JACooL Napisano 14 Kwietnia 2010 Napisano 14 Kwietnia 2010 Potrzebuje kupic nowego federa i ostatnio w sklepie przygladalem sie UV Mikado. Mam bolonke tej serii i jestem z niej b.zadowolony. Bede lowil roznie - stojaca i rz.Warta w miejscu z duzym uciagiem, koszyk ~100g. Robic do tej UVki przymiarke, czy szukac dalej ?
kamyk Napisano 14 Kwietnia 2010 Napisano 14 Kwietnia 2010 ja mam UV 3,90 z przedłużką do 4,20 o ciężarze wyrzutu do 110 gr, używam go od 6 lat i jeszcze mnie nie zawiódł a bywają okresy, że tydzień stoi rozłożony i ciężko pracuje dzień w dzień. na odrze łapie na koszyki 100g i jest OK.mam 3 feedery Mikado i co mi się podoba to to, iż szczytówki pasują do każdego modelu dlatego trochę się ich nazbierało. odnośnie serwisu nie wypowiadam się, ale kupowałem u nich części do feedera 3,30 już bardzo wiekowego (z czystego sentymentu do tego mojego pierwszego w życiu feedera) i wszystko odbyło się bardzo sprawnie.
JACooL Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 Kurcze, telefonowalem do kilku sklepow i ... mam teraz zagadke. 1 Kije ciezko z hurtowni wyciagnac 2 Serwis wola o pomste do nieba A juz mialem kupowac UVke nie usmiecha mi sie czekac 2-3 m-ce za kijem z serwisu, ktory potrafi naprawic ewentualna usterke na "odwal sie".
JohnyQ Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 Witam Mam Feedera MIKADO Trythona 3,30 jest naprawdę ok, poręczny daleko można nim machnąć i praca niczego sobie jak za 80zł to NAPRAWDĘ POLECAM
dudi82 Napisano 18 Lipca 2010 Napisano 18 Lipca 2010 Ma ktoś Mikado SENSEI LIGHT FEEDER 360 do 110gr? jak się sprawuje ten kijek?
ronax Napisano 8 Sierpnia 2010 Napisano 8 Sierpnia 2010 Ma ktoś Mikado SENSEI LIGHT FEEDER 360 do 110gr? jak się sprawuje ten kijek? kupiłem go niedawno, bardzo dobrze pracuje, czuć najmniejsze brania, solidne wykonanie, polecam
hubal Napisano 9 Sierpnia 2010 Napisano 9 Sierpnia 2010 Jakieś 2 tygodnie temu wchodze do wędkarskeigo... i tak wyszło, że z czystym sumieniem mogę polecić uv 3,9 havy feeder do 120 gram ( testowane nad zalewem, swoje połowiły) Posiadam 2 sztuki, chodza z plecionkami berkleya i mikado ( trudno określić która lepsza ). Cw z kosmosu, najdelikatniejsza szczytówka i koszyczek 15-20 + zanęta to max, ale rzuca się ładnie. Myślę, że gdybym rzucał 120 gram to w ręce zostanie tylko dolnik Jak za cenę 180 zł sztukę w środku sezonu to kij powala.
oszolom87 Napisano 10 Sierpnia 2010 Napisano 10 Sierpnia 2010 hubal, posiadam mikado z CW do 100g, rzucam koszykami 50-60g plus zanęta i nawet nie piśnie Kijek musi się trochę powyginać pod ciężarem i przy żucie żeby ładnie pracował i odsprężynował.
Gość naleśnik27 Napisano 11 Sierpnia 2010 Napisano 11 Sierpnia 2010 ja mam mikado taursusa cw-95 i śmiga pieknie i dodam też że używam go jako spławikówki ..?!
adasko Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 Witam! Czy ktoś z Was miał do czynienia z "nowymi " feederami Mikado: 1.MIKAZUKI FEEDER 3,90/120g 2.TECHIBANA FEEDER 3,90/120g 3.SCR HEAVY FEEDER 3,90/100-150g 4.SHT HEAVY FEEDER 3,90/140g Zbliża się sezon i muszę dokonać zakupu feeder którego będę używać również do innych połowów gruntowych jak i do "karpiowania".Który z nich według Was wytrzyma kontakt z 17kg karpiem? Jaka jest różnica pomiędzy nimi a Mikado Golden Bay 3,90/140g czy Ultraviolet Heavy Feeder 3,90/120g ? Czy warto dołożyć trochę grosza i zamiast Golden Baya wziąść któryś z nich? Pozdrawiam Wszystkich!
oI0 Napisano 14 Marca 2011 Napisano 14 Marca 2011 adasko, Odpowiedziałem Tobie już w poprzednim poście n/t feederów. Jeszcze raz - nowe serie (Tachibana oraz Mikazuki ) na sucho zachowują się jak by były wykonane w połowie z kompozytu - na bank super się holuje małe i średniej wielkości ryby - ale dla mnie bynajmniej feeder musi być sztywny a nie uginać się już od dolnika. SCR wg. mnie jest ok ale jak by był o połowę tańszy, dużo lepiej wypada przy nim golden bay, SHT to już starsza seria feederów mikado i dosyć mało popularna z tego samego względu co SCR - cena zawyżona do jakości feedera. Rozważ trzy propozycje - Golden Bay , Ultraviolet, i najlepsza wg. mnie Fishfinder.
adasko Napisano 15 Marca 2011 Napisano 15 Marca 2011 Dzięki za odpowiedzi. Jako że jest to mój pierwszy feeder wybrałem Golden Baya. Nie wygórowana cena , dobre opinie i jakość wykonania przekonały mnie do niego. Jeśli ta metoda mi się spodoba to być może kolejnym zakupem będzie Fishfinder Feeder. Pozdrawiam Wszystkich.
marcel Napisano 18 Maja 2011 Napisano 18 Maja 2011 A ja kupiłem na ten sezon Mikado Fishfinder Feeder 366/160g. Na razie był raz w użyciu na Narwi i muszę powiedzieć, że bardzo ładnie się spisał. Elastyczny, lekki, bardzo dobrze pracuje. Sprzedawca zapytany o feedery Mikado nie wskazywał wędęk, o których wcześniej pisaliście. Kupiłem coś starego? Trzeba czytać było fora Tak czy siak z wędki jestem zadowolony
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.