hedo90 Napisano 16 Marca 2017 Share Napisano 16 Marca 2017 Witam kolegów czy wiecie coŚ na temat tego odcinka Oławki? Warto się wybrać ?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 16 Marca 2017 Share Napisano 16 Marca 2017 Warto Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedo90 Napisano 18 Marca 2017 Autor Share Napisano 18 Marca 2017 O 16.03.2017 o 11:38, Marienty napisał: Warto Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka tzn może kolego opowiedz coś więcej bo są podzielone opinie jak z dojazdem na łowisko co można spotkać w wodzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 18 Marca 2017 Share Napisano 18 Marca 2017 kolego a to nie jest czasami " tereny wodonośne" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedo90 Napisano 18 Marca 2017 Autor Share Napisano 18 Marca 2017 No właśnie odkąd są tereny wodonosne ? Za zaporą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 18 Marca 2017 Share Napisano 18 Marca 2017 wszystko powinno być napisane w rejestrze...kurde nie chce mi się iść do auta po papiery przeczytajcie sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedo90 Napisano 18 Marca 2017 Autor Share Napisano 18 Marca 2017 no zaraz obadam:D bo ciekawi mnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedo90 Napisano 18 Marca 2017 Autor Share Napisano 18 Marca 2017 426 Rzeka Oława - od źródeł do jej ujścia do rzeki Odry - obw. ryb. nr I.12. rzeki Oławy nr 1 i jak to rozumieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 19 Marca 2017 Share Napisano 19 Marca 2017 Gdzieś mam mapę tylko nie wiem gdzie ale od zapory w parku w górę rzeki są tereny wodo nośne. Ale jak daleko sięgają nie jeatem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreg Napisano 19 Marca 2017 Share Napisano 19 Marca 2017 Tereny wodonośne kończą się przy Wschodniej Obwodnicy Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hedo90 Napisano 19 Marca 2017 Autor Share Napisano 19 Marca 2017 Ok czyli dużo się nie pomyliłem dzięki Panowie za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tripad Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Witam . Jaki spokój w temacie rzeki Oława☺️. Nie chce zakładać nowego tematu, więc spytam tu. Napotkałem sie na fajne miejscówki koło Jaczkowic, troche porzucałem za kleniem, ale kompletnie nic, rzeka fajny stan, tylko zero aktywności ryb. Łowi ktoś tam, jak z rybostanem? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Cześć. Rzeki przed miastem Oława nie miałem okazji poznać. Poznałem natomiast odcinek poniżej od Groblic do Siechnic i kiedyś (praktycznie przez kilka sezonów wyłącznie) cały odcinek wodociągów Siechnice-Mokry Dwór-Świątniki. Wytrwałości potrzeba. Gdy zaskoczysz o co chodzi w tej rzece, to już będzie z górki. Czasami jakiś niuans powoduje o naszej porażce lub sukcesie. Chłodna wiosna trochę się przeciąga i nie widać powierzchniowej aktywności, tak jakby się chciało. To nie znaczy, że jest bezrybie. Z Oławy nie mam takich wyników, jakie teraz zdarza się mi osiągać. Jednak miałem okazję złowić w tej rzece klenie 50+, i byłem świadkiem złowionego klenia przez miejscowego wędkarza o długości 62 cm. Patrząc na mapę, to na pierwszy raz poszedłbym sprawdzić te dwa ostre zakręty poniżej mostu i okolice mostu. Wyżej jest jakiś próg, jaz? To też bym tam zaglądnął zachowując odpowiednią odległość. Przed zmierzchem próbowałbym na płani. 👊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tripad Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Na Ślumpie sie udaję to i licze, że na Oławce również. Dzieki Jaceen.👊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi