MATCH 2000 Napisano 9 Lipca 2016 Share Napisano 9 Lipca 2016 Witam wszystkich.Wczoraj tj. w piątek 08.lipca złowiłem na maczówkę 8szt. leszczyków 32 do 40cm. Przynętą była pinka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wędkarstwo u Zbyszka Napisano 9 Lipca 2016 Share Napisano 9 Lipca 2016 Lekki zestaw, wahadłóweczki RoBo i dużo zabawy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek1975 Napisano 9 Lipca 2016 Share Napisano 9 Lipca 2016 Dzisiaj od 4-8.30 nad Zalewem Zemborzyckim zmokłem mocno ale ryba brała. Niestety gatunek i wymiary standard. Leszcz od 25-35cm w ilości 18szt. Dzisiaj tylko mięsko na haku dawało efekt. Jarosze raczej posnęli przez to ciśnienie. Jadę jutro zobaczę z innym zestawem zanęt może wynik będzie lepszy. A i jeszcze jedno boleń nie żerował w ogóle coś niesamowitego. Chyba niskie ciśnienie im nie służy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 10 Lipca 2016 Share Napisano 10 Lipca 2016 Nie wiem jakim cudem ale wczoraj po 21 udało mi się wyrwać na 3h zapolować na nocnego klenia. Miałem 3 brania. Jedną rybkę wyjąłem, jedno branie i jedna rybka po ładnej ale krótkiej walce się wypięła. Nie wiem co to było ale wzięło nietypowo, że środka wody. Wrażenie trochę takie jakbym coś za kapotę ciągnął. Wszystko na żabkę dorado. Przynęty typowo powierzchniowe zupełnie ignorowane. Do zobaczenia nad wodą! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemoo90 Napisano 10 Lipca 2016 Share Napisano 10 Lipca 2016 75cm 5kg 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 10 Lipca 2016 Share Napisano 10 Lipca 2016 U mnie rzeka mocno zarośnięta ,tak że i z kajaka nie ma jak rzucać 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczecinianin Napisano 10 Lipca 2016 Share Napisano 10 Lipca 2016 Wypad z tatą na kanał Odry w Szczecinie z batami od 15.30 do 19. Jedna wielka masakra, oprócz jednej pięknej płoci ryby można policzyć na palcach jednej ręki. Zwinęliśmy się wcześniej, bo sensu nie było siedzieć. Wczoraj w tym samym miejscu ze spiningiem 20-21 i tylko przy pierwszym rzucie na czarnego woblera od Sieka uderzyła płoć 33cm i to byłoby na tyle brań i ryb. Jutro dłuższa powtórka, miejmy nadzieję, że już bardziej udana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kaczor Napisano 10 Lipca 2016 Share Napisano 10 Lipca 2016 Piękne rybki łapiecie Ja spinningowałem sobie na rzece, udało się wyjąć 2 ładne klenie, oba po +/- 40cm. Niestety mam zdj tylko jednego bo następny był złapany jak byłem w wodzie Poza tym standard... Pare okoni jako przyłów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 11 Lipca 2016 Share Napisano 11 Lipca 2016 @buszmenU nas rzeka również zarośnięta po brzegi! Odkąd łowię na niej, to jeszcze takiej masakry jak w tym roku nie było! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 11 Lipca 2016 Share Napisano 11 Lipca 2016 1 godzinę temu, pawciobra napisał: @buszmenU nas rzeka również zarośnięta po brzegi! Odkąd łowię na niej, to jeszcze takiej masakry jak w tym roku nie było! U mnie woda'' żyzna '' bo parę kilometrów wyżej jest oczyszczalnia ścieków ostatnio przez 3 lata kosili rzekę , w tamtym roku coś przestali , w tym też jeszcze nie słychać , aby mieli zamiar kosić ,ale może to i dobrze , bo i ryby wtedy nie ma i woda goni jak głupia na razie jest duży stan , w tamtym roku od listopada przez 5 miesięcy prawie , był niski stan ,tak że i w studni mało miałem musiałem wodę wozić z miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 11 Lipca 2016 Share Napisano 11 Lipca 2016 Dzisiaj o 14,00 zarzuciłem wędki na groch, 14,05 branie i krąp 33 cm, po 5 minutach drugi identyczny i do 17,00 nic więcej nie złapałem, co więcej miałem jeszcze tylko 2 brania, o 17,00 Leszcz 52 cm po zmierzeniu sięgałem po fon, żeby cyknąć zdjęcie, a leszcz się wturlał do wody :). O 17,10 telefon i niestety muszę się zwijać - obowiązki w pracy nie pozwoliły dłużej posiedzieć, a miałem przeczucie, że dopiero się zaczyna... Podsumowując - kolejny raz bardzo słabe brania, pogoda - temp ok 30 stopni, słonecznie i duszno, sporo chmurek i najgorsze - bardzo silny watr utrudniający zarzucanie i łowienie, a fala utrudniała rozpoznanie brań. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kaczor Napisano 15 Lipca 2016 Share Napisano 15 Lipca 2016 Może nie jakiś wielki ale pierwszy w życiu Napaliłem się teraz konkretnie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 8 godzin temu, Mr Kaczor napisał: Może nie jakiś wielki ale pierwszy w życiu Napaliłem się teraz konkretnie To już po Tobie. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 Wczoraj krótka sesja na komercji 15:00-20:00, łowiłem na gruntówkę i pickera. Udało się wyjąć 4 ładne ryby - 2 karpi i 2 liny, ale tradycyjnie jak kończyłem spiąłem dwie bardzo ładne ryby. Nawet poprawiłem swój skromniutki rekord karpia z komercji tj. na 76 cm Poniżej kilka fotek : 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid16397 Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 Wczoraj z racji deszczowej aury postanowiłem pochodzić za szczupakiem. Jak się okazało była to nawet dobra decyzja. Złowiłem 1 wymiarowego-54cm i prawie 1,5kg oraz 3 takie po 43-45cm. Odhaczył mi się jeden wymiarowy, prawdopodobnie z powodu braku dania luzu i nie odkrecenia hamulca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 Ja wczoraj 3h za nocnym kleniem/jaziem. 21:00-00:00. Ilościowo nie jest źle bo złowiłem 3 sztuki. Sporo miałem też puknięć. Muszę coś zmienić bo póki co kabany mnie szerokim łukiem omijają. Wszystko na żabkę dorado. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pieter_81 Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 Po kilku latach "umiarkowanego" wędkowania, spowodowanego przede wszystkim nawałem obowiązków, coraz częściej udaje mi się wyrwać nad wodę... Tym bardziej, iż mój 6-letni syn został opanowany przez "ryby" i potrafi siedzieć ze mną w plenerze całe dnie. Wczoraj naszym celem były karasie srebrzyste... O 5.30 trafił się jednak "przyłów" - i to w pierwszym rzucie... Żyłka główna 0,18, przypon 0,12, hak 12... Hol trwał może z 10 minut... Waga pokazała 12 kg... Później przez kolejne 6 godzin trafiliśmy tylko 2 karasie... 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 3 godziny temu, Pieter_81 napisał: Waga pokazała 12 kg. Na tak delikatnym zestawie... Pogratulować. Po takich emocjach młody już pewnie zaszczepiony na zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pieter_81 Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 3 godziny temu, tomek1 napisał: Na tak delikatnym zestawie... Pogratulować. Po takich emocjach młody już pewnie zaszczepiony na zawsze Młody, jak młody, ale mnie trzyma już drugi dzień Zresztą nie sądziłem, że taką rybkę da radę wyholować na taki zestaw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadek Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 7 godzin temu, Pieter_81 napisał: Żyłka główna 0,18, przypon 0,12, hak 12... Hol trwał może z 10 minut... Waga pokazała 12 kg... Później przez kolejne 6 godzin trafiliśmy tylko 2 karasie... Również gratuluję. W ubiegłym tygodniu 4 dni, z przerwami, spędziłem nad wodą. Rezultat beznadziejny: pierwszego dnia jeszcze coś się działo (kilka płotek wielkości dłoni i trochę większych), ale następne 3 wypady nad ten sam zbiornik to kompletna lipa. NIC! Ani na kukurydzę, ciasto, robale białe czy czerwone - zero. Jakieś puknięcia, skubania. Różne pory dnia, różna pogoda. Pocieszeniem jest fakt, że inni na tym zbiorniku również narzekali na brak brań i marne połowy. Stawiam bardziej na niesprzyjające rybom warunki atmosferyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darson82 Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 Witam I jak zwykle nocka z piątku na sobotę, Wisełka i takie tam klimaty. Efekt? Sporo rybek a tych większych 10kg. Z czego dwa leszczyki 50cm i 55 cm. Pozdrawiam 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 Zaczęło się dzisiaj przed południem... . Odwiedziny jednego ze sklepów sportowych: Synek upatrzył sobie wędkę. W ofercie wędka kolor niebieski wraz z kołowrotkiem marki kołowrotek i o dziwo ma nawet napis łożysko . Nieważne. Uśmiech dziecka bezcenny a za wszystko inne zapłacisz kartą MasterCard - tak to chyba leciało. Wieczorkiem koło 19:00 szybki wypad nad rzeczkę. W końcu mam jakieś 250m w linii prostej . I się zaczęło: Pierwsze branie na Swoją nową Niebieską wędkę... . I ryba - kiełbik. Za chwilę na tego samego robaczka - płotka. .. i jeszcze mały klenik. Oczywiście wszystko z zachowaniem C&R... . Słabe ujęcie ale możecie wierzyć mi na słowo . Po tym szybkim wypadzie na ryby pozostało jeszcze złożyć wędkę - jak widać dość szczęśliwą - i do domciu na kolacje. I jeszcze moje rybki z niedzielnego wypadu. Przynęta - kiełbik. Przynęta - wiśnia. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 @wernicjusz nie mam pytań Niedaleko padło jabłko. Gratulacje dla młodego i dla dumnego ojca. Znam to uczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 Wczoraj kolejny wypad od 15:00 do 20:00 na tą samą komercje co ostatnio, tylko na inny zbiornik ( 4 zbiorniki w kompleksie ). Celem był amur lub ładny lin tzn, na końcu zestawu kuku tutti frutti + zanęta owocowa. Niestety brało wszystko inne oprócz amurów Poniżej kilka fotek : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 Od tygodnia uganiam się tylko za wąskimi,najpierw dwa wypady z łodzi na zero,w niedzielę 2 sumki 138 i 130cm z brzegu, w poniedziałek porażka a wczoraj tylko jedno branie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi