Elast93 Napisano 8 Września 2016 Share Napisano 8 Września 2016 Wczoraj popołudnie spędziłem dla odmiany na starorzeczu Wisły z matchówką, nastawiałem się na leszcze i krąpie. Ryby weszły w nęcone miejsce dopiero po około godzinie i dosyć intensywnie żerowały przez kolejne 1,5godz. Starałem się łowić dosyć selektywnie tj. żyłka 0,25mm przypon 0,20mm haczyk nr 8 i trzy ziarna kukurydzy na haku. Brań było całkiem sporo ale dużo przegapiłem lub zacinałem nie w porę ale udało się wyjąć kilkanaście średnich leszczy w rozmiarze 33-43cm 😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 8 Września 2016 Share Napisano 8 Września 2016 Ważne że coś się ruszyło,fajne żywce na suma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 8 Września 2016 Autor Share Napisano 8 Września 2016 Godzinę temu, salto napisał: Ważne że coś się ruszyło,fajne żywce na suma Ostatnie kilka wypadów ze spinem miałem na totalne zero, zaliczyłem ledwie jedno dziabnięcie pewnie jakiegoś pistoleta, więc trzeba było wykorzystać ładną pogodę i trochę odpocząć w fotelu przy okazji łowiąc leszczyki . Jeszcze kilka razy może wybiorę się za linem lub karpiem a później już tylko spinning za drapieżnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 8 Września 2016 Share Napisano 8 Września 2016 Cztery godziny biczowania brzanowej rynny, jedno branie, ryba wygrała. Na pocieszenie na powrocie dolowilem bolka może następnym razem się uda... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 Wkonczu znalazlem czas na wypad naa rybki i w samo poludnie poszedlem nad jeden z kanalow Odry we Wroclawiu. Nastawilem sie na ciezki opad i wkoncu cos mi luplo:) dalo mi to wkoncu kopa wedkarskiego bo czulem juz powoli zrezygnowanie. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 graty dla ciebie , masz farta do kijanek i to w taką patelnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 Tak, wiele juz w tym sezonie mialem wlasnie w najwiekszy upal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 (edytowane) Witam wszystkich.W czwartek 08.09.2016r.czwarty raz w tym roku wybrałem się na staw komercyjny złowić coś na patelnię.Łowiłem jak zwykle maczówką na mady i kukurydzę.Udało mi się złowić 10 rybek:2 amurki,1 karpika,4 karasie i 3 płotki.Rybą dnia był amur 67cm.,2,70kg. To moje rybki na żywo. Pozdrawiam. Edytowane 10 Września 2016 przez MATCH 2000 Powinienem wstawić w miesiącu wrześniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 Witam.Przez pomyłkę wstawiłem swój post z 10.września do miesiąca sierpnia.Proszę o uaktualnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAZ Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Taki miastowy smoczek 57 cm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAZ Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 pierwszy wrzesniowy na wobka 67 cm 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Dziś nad Wisłą bez spektakularnych efektów ... Wprawdzie złowiliśmy kilka ryb, niestety nie były to rozmiary które nas interesują Ryby brały pewnie, niestety wszystkie ten sam rocznik. Wszystkie wąsy złowione na wobler Mikado Glimmer, pierwszy raz był ze mną na rzece, a już na stałe zostanie w pudełku wśród sumowych pewniaków Nienaganna praca, schodzi do 5 metrów, nie boi się ostrego nurtu i przedewszystkim nie gaśnie z cięzkimi ownerami ST66 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 O 9.09.2016 o 16:50, michalvcf napisał: Wkonczu znalazlem czas na wypad naa rybki i w samo poludnie poszedlem nad jeden z kanalow Odry we Wroclawiu. Nastawilem sie na ciezki opad i wkoncu cos mi luplo:) dalo mi to wkoncu kopa wedkarskiego bo czulem juz powoli zrezygnowanie. Ło!!! Panie kolego! Chyba się kiedyś na korepetycje zapiszę! Pięknie te kijanki poławiasz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARCIN82 Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 16 godzin temu, DAZ napisał: pierwszy wrzesniowy na wobka 67 cm Pięknie, kolejny wychodzony Oby tak dalej, zobaczymy co przyniesie jesień. W zeszłym tygodniu, chyba wtorek niedaleko miałem kaczodziobego na kiju 75 + ale niestety mój błąd i foty brak ;( Teraz niestety chwilowo pauzuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARCIN82 Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 20 minut temu, Marienty napisał: Ło!!! Panie kolego! Chyba się kiedyś na korepetycje zapiszę! Pięknie te kijanki poławiasz! Pogratulować trzeba bo rybka świetna Nie trzeba korepetycji dlatego że jest tego w Oderce dużo a pogoda na razie im sprzyja Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamson12398 Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Katowałem w niedziele pewien kanał, efekty znikome coś czuje że wina łódki wycinającej trzciny dzień wcześniej , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 W ramach odpoczynku od kleniowania i jaziowania wybrałem się nad wodę by w końcu zapolować na sandacza. Oczywiście nie obyło się bez ostrych targów w domu bo od niedawna czasu w tygodniu to mam jak na lekarstwo. No ale wytargowałem te parę godzin. Dostałem bardzo dobrą radę od kolegi @jaceen a dokładnie taką, że jak jadę na sandacze to mam zabrać tylko wobki sandaczowe i broń boże ani jednego, nawet najmniejszego smużaka. Tak zrobiłem! Łowiłem 20-23. Do wody poleciały wobki z przedziału 6-8-10cm. Głównie te większe. Zdążyłem zamoczyć dużego Widła, Glooga Nike, Rapalę x-rap (jestem pod mega wrażeniem pracy tego wobka) i Glooga Kalipso. Po 2h łowienia mam ładne kopnięcie na 8cm Kalipso prowadzone z prądem. Na końcu zestawu melduje się… sand..kleń! Nie powiem, ładny bo równe 50cm ale miał być Sandacz! Na ostatnią godzinę dałem szanse Widłom. Zanotowałem jeszcze 2 konkretne brania. To drugie było konkretne czyli z fontanną ale rybka się nie zapięła. Jestem na 100% pewny, że to ładne klenie. No cóż. Jak to ktoś kiedyś na mądrze napisał… jak w wodzie nie ma sandaczy to brać nie będą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domin12 Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 Ja dzisiaj z synem (Tomaszem) udałem się na rybki do pobliskiego stawu.Syn złowił ogromnego karasia.Jestem z żoną (Krystynom) z niego bardzo dumny.Moje łowy były również niezwykle udane.Udało mi się upolować potężnego osobnika! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Wczoraj dość udane popołudniu na Wiśle. Odcinek po raz kolejny dość daleko od Torunia, na którym pływaliśmy testowo. Początek wskazywał, że może się coś dziać, bo zameldował się sumik 130 cm. Ale nie u mnie. Za jakieś pół godziny i u mnie jakieś branie i taka o to rybka melduje się do fotki A później trafia na grila Na wieczór trafiła się jeszcze jedna mała rybka. Tak więc być może drapieżniki zaczynają czuć zimę 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 kurna w życiu nogi nie zamoczę w Wiśle jak tam takie krokodyle pływają 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 19 Września 2016 Autor Share Napisano 19 Września 2016 W sobotę postanowiłem wkońcu odkurzyć spining i tym samym przetestować nowy kręciołek do lekkiego łowienia okoni/sandaczy i szczupaków. Byłem od 05:00 do 12:00 na Krakowskiej Wiśle i udało się trafić dwa okonie i małego sandacza Na zdjęciu ten większy pasiak całe 30 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 22 Września 2016 Share Napisano 22 Września 2016 Brak czasu na ryby spowodowal chwilowa zamiane feedera na spin. W tym temacie jestem poczatkujacy, ale cos pozytywnego sie dzieje;) Bolek: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marex Napisano 22 Września 2016 Share Napisano 22 Września 2016 Dziś wybrałem się kolejny raz za okoniem. Na początku było strasznie bo nawet żadnego mikrusa nie mogłem złowić. Wieczór obdarował mnie życiówką (może nie za duży ale ŻYCIÓWKA ), okoń 31 cm 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosiarz1948 Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Po trzech miesiącach przerwy (praca) wybrałem się wreszcie na ryby. Złapałem swojego pierwszego sumika - coś koło 70cm oraz pobawiłem się z jaziami i płotkami . Miło spędzony piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 Wczoraj zaliczyłem kolejną próbę złowienia nocnego sandacza. Kolejny raz do wody poleciały wobki z przedziału 8-10cm. No złowiłem w końcu... Trafił się sandaczyk ok 30cm. Nie o taką rozmiarówkę mi chodziło. Wypad uratował klenik ok ~45 który połakomił się na 8cm Widła. Przywalił tak, że mi mało co wędki z ręki nie wyrwało. Rybka dobrzy wypasiona i bardzo waleczna. W zeszłym tygodniu trafiłem w nocy sumka ok 60cm. Chyba powrócę do kleniowania bo to mi najlepiej wychodzi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi