Raczek Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Na moich wodach najłowniejsze są jednak wachadła zwłaszcza alga l1 dobrze sprawują się jeszcze samoróbki zwłaszcza jednego pana z Kostrzyna (Walusia) .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość naleśnik27 Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 chodzi ci o ten co w paszczy jest głeboko ?? to jerk tonący dorado drunk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddd Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Dzięki wielkie za odpowiedź A łowisz może na pływające jerki? Czy są skuteczne w płytkich, stojących wodach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość naleśnik27 Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 łowie na płyciznach fantastyczne brania są widowiskowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 naleśnik27, kazda woda inna . kiedys czytalem rozmowe o wogole castingu sliderach itp. faktem jest ze: 1. musza byc szczupaki 2. musza byc warunki do polowu (charakter lowiska, pora roku itd) kiedys ktos napisal ze jak szczupak bierze tylko na zywca to nie ma sensu sie wyginac ze spiningiem. po prostu. nie raz schodzilem z wody o kiju bo na nic nie braly gumy, blachy, wobki, slidery a na zywca szly jak przecinaki. nawet lepiej! braly tylko na karasia ktorego nie ma w danej wodzie a na plotke nic. raz tak mialem ze siedzialem z gosicem kij w kij na zywca. on na karasia ktorego nie ma ja na plocie. w podobnej wielkosci. on wyciaga szczupaka a ja na pusto. takze roznie bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzio532 Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 kiedys ktos napisal ze jak szczupak bierze tylko na zywca to nie ma sensu sie wyginac ze spiningiem. po prostu. nie raz schodzilem z wody o kiju bo na nic nie braly gumy, blachy, wobki, slidery a na zywca szly jak przecinaki. Dokładnie. Takie zdarzenie miałem w ubuegłą niedzielę. Przez około 6 godzin spinningowałem wszeklimi przynętami:gumy,woblery,gumo-woblery,wahadłówki, obrotówki,jerki i nic nie złowiłem, ba nawet jednego bicia nie miałem. Jednak na żywca łapane były szcupaki. Zastanawia mnie, co mogło być tego przyczyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Zastanawia mnie, co mogło być tego przyczyną moze slabe zerowanie. czasem tak jest ze dopiero po 10 rzucie, zmienionym sposobie prowadzenia pada szczupak. rzadkie byly w moim przypadku sytuacje ze szczupak okazywal sie jak pisza w literaturze "ryba pierwszych rzutow". poza tym ryby tez maja pamiec do przynet zwlaszcza te wypuszczane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bifa Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 zywiec-co prawdziwa rybka to prawdziwa.widac zadna imitacja nie zachowa sie tak jak prawdziwa rybka.a moze szczupaki maja tak jak rekiny ,ze wyczowaja przyspieszone bicie serca u przestraszonej ofiary a sztuczna przyneta tego sie nie da "imitowac"?mnie ostatnio tak jeden szczupak ignorowal,ze oplywal mi woblerka(wielokrotnie sprawdzonego) z lewej i prawej jakby go wachal i nic.kilka razy go tak odprowadzal pod moje wlasne nogi.juz myslalem zeby go kamieniem trafic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzio532 Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 bifa, Niby tak. Masz rację, że co prawdziwa rybka to prawdziwa i nie ma porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Pamiętam taka blachę ale nigdzie jej już nie mogę znaleść Balzer Colonel zielona nr4 po zewnętrznej stronie zeszlifowana papierem ściernym do metalu i dorobiony chwost z czerwonej włóczki.każda wyprawa na ujście Nysy Kłodzkiej do jeziora Otmuchowskiego czy jęzioro Otmuchowskie była zakończona zielonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 Pamiętam taka blachę ale nigdzie jej już nie mogę znaleść Balzer Colonel zielona nr4 na zielone nie probowalem. kiedys ktos mi podpowiedzial ze czasem na szczupaka warto zabrac niebieskiego Meppsa Aglia z serii Platinium oraz wlasnie zielonego. jak twierdzi czasem jest tak ze tylko i wylacznie na to bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 Dla mnie odkryciem sezonu okazala sie guma Dragona z serii FATTY. Przyniosla mi juz szczuplego 75cm oraz moja pierwsza metrowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bifa Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 Pamiętam taka blachę ale nigdzie jej już nie mogę znaleść Balzer Colonel zielona nr4 po zewnętrznej stronie zeszlifowana papierem ściernym do metalu i dorobiony chwost z czerwonej włóczki.każda wyprawa na ujście Nysy Kłodzkiej do jeziora Otmuchowskiego czy jęzioro Otmuchowskie była zakończona zielonym cala kolekcja balzerkow colonelkow http://www.angelsport-welt.de/Kunstkoeder/Spinner?cPath=425_489&cat=489&language=de& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytek Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 Te Balzery to chyba to samo co DAM Effzetty. Zostało mi jeszcze parę Effzettów ze starych zapasów i są naprawdę świetne. Zresztą podobno Dragon będąc dystrybutorem DAM'a też sporo od nich "ściągną" do produkcji swoich blach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 Zdrecydowanie nie przypomina ta blacha Effzetta Ten o którym pisze myśle poszukuję wyglądał tak z tym że był zielony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytek Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 Zdrecydowanie nie przypomina ta blacha Effzetta Ten o którym pisze myśle poszukuję wyglądał tak z tym że był zielony . Nie chodziło o tą zieloną, tylko o te pierwsze modele robione przez Balzera, ze stronki wrzuconej przez Bifa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 zdecydowanie nie Bardziej to wyglądało jak Colonel Classic Fluo tyle że zielone skrzydełko jasny (srebrny) korpus tu sa ale w innych kolorach http://www.maxkf.pl/oferta/blystki-colonel w połowie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytek Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 oleq_30 Chodziło mi o te blachy, takie same z tym samymi wzorami robił DAM. http://www.angelsport-welt.de/images/product_images/popup_images/713270003.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 Te Balzery to chyba to samo co DAM EffzettyTo dwie osobne firmy,oleq_30, myślisz o Balzerze z ryflowanym korpusem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 D.A.M naklejał naklejki na skrzydełkach , Balzer grawerował skrzydełka , poza tym inny tez jest korpus D.A.M ma korpus w kształcie walca z jednej strony zakończony stożkiem , Balzer ma korpus w kształcie oliwki http://www.maxkf.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/resized/B__ystka_Colonel_4bd8a1ff25aa8.jpg tak jak ta tylko skrzydełko było grawerowane do połowy imitacja łuski później napisy pod kątem , i oczywiście jak pisałem wcześniej kolor skrzydełka zielony korpus srebrny , ja ja przerabiałem w ten sposób że szlifowałem zewnętrzną stronę skrzydełka papierem ściernym do gołej blachy zieleń zostawała w rowkach graweru strony wewnętrznej nie ruszałem zostawała zielona , i dorabiałem chwosta z czerwonej włóczki , efekty były takie że jak zakładałem tą blachę miałem szczupaka i nie ważne były warunki pogodowe , pora dnia , stan rzeki szybkość uciągu - jak był tylko szczupak musiał wziąść , moim rekordem był komplet szczupaka 4 sztuki złapany w niecała godzinę , numer blachy 4 przepięknie pracowała nawet przy niewielkich prędkościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 z balzerem sie zgodze sa bardzo przemyslane. bardzo lotne i ciekawe ksztalty skrzydelek. niestety nie sa tak dostepne jakby sie chciala. DAM i Mepps mimo ze maja tysiace klonow zawieraja w sobie pewna tajemnice ktora sprawia ze pracuja w kazdych warunkach. przygladalem sie uwaznie co w nich takiego szczegolnego. wnioskow kilka plynie: - odpowiednio wyprofilowane skrzdelko - rozlozenie masy na skrzycelku - stosunek masy skrzydelka do jego wielkosci - stosunek wielkosci skrzydelka do dlugosci trzpienia i odleglosci od obciazenie - srednica i rozmieszczenie otworu mocowania skrzydelka najpierw myslalem ze chodzi o smae strzemiaczko. Mepps mial zupelnie inne niz wszystkie firmy. bralem pod uwage nawet to ze mogli to opatentowac. nawet jak kupuje przynety i maja cos podobnego to ich praca pozostaje wiele do zyczenia. mozna do tego wysztkiego wyprowadzic wzory matematyczne i przedsawic n zasadzie proporcji co w stosunku do czego jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAM92.2 Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 To może i ja podzielę się z wami swoja najłowniejszą przynętą (jeśli można ją tak nazwać bo zdradziłem spławikówki i feedery na żacz spinningu 3 tyg temu xD) to gnom 1. W czoraj 2 małe szczupaczki nieprzekraczające 35 cm, jeden 69 cm i 57 wszystkie ofc wypuszczone zdjęć nie mam bo mi bateria w telefonie siadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 gnom i alga rzadz. sam zauwazylemz e bardzo wymyslne przynety nie dzialaja a lagi i morsy wracaja do lask. zwlaszcza ze 4 pln za sztuke to grosze na naszych zasmieconych lowiskach jak znalazl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAM92.2 Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 grzechuce to prawda, kuzyn i paru kolegów po kiju również ostatnio nad Wisłą złowili 2 szczupaki - mors 1 i kalewa 2. Sam latałem pierwsze 4 dni na samych gumach i oprócz szczurka od czasu do czasu okoń, porzucałem trochę blachą i efekty są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość naleśnik27 Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 dziś slider płotka z niebieskim grzbietem dwa wyciągniete trzy w wodzie na gumy nic ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi