Skocz do zawartości
tokarex pontony

Federy Mikado

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Potrzebuje kupic nowego federa i ostatnio w sklepie przygladalem sie UV Mikado. Mam bolonke tej serii i jestem z niej b.zadowolony. Bede lowil roznie - stojaca i rz.Warta w miejscu z duzym uciagiem, koszyk ~100g. Robic do tej UVki przymiarke, czy szukac dalej ?

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 137
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

ja mam UV 3,90 z przedłużką do 4,20 o ciężarze wyrzutu do 110 gr, używam go od 6 lat i jeszcze mnie nie zawiódł a bywają okresy, że tydzień stoi rozłożony i ciężko pracuje dzień w dzień. na odrze łapie na koszyki 100g i jest OK.mam 3 feedery Mikado i co mi się podoba to to, iż szczytówki pasują do każdego modelu dlatego trochę się ich nazbierało. odnośnie serwisu nie wypowiadam się, ale kupowałem u nich części do feedera 3,30 już bardzo wiekowego (z czystego sentymentu do tego mojego pierwszego w życiu feedera) i wszystko odbyło się bardzo sprawnie.

Napisano

Kurcze, telefonowalem do kilku sklepow i ... mam teraz zagadke.

1 Kije ciezko z hurtowni wyciagnac

2 Serwis wola o pomste do nieba

A juz mialem kupowac UVke :( nie usmiecha mi sie czekac 2-3 m-ce za kijem z serwisu, ktory potrafi naprawic ewentualna usterke na "odwal sie".

Napisano

Witam

Mam Feedera MIKADO Trythona 3,30 jest naprawdę ok, poręczny daleko można nim machnąć i praca niczego sobie jak za 80zł to NAPRAWDĘ POLECAM

• 3 months later...
  • 3 weeks later...
Napisano
Ma ktoś Mikado SENSEI LIGHT FEEDER 360 do 110gr? jak się sprawuje ten kijek?

kupiłem go niedawno, bardzo dobrze pracuje, czuć najmniejsze brania, solidne wykonanie, polecam :wink:

Napisano

Jakieś 2 tygodnie temu wchodze do wędkarskeigo... i tak wyszło, :cool: że z czystym sumieniem mogę polecić uv 3,9 havy feeder do 120 gram ( testowane nad zalewem, swoje połowiły) Posiadam 2 sztuki, chodza z plecionkami berkleya i mikado ( trudno określić która lepsza ). Cw z kosmosu, najdelikatniejsza szczytówka i koszyczek 15-20 + zanęta to max, ale rzuca się ładnie. Myślę, że gdybym rzucał 120 gram to w ręce zostanie tylko dolnik :D

Jak za cenę 180 zł sztukę w środku sezonu to kij powala.

Napisano

hubal, posiadam mikado z CW do 100g, rzucam koszykami 50-60g plus zanęta i nawet nie piśnie :lol:

Kijek musi się trochę powyginać pod ciężarem i przy żucie żeby ładnie pracował i odsprężynował.

Gość naleśnik27
Napisano

ja mam mikado taursusa cw-95 i śmiga pieknie :) i dodam też że używam go jako spławikówki ..?!

• 6 months later...
Napisano

Witam!

Czy ktoś z Was miał do czynienia z "nowymi " feederami Mikado:

1.MIKAZUKI FEEDER 3,90/120g

2.TECHIBANA FEEDER 3,90/120g

3.SCR HEAVY FEEDER 3,90/100-150g

4.SHT HEAVY FEEDER 3,90/140g

Zbliża się sezon i muszę dokonać zakupu feeder którego będę używać również do innych połowów gruntowych jak i do "karpiowania".Który z nich według Was wytrzyma kontakt z 17kg karpiem? Jaka jest różnica pomiędzy nimi a Mikado Golden Bay 3,90/140g czy Ultraviolet Heavy Feeder 3,90/120g ?

Czy warto dołożyć trochę grosza i zamiast Golden Baya wziąść któryś z nich?

Pozdrawiam Wszystkich!

• 2 weeks later...
Napisano

adasko,

Odpowiedziałem Tobie już w poprzednim poście n/t feederów.

Jeszcze raz - nowe serie (Tachibana oraz Mikazuki ) na sucho zachowują się jak by były wykonane w połowie z kompozytu - na bank super się holuje małe i średniej wielkości ryby - ale dla mnie bynajmniej feeder musi być sztywny a nie uginać się już od dolnika.

SCR wg. mnie jest ok ale jak by był o połowę tańszy, dużo lepiej wypada przy nim golden bay, SHT to już starsza seria feederów mikado i dosyć mało popularna z tego samego względu co SCR - cena zawyżona do jakości feedera.

Rozważ trzy propozycje - Golden Bay , Ultraviolet, i najlepsza wg. mnie Fishfinder.

Napisano

Dzięki za odpowiedzi.

Jako że jest to mój pierwszy feeder wybrałem Golden Baya.

Nie wygórowana cena , dobre opinie i jakość wykonania przekonały mnie do niego.

Jeśli ta metoda mi się spodoba to być może kolejnym zakupem będzie Fishfinder Feeder.

Pozdrawiam Wszystkich.

• 2 months later...
Napisano

A ja kupiłem na ten sezon Mikado Fishfinder Feeder 366/160g. Na razie był raz w użyciu na Narwi i muszę powiedzieć, że bardzo ładnie się spisał. Elastyczny, lekki, bardzo dobrze pracuje.

Sprzedawca zapytany o feedery Mikado nie wskazywał wędęk, o których wcześniej pisaliście.

Kupiłem coś starego?

Trzeba czytać było fora :(

Tak czy siak z wędki jestem zadowolony

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.