluchon, wziął bardzo delikatnie za to później już ładnie powalczył.Druga miejscówki dała mi tylko okonka i spinkę czegoś małego.przed świtem próbowałem jeszcze złowić bolka ale były nieaktywne. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danie100406 Napisano 4 Maja 2016 Autor Share Napisano 4 Maja 2016 O 2.05.2016 o 22:44, tomek1 napisał: U mnie zupełnie odwrotnie. Dawno się tak nie nałowiłem. Woda PZW czy komercja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi